Når solen står lavt

… som den gør, når den kommer i vores gård, bliver jeg nødt til at trække min solstol ind i soveværelset.

Da vores altaner mod gården blev renoveret blev der opsat nogle rædsomme, hvide plader foran gelænderet for at give et ensartet billede af gårdfacaden.
Det betyder også, at ikke alle mine blomsterkrukker får direkte sol om sommeren. Det gør mine ben heller ikke nu. Så for at få lidt farve er jeg trukket indendøre.

Solstrejf

Da jeg sad dér med hamphandsker og kaffen, fik jeg øje på den grønne plante i vindueskarmen. Og sør’me om den ikke bærer frugt! Det er nok en peberfrugt – måske chili, som jeg spiser rigtig meget af. Det bliver spændende, hvad den udvikler sig til.

Det må være en peberfrugt...

Jeg er snart færdig med mit malerarbejde. Vinduer er det værste, jeg kan blive sat til at male. Jeg har ikke tålmodighed til alle de dimser, der skal males udenom.

Jeg har engang fået et tip om, at det var en god idé at smøre vaseline på vinduesfladen, så skulle vildfaren maling være nem at tørre af igen.

Jeg gjorde det med fire vinduer. Så stoppede festen. Jeg er overbevist om, at jeg aldrig får vasket det fedtede stads af vinduerne igen.

Vinduesdetaljer

Så hellere bruge et barberblad. Det fungerer udmærket.

Alle de dimser kan gøre mig vanvittig. Næste gang hyrer vi håndværkere til arbejdet. Men ok, jeg har hygget mig med det indtil nu.

Vinduesdetaljer

Rufus har også fået solbad i dag. Vi tog os en pause ved Søerne, hvor han lå og kiggede efter pigerne.

Rufus

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Når solen står lavt

 1. Jens skriver:

  Jeg synes du skal være stolt af dig selv. Det må være et stort arbejde og jeg ville slet ikke vide hvor jeg skulle begynde eller slutte.

 2. Madame skriver:

  Tillykke med peberfrugten!!!

  Det var smart, at du rykker ind for at få sol på benene! Her småregner det i dag, og solen må vældig gerne komme frem. Det er flot gjort, at du har malet jeres lejlighed, især er vinduer noget værre pillearbejde. Vi bruger malertape, når vi afdækker inden malerpenslen svinges – det er nemt og hurtigt sat på og hevet af igen 😉

 3. Havehyrden skriver:

  Jeg er imponerede over at du overhoved har tålmodighed til de “pillearbejde” det er at male kanter, karme osv. Her i huset har vi en aftale om at jeg maler alle lige store flader og min mand tager det mere krævende, så som paneler mv. Det har jeg slet ikke tålmodighed til.
  Lidt ærgeligt med din altan (er det en almindelig eller fransk?), men du har fundet en smart løsning.
  Rufus ser ud til at nyde sit sol bad.

 4. Lone skriver:

  Det er et stort arbejde, Jens. Jeg tror, det er bedst at overlade det til professionelle, som har de rigtige redskaber 🙂

  Tak Madame. Du fik ret i, at det er en peberfrugt 🙂
  Vinduerne har været de værste. I går brugte jeg malertape. Det var meget bedre. Tak for tippet 🙂

  Her er det omvendt, Havehyrde. Det er husbond, som får lov at tage de store flader og mig, som tager pillearbejdet. Ellers bliver alt malet over :o)
  Det er en er almindelig hjørnealtan. Desværre er der opsat plader, som tager solen fra altandækket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *