Danmarkshistorie på ringfingeren

Broche

Det var lidt af et scoop at få fat i kobberet, siger guldsmed og smykke-designer, Carmen Ekvall (CE) i en artikel.

Kobberet er fra Christiansborgs gamle tag. CE var heldig at få en bid af taget, da det for nylig blev udskiftet. De to stykker tagplader, hun fik tildelt, omformer hun til de smukkeste smykker – ringe og brocher.
“Materialet er spændende at have mellem hænderne. Det er jo et lille stykke Danmarkshistorie”, siger hun.

Brochen er smuk, men jeg har set billeder af CE’s ringe, hvor det irrede er bibeholdt. – Jeg tror, jeg må forbi Godthåbsvej 16 inden længe – bare for at kigge …

Desværre er tagsmykkerne endnu ikke lagt ud på hendes hjemmeside.

Dette indlæg blev udgivet i Design. Bogmærk permalinket.

6 Responses to Danmarkshistorie på ringfingeren

 1. Madame skriver:

  sikke en sjov idé at lave et stykke Danmarkshistorie om til smykker! Og smykket på dit billede er meget smukt med det irrede udtryk. Det får mig til at tænke på lejlighederne i Farum, hvor facaderne af lavet af rustne jernplader :o)

 2. Rasmine skriver:

  Hvor spændende! Det bliver interessant at se, hvad CE ellers kan få ud af det historiske materiale, så den hjemmeside vil jeg holde øje med.

 3. Lone skriver:

  Madame, Det er skønt, at en kunstner som CE, der har evnen til at skabe noget unikt, fik reddet et par gamle tagplader. De skulle ellers alle have været smeltet om.

  Du skulle have set ringene, Rasmine. Jeg håber, CE får opdateret sin hjemmeside inden længe.

 4. Rasmine skriver:

  Hvad med ørestikker? Det er min foretrukne form for smykker: De er aldrig i vejen, og de klemmer ikke 🙂

 5. Himmel og Fjord skriver:

  Det er sandt, Rasmine. De generer bestemt ikke :o)
  Mon ikke, at hun også får ørestikker i kollektionen? Jeg tror, man bliver nødt til at besøge hendes butik, hvis man ønsker at eje et af de smykker. Jeg kan forestille mig, at mange ønsker sig en bid af historien, så de aldrig når at komme på hendes hjemmeside.

 6. Rasmine skriver:

  Jaja, så må jeg jo se at få tid …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *