… af nedlerlag i køkkenregionerne. Jeg havde en opskrift på en Giftkage liggende, som så spændende ud. Den kastede jeg mig ud i skabelsen af med stor iver i formiddag.
At jeg ikke havde grøn frugtfarve og mælk i huset, som opskriften foreskrev – men i stedet rød farve og vand kunne ikke vælte programmet.
Navnet giftkage kommer af det grufulde skrig-grønne udseende. Jeg så allerede for mig, hvordan gæster ville vige tilbage i rædsel, når jeg serverede den til kaffen.
Den kakao, som skulle have været i glasuren, havde jeg heller ikke. Men glasur hører heller ikke til min stærkeste side, så det ville jeg alligevel have sprunget over.
250 gr. marcipan – det havde jeg fra jul, og det var det, jeg gerne ville have brugt.
Den røde frugtfarve fandt jeg frem fra skuffen i køleskabet. Farven købte jeg engang, jeg skulle lave rød/hvide bolsjer, som også gik i fisk.
Da jeg havde tilsat dobbelt så meget frugtfarve til massen, som jeg skulle og den stadig forblev lys rosafarvet, opgav jeg og satte skidtet i ovnen.
Da den kom ud igen, lignede den Drømmekagen fra Brovst – og smagte lige sådan.
Under bagningen så jeg, at udløbsdagen på frugtfarven var november 1998! Tænk, at det er 11 år siden, jeg forsøgte at lave bolsjer?
Kagen så ikke giftig ud, men måske er den det…
Mon ikke den smagte godt uanset frugtfarven? 😀 God aften.
Hihi, de var sjovt, Lone, ja helt ligner den jo ikke billedet på opskriften, men den smager sikkkert skønt! Og så håber jeg ikke, at 11 år gammel frugtfarrve er giftig :o)
Den smager faktisk godt, Anette :o) Men er ikke nær så sjov at se på som originalen 🙂
Nej – og det var den farve, som gjorde hele udslaget med bagningen, Madame :o)
Den smager udmærket. Vi er heldigvis ikke blevet syge :o)
Frugtfarve er nok et rent kemikalie, der ikke kan blive for gammelt, vil jeg tro. Din kage minder mig om den kage, der blev serveret på dansk K.F.U.K. sammen med teen søndag eftermiddag, dengang jeg var au-pair i London for et par menneskealdre siden. Jeg synes nu, den var mere blågrøn i det. Vi kaldte den “bladan-kagen”. Åh, disse minder …
Bladankage er det samme som denne. Ugebladet kaldte det giftkage, men nævnte, at den også kaldes bladankage.
Jeg tror også farven var god nok endnu. Selvom den var meget rød, gav den dog ikke farve til kagen 🙂
Er det muligt at få dig til at sende opskriften? Det ligner en af de “gode” opskrifter, hvor man sender en ind og så laves den om til et lidt bedre alternativ? 🙂
På forhånd tak.
Majbritt, Jeg ville hellere end gerne have sendt dig opskriften, men jeg har ikke gemt den, fordi min kage mislykkedes en anelse.
Min kom til at smage nøjagtig som ‘Drømmekage fra Brovst’. Den og ‘Grøn giftkage’ kan du Google.