HOF fotografier

Som hovedopgave på Journalisthøjskolen valgte Jeanette Pardorf (JP) at portrættere Carlsbergs medarbejdere i månederne op til bryggeriets lukning i Valby.

JP tog en hel serie billeder af de ansatte. Billederne blev trykt i en bog, som bryggeriarbejderne fik i afskedsgave, da den sidste øl var tappet.

Carlsbergmedarbejdre

I bogen  er der 103 portrætter og 50 reporttagefotos med tekster. Et udpluk herfra kan ses på udstillingen “HOF portrætter” på Frederiksborg Slot i Hillerød frem til til den 17. april.

JP bor ved siden af Carlsberg, og da det gik op for hende, hvor hurtigt Carlsberg, som hun kendte det, ville forsvinde, besluttede hus sig for at beskrive den kultur og det fællesskab, der var på en særlig arbejdsplads.

JP  siger til Lokalavisen: “Jeg føler nærmest, jeg bor på Carlsberg. Duften af humle er duften af hjemme”.

Dette indlæg blev udgivet i Kunst. Bogmærk permalinket.

3 Responses to HOF fotografier

 1. Madame skriver:

  Det er en smuk idé, at forevige kulturen på Carlsberg i en bog – og nu også en udstilling! En type som ølkusken til venstre kan jeg huske fra min barndom. Billedet af ham oser af god tid og nærvær 😉

 2. pernillepaa1. skriver:

  Det er godt at vores kultur bliver videregivet til de næste generationer. Jeg bor tæt ved Brandts klædefabrik der nu er et cafe og kulturcenter, her er der også blevet lavet bog der viser fortiden. Jeg kan ikke huske ølkusken men jeg har kørt med mælkemanden – han er også historie nu 🙂

 3. Lone skriver:

  Madame, Jeg ved ikke, om de ikke gør det stadig, men indtil for ganske nylig kørte ølkuskene med to jyske heste foran stadig rundt i Københavns gader, vist nok mest som turistattraktion.

  Pernillepaa1, Ja, det er godt, der er nogle, som tænker på at videregive arbejderkulturen. Jeg har en dejlig bog om Brede Værk, som engang var et enestående industrisamfund i Lyngby. Nu hører det under Nationalmuseet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *