Ny lovgivning

Ved udgangen af 2009 er det slut med at modtage post gennem brev-sprækken hos os, som bor i etageejendomme.  Derefter skal vi selv hente posten i et fælles postkasseanlæg i stueetagen.

Vores andelsbogligforening ville være i god tid og har allerede fået installeret postkasserne i vores tre opgange.

Nyt postkassestystem

Det var ikke meningen postkasseanlægget skulle tages i brug allerede, men posten havde berettet hjemme på postkontoret, at vi havde fået opsat et anlæg. Nu har Post Danmark påbudt os at tage det i brug med det samme.

Morgenen efter navneskiltene var indsat i diverse kasser, benyttede avisbuddet sig af chancen og havde smidt vores avis i brevkassen i stueetagen. Så er det jo godt at have en vovse, som skal luftes kl. 6:00 om morgenen. 
“Vi tager den med op på tilbagevejen”, sagde jeg til husbond, som først vågner ved kaffen og avislæsning.

Det affandt han sig med et par dage, men da vi var for ustabile, har han nu bedt om at få sin avis leveret til døren ellers ville han opsige sit abonnement.

Jeg er meget glad for vores nye postkasser.
Til gengæld ser jeg i lokalavisen, at det volder problemer med placeringen i smukke, bevaringsværdige opgange, hvor der er vægmalerier. Smukke trætavler med navneskilte, fjernes også pga. de nye postkasser. Det forstår jeg godt beboerne er kede af. Man må håbe, der kan findes en løsning, som falder ud til fælles bedste.

Nyt postkassestystem

Husbond har lavet min nøglering. Han er da en gør-det-selv-mand.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag. Bogmærk permalinket.

9 Responses to Ny lovgivning

 1. Madame skriver:

  Det er en meget ‘personlig’ nøglering, din husbond har lavet til dig 😉
  Ja, ak, det er synd for de gamle opgange – og jo også for folk, der er dårligt til bens. Men mon ikke man kan vænne sig til det. Jeg synes dog ikke, det er rimeligt, at posten allerede nu har taget postkasserne i brug … må de egentlig det?

 2. Havehyrden skriver:

  De ser nu flotte ud de nye postkasser, og din postkassenøglering :0)
  Jeg tror også at der er noget med at os ,husejere, snart skal have postkasser ude ved vejen. Vi har heldigvis være skånet for det, da vores hus er fra før 1970 (som vist er den nuværende grænse for om postkassen skulle stå ude ved vejen). Men det er nok snart slut. Øv, det er så lækkert at få avisen leveret ved hoveddøren.

 3. pernillepaa1. skriver:

  Han har da godt nok lige kastet sig ud i den helt store kreativitet – din husbond 🙂 De er flotte jeres postkasser. Vi skal også have det her i ejendommen, og det er jeg faktisk glad for. Hugo min lille vovse han kan bare ikke lide postbud så der er en larm hver dag uden lige når posten kommer 🙂 Selv om jeg har haft avis, er den aldrig blevet leveret ved døren, de har ingen nøgle til hoveddøren. Tror altså ikke at posten må bruge dem allerede nu. God søndag

 4. Deborah skriver:

  Jeg synes simpelthen det er under al kritik, den lovgivning. Ingen service nogen steder. Det er bare for dårligt. Vi har ikke installeret endnu, og jeg glæder mig ikke!

 5. Lone skriver:

  Madame, Jeg syntes også, det er underligt, at vi bliver beordret til at bruge postkasserne nu, bare fordi vi er i god tid. Men postbudet bliver jo nok lykkelig hver gang, han kommer ind i en opgang og ser, at der er opsat et postkassesystem, så han slipper for trapperne :o)

  Havehyrden, Ja, jeg har hørt, at I med hus og have også skal gøre det nemmere for posten. Vi er dog begyndt at få vores avis leveret til døren igen. Det var jo også en del af abonnement-aftalen, at den skulle leveres til døren.
  Egentlig er det vel kun Post Danmark, som skal benytte kasserne?

  Pernillepaa1, Din Hugo kan ikke lide posten og larmer. Min Rufus kan heller ikke lide posten – og står og piber :o)
  Han er bange for posten, siden han som hvalp, lagde sig ved hoveddøren og faldt i søvn, når vi gik på arbejdet. Han må have fået et læs breve i hovedet på et tidspunkt, hvor han har ligget i dyb søvn.
  Jeg tror heller ikke, man kan blive tvunget til at bruge postkasserne nu. Men nu er vi begyndt.

  Deborah, Nej, man forstår ikke, at gebyrer og porto mv. bliver dyrere og servicen ringere :o)

 6. Therese skriver:

  Jeg synes det er fint nok der skal sættes postkasser op. Har man af en eller anden grund svært ved at komme ned efter posten, kan man jo godt få posten til at levere op til døren. Så ældre mennesker, eller gangbesværede lider ikke under det.

  Men gebyrer og porto, ku de da godt sætte lidt ned så!?

 7. Lone skriver:

  Vi er også meget tilfredse med postkasserne down stairs, Therese :o)
  Jeg mener også, at gangbesværede stadig kan få bragt posten op.

  Post Danmark kan ikke være bekendt at sætte portoen op de næste par år. De har slet ingen omkostninger mht. det nye postkassesystem.

 8. Sister Bonde skriver:

  Synes det er en fantastisk god ide, tænk på alle de knæ-operationer, som de stakkels post/avis-bude spares for.

  Du hilse og rose husbond for fantasifuld nøglering.

  Har Miss pigen det bedre?

 9. Patrick skriver:

  Det eder mandme noget lort!! hvis vi bare var så heldige at vi kunne få dem nede i gangen mEn næææææ nej Vi har ikke plads der nede så nu skal vi ud af døre heelevejen hen til et cykle kældere! jeg er meget træt af det her og syntes ærligt og redeligt det en dårlig undskyldning for postdanmark…

  Har et andet eksemple på at postdanmark har en hel del inkompetente med arbejdere(ikke at det har noget med denne her sag at gøre)
  Men da jeg arbejde for superbest der skulle vi opbevare post (som et lille postkontor) men efter ca 2måndere jeg havede været der begyndte postdanmark at forlange at vi nu satte labels på brevene som skulle retur for at postdanmark kunne sikre sig at det kom det rette sted hen (stod rent udsagt at det var for at sikresig)
  Nu har jeg været så heldig at arbejde i postdanmark også og ved der fra at de fleste af dem som sortere post ikke gør deres arbejde ordenligt. Men kort sagt er jeg rimelig træt af postdanmark og håber der kommer nogle alternative som de store virksomheder også vil bruge..

  Mvh Patrick
  Ps sorry for brok er bare pænt træt af det her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *