Så dét var, hvad det var!

Saint Patrick’s Day!

St. Patrick Day
Billedet er venligst lånt fra nettet

Jeg kom cyklende op ad Vestergade og mødte en masse glade unge mennesker klædt ud i grønt og med kæmpe grønne hatte.

De var bundet sammen to og to ved fødderne og løb ned ad Vestergade alt imens de gjaldede en sang, og deres latter smittede os andre.

Først da jeg kom til Studiestræde fandt jeg ud af, hvad der foregik. Der var en lang, lang kø hen til en irsk pub. Endelig fattede jeg, at det var St. Patrick Day i dag.

St. Patrick Day

St. Patrick Day

Hattene og resten af udstyret må være noget, de får udleveret på pub’en. De er endnu ikke så grønne som dem, jeg mødte i Vestergade.

Saint Patrick blev født i Storbritannien ca. 400 år e. Kr. Som 15-årig blev han bortført til Slemish Mountain i Nordirland, hvor han blev tvunget til at arbejde som hyrde. Efter seks år lykkedes det ham at flygte hjem, hvor han gik i lære som præst og senere blev biskop. Han vendte tilbage til Irland 432 år e.Kr og fortsatte med at omvende irerne til kristendommen.
Han brugte trekløveren til at forklare begrebet den hellige treenighed – og den dag i dag er trekløveren et symbol på Irland

Så blev man det klogere…

Dette indlæg blev udgivet i Alt det andet. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Så dét var, hvad det var!

  1. Madame skriver:

    Jeg vidste slet ikke, at der er noget, der hedder Saint Patrick’s Day! Du bor jo et sted, hvor du oplever en masse spændende inde i byen, Lone.

  2. Lone skriver:

    Madame, Jeg kan godt huske, jeg har hørt om det før, men måtte hjem og kigge på nettet for at se, hvad det egentlig var.

    Jeg har arbejdet på Nytorv og i Rosengården nogle år. Jeg syntes, at der gik måneder, hvor der ikke skete noget. Men jeg husker Preben Møller Hansen’s taler gennem en megafon på Nytorv. Vi kunne lige så godt opgive at tage telefonerne, når han “var på”. Han larmede mere end en boremaskine 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *