I weekenden

… fik vi sået nogle forskellige frø direkte på friland og lagt plastic over.

Ugen før havde jeg sået majs og stokroser i spirebakker herhjemme. De buldrer nu frem af jorden. Det ser ud som om Claus Dalby’s råd virker.

Jeg har fulgt endnu et Dalby-råd. Jeg har beskåret to store pelargonier kraftigt, som har stået i vindueskarmen hele vinteren, selvom jeg ikke var meget for det. Men det må være rigtigt at gøre det. Dalby ved vist noget om det.

Jeg har også nogle frø fra stauder i Frederiksberg Have, jeg skal have sået. Der er sat påskeliljer i altankasserne til gaden – og cognacfarvede stedmoder til gården.

Så skal de indendørs planter omplantes. Der er nok at gøre lige nu, før man kan læne sig tilbage og nyde, at alt trives.

Forårstegn

Vinduespudsning er hyggeligt arbejde. Jeg har måttet gøre det igen. Vi har facadearbejder på den anden side af vejen, som sender nogle enorme støvskyer op mod vores vinduer, når der bliver kastet affald ned i containerne. Desuden havde jeg selv fedtet dem ind i vaseline og maling. Så de trængte igen, igen. En blanding af grundrens, salmiakspiritus og opvaskemiddel gav spejlblanke vinduer.

Forårstegn

Ind imellem skal der være plads til solnydelse.
Jeg blev nødt til at investere i en ret dyr solcreme, da Matas endnu ikke havde fået de billigere Niveacremer hjem. Den ser eksklusiv ud i forhold til Nivea. Det er dog nok den lækre mørkbrune emballage, som gør forskellen.
Så vil vi gerne have sol igen de næste mange dage!

Forårstegn

Vores to påskeharer er sat frem i vinduet lidt før tid. Vi skal lige have lidt fornøjelse af dem inden, vi tager på landet.
Jeg kender lidt til designeren bag dem, idet jeg har arbejdet sammen med hendes mand og derved har fulgt hendes udvikling gennem ham.
Hun sprudler af idéer. Vi har også mange af hendes nisser.

Dette indlæg blev udgivet i Alt det andet og tagget . Bogmærk permalinket.

6 Responses to I weekenden

 1. Anita skriver:

  Hvor ville jeg dog ønske, at man kunne se genudsendelsen af lige netop det program, du nævner. Jeg kunne nemlig godt bruge råd ang. en kæmpestor pelargonie, jeg har stående i vindueskarmen i køkkenet.

  Er det nu, den skal skæres helt ned eller..?

 2. Madame skriver:

  Dine påskeharer er noget af det sødeste, Lone! Og hvor er du dog flittig, jeg håber, jeg kan komme lidt op i omdrejninger her i påsken. Haven kalder og også potteplanterne. Min pelargonie led desværre en for tidlig død, da jeg klippede den ned – jeg er altid i tvivl om, hvad man bør gøre …

 3. Havehyrden skriver:

  Ja ham Claus ved en hel del om planter. Jeg suger til mig når han er på skærmen. Jeg skal i haven i dag og så ærteblomster (i drivhuset) og stokroser, men sidst nævnte kommer vist først næste år. Jeg læste at de danner bladroset første år og spirer 2. år. Men du har måske en anden erfaring? Jeg plejer at købe dem færdig lavet, så går det noget hurtigere.
  Rigtig god påske til dig, din mand, rufus og påskeharerene.

 4. pernillepaa1 skriver:

  Ja perlagonier er noget af det der nemt at formere og man kan gøre det på alle tidspunkter af året. Hvor er de dog søde dine kaniner. Det kunne være at jeg skulle til at tjekke hvornår ham Claus er i fjernsynet .
  God påske

 5. Anette skriver:

  Hvor er det nogle søde påskeharer!
  Jeg har en min mor har syet for et par år siden – den har fast plads herhjemme!
  SIkke travlt du har haft! Håber du får en rigtig god påske.

 6. Lone skriver:

  Ja, det er nu, Anita. Men de skal ikke skæres helt ned. Dalby klippede grene af ca. 30-40 cm over pottehøjde. Man skal klippe af ca. 1 cm over et led.
  Pøj-pøj med det 🙂

  De er søde de påskeharer, Madame. Jeg er glad for, at jeg huskede at få dem frem i lyset.
  Jeg plejer også at være i tvivl om, hvornår man sætter ind med beskæring. Heldigvis fik jeg set ‘Drivhusdrømme’, så jeg ikke nåede at gøre skade 🙂

  Jeg suger også til mig, Havehyrde 🙂
  Jeg har også en pose ærteblomster, jeg skal have sået. Der står på posen, at de skal sås på friland. Man kan måske godt starte i vindueskarmen (når man nu ikke har et drivhus)? Du ved nok, at frøene skal ligge i vand 12 timer før såning?
  Det er rigtigt mht. stokroser. De blomstrer vist ikke det første år. Jeg har adskillige stokroser i haven. De har sået sig selv. Jeg vil dog gerne have dem andre steder, men det er ikke lykkedes med de frø, jeg har spredt. Nu prøver jeg at forspire dem og så dem, hvor jeg vil have dem. Så må vi se om det lykkes.
  Også rigtig god påske til dig, din mand og jeres dejlige katte :o)

  Det er sandt, Pernille. Pelargonier er meget villige til at sætte rødder, når man sætter dem i vand.
  Du skal huske at se Claus. Han er så hyggelig 🙂
  Rigtig god påske til dig og Hugo!

  Tænk at du har en, din mor har syet, Anette 🙂 Får vi den at se ovre hos dig?
  Rigtig god påske til dig og dine 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *