Der er virkelig sket noget

… i påsken. – Hvor er der meget, som er sprunget ud her i byen i forhold til oppe på landstedet.

Vi var i Frederiksberg Have forrige weekend, hvor der ikke var tegn på, at magnoliatræerne stod på spring til at folde blomsterne ud.

Frederiksberg Have

I går stod dette træ ved indgangen i fuld blomst. Så skal vi i Landbohøjskolens have en af dagene. Der er der mange magnoliatræer. Det må være smukt lige nu.

Frederiksberg Have

Rufus og jeg gik en kort runde i Frederiksberg Have. Han har ikke lyst til de helt lange ture længere. Ved slottet trækker han stadigvæk for at komme over til Søndermarken, som han elsker. Der har han mange venner. Men han må ikke lege pga. sine hofteledsdysplasi, og jeg kan ikke bære at se, at han kun må sidde og se på, at de andre morer sig.

Så han måtte pænt dappe afsted med sin mor i den pæne have.
Vi mødte flokke af børnehavebørn, som vist nok har oplevelsesdag om onsdagen.

“Må vi ae din hund?” bliver jeg tit spurgt af de små. Og jeg bliver nødt til at svare desværre – han er ikke så venlig.
Det er han så alligevel, men han kan godt finde på at sige VOV, og det kan godt gøre en lille størrelse bange.

Frederiksberg Have

Den kinesiske ø (fugleøen) er åben fra 1. maj til 1. september. Endnu har jeg aldrig set, der har været åbent i de år, vi er kommet forbi.
Hejremanden har lige forladt pladsen, og hejrerne står og ser lidt rådvilde ud. – Hvad skal vi så finde på?
Jeg bryder mig bestemt ikke om dem. De udrydder næsten alle vore ællinger i Søerne.

Frederiksberg Have

Så er vi nået til endnu et kryds i stisystemet, og Rufus overvejer, hvilken sti vi nu skal tage. Meget tid går med at sidde og planlægge.

Det var en dejlig tur og bagefter kørte vi ud til Planteskolen.

Dette indlæg blev udgivet i Natur og tagget . Bogmærk permalinket.

9 Responses to Der er virkelig sket noget

 1. Anette skriver:

  Sikke en masse dejlige forårsbilleder. Planteskolen kan jeg også altid besøge – jeg elsker at gå rundt der og blandt de mange plantecentre vi har her i området har jeg en favorit jeg altid besøger først når jeg skal handle planter. God torsdag.

 2. Havehyrden skriver:

  Hvor er det bare en dejlig beskrivelse af din og Rufus gåtur. Det er ligsom at være med jer på tur. Og jeg har observerede det samme som dig mht udspringstiderne. Når jeg cykler frem og tilbage på job ser jeg de flotteste træer med hvide kroner og enda et par japanske kirsebærtræer der næsten er ved at springe ud. Men herude (kun 10km fra Frederiksberg) har mit japanske kirsebær langt endnu. Det må være fordi byen generelt er varmere, der er mere læ og derfor springer træer og planter hurtigere ud. Ja det er min teori!

 3. Jens skriver:

  Jeg elsker Frederiksberg have. Jeg synes det er den flotteste og hyggeligste af alle byens parker. Jeg har aldrig været i Landbohøjskolens have. Men det må jeg prøve, for alle fortæller hvor dejligt der er! Det er egentligt også underligt at jeg aldrig har været der, for jeg har boet på H.C.Ørstedsvej.

 4. Lone skriver:

  Jeg var på planteskolen i går Anette. Alle planterne stod i deres forår og var så smukke. Det frister ethvert havehjerte 🙂
  Du har også en favorit planteskole? Det har jeg også. Det var desværre ikke den, jeg besøgte i går. Men Ålholm Planteskole gik an.
  Rigtig god torsdag aften til dig 🙂

  Jeg tror som dig, Havehyrde, at det har noget at gøre med, at der er læ og derfor varmere herinde i byen. Jeg har også set udsprungne japanske kirsebærtræer herinde i byen. Vi har selv en lille magnolia på landet, og det ser ikke ud som om, at den vil springe ud før til maj 🙂
  Er de hvide trækroner ikke tjørn?

  Frederiksberg Have er meget smuk, Jens. Og der hersker en vidunderlig ro. Dog tror jeg, at jeg holder mere af Søndermarken, som ikke er så veltrimmet, men så har den den “fejl”, at der ingen blomster er. Derimod har H.C. Ørstedsparken det hele.

  Og du har boet på H.C. Ørstedsvej? Det er jo næsten lige, hvor jeg bor :o)

 5. Madame skriver:

  Hvor er det dog smukt, Lone, næsten som at være der selv! Tænk at jeg kan sidde her i betonhuset og nyde Frederiksberg Have fra tredje sal. Det er synd for Rufus, at han har hofteledsdysplasi. Spiser hejrerne virkelig ællingerne eller spiser de bare det, ællingerne skulle leve af? Vi har også set udsprungne magnolietræer i de sidste par dage – det er eventyrligt smukt.
  Ha’ god fredag, i solskin 🙂

 6. Lone skriver:

  Det er det gode ved blogverdenen, Madame, – at vi kan tage på besøg hos hinanden og nyde andre steder i løbet af dagen end dér, hvor man nu lige er :o)
  Jeg har SET hejrerne både dykke fra luften ned i en andefamilie og snuppe en ælling – og også stå helt stille i sivene og tage en, når de forvilder sig lidt væk fra andemor. Jeg syntes, det er nogle lumske og grimme fugle. Det må man ikke sige, men jeg kan altså ikke lide dem.

  Dejlig solskinsdag til dig Madame :o)

 7. Madame skriver:

  Måske så du også udsendelsen for en del år siden om en fattig kineser, der havde en fiskehejre, som var opdraget til at dykke efter fisk for ham? Jeg tror, filmen var lavet af BBC. Manden havde selv udruget ægget og opfostret fuglen. Det var meget smukt …
  Men nej, vi kan ikke have, at de spiser vores ællinger.

 8. Jens skriver:

  Ja, jeg har boet på H.C.Ørstedsvej, men det er efterhånden nogle år siden. Det er jo netop derfor det er så fjollet, at jeg aldrig har været i Landbohøjskolens have. Men dengang var jeg også vild med Frederiksberg have og det er den simple forklaring. 😀

 9. Lone skriver:

  Nej, den har jeg desværre ikke set, Madame. Det lyder som om de havde udviklet et helt specielt venskab. Jeg ville sikkert have holdt meget af hejrer, hvis jeg havde set den film 🙂
  Men det er også noget pjat, at jeg ikke kan lide dem. Så skulle jeg heller ikke bryde mig om alle andre dyrearter, som slår hinanden ihjel. Men det er altså svært at se en lille levende ælling hænge i næbbet på en sådan karl. De kan vel nøjes med fiskene.

  Sådan er det ofte, Jens. Man ser ikke altid det, som ligger tættest på. Frederiksberg Have er nu også dejlig :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *