To ampler er indkøbt

I tirsdags kørte Rufus og jeg ud til min yndlingsplanteskole, hvor jeg skulle købe ampler til terrassen på landet.

Planteskolen

Vi ankom om formiddagen og gik en luftetur i området, hvorefter Rufus blev parkeret i bilen et skyggefuldt sted, mens mor gik på “havevandring”.

Jeg havde forestillet mig ampler på hvert et hushjørne (6 stk.) men fortrød, da jeg fandt ud af, hvad det kostede. Der er grænser for galskaben. Det skal jo heller ikke ligne en kolonihave.

To ampler og nogle planter blev det til. Det var ikke meget. Alligevel gik jeg rundt i mere end en time med nogle afstikkere til Rufus for at sørge for vand og skygge.

Planteskolen

Den planteskole har alt, hvad man kan tænke sig. Der er et kæmpe udvalg i springvand, pyntedyr, damme og fisk til dammene, et stort blomstergartneri – og selvfølgelig alt det andet, som en velassorteret planteskole bør have.

Og så er der hele tiden ansatte til at hjælpe en – og de tager sig tiden til det.

Jeg fik desværre ikke en annanas-salvie, som Claus Dalby stærkt anbefalede i sidste program. Den kan jeg hente om en uges tid, hvor de får dem hjem.

Ampler

Nu er amplerne hængt op. Blomsterne drukner i dem. Alligevel forestiller jeg mig at potterne er totalt dækket med blomster om en måneds tid.

Rufus og jeg er på landet. I morgen kommer husbond og har forsyninger med. Jeg kører yderst sjældent ud og handler, når vovsen og jeg er her alene. Her er så dejligt, at jeg ikke har lyst til at bruge tiden på landevejene. Så køle-skabet bugner ikke ligefrem.

I dag skal jeg klippe græs, så vi kan nyde det dejlige vejr på langs i week-enden.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

7 Responses to To ampler er indkøbt

 1. Jens skriver:

  Jeg glemmer at bruge hovedet når jeg kommer ind i et spændende plantecenter, der frister med alle mulige spændende ting og sager. Derfor har jeg gennem årene brugt en mindre formue på blomster og planter til altanen. Problemet er bare, at jeg kan ikke få noget som helt til at gro derude. Jeg har vist ikke grønne fingre. Det er rigtig ærgerligt, for jeg ville gerne have sådan en grøn oase på altanen.

 2. Anette skriver:

  Jeg er vild med plantecentre og har svært ved ikke at købe en hel masse (som jeg egentlig ikke behøver) Mangler også et par ampler så måske skulle jeg i plantecenter snart 😉 God dag.

 3. Havehyrden skriver:

  hvor ser det flot ud, både amplerne og jeres smukke sommerhus. For år tilbage var der ophørs udsalg i en butik på Peter Bangsvej, hvor jeg fik 2 ampler til 20 kr stykket. Dem er jeg rigtig glade for, de minder om dine ny købte. Eneste ulempe er at de skal vandes hele tiden.
  Hav en god weekend på landet!

 4. Lone skriver:

  Af den grund har jeg heller ikke Dankort, Jens. Jeg ville ikke kunne begrænse mig. Jeg lader mig også friste og har derfor kun et mindre beløb med.
  Du glemmer sikkert at vande dine altanblomster 🙂 De skal vandes hver dag, hvis solen skinner. Det er mere krævende at passe blomster på altaner end i haven. Regn kan eksempelvis ikke komme ned i en altankasse, da jorden er dækket af planter.
  Prøv igen i år – og husk at vande. Så vil du få en masse igen :o)

  Ja, jeg kunne også bruge meget mere tid derude, Anette. Det eneste jeg syntes, de manglede, var udskænkning af kaffe. Det kunne være hyggeligt, man lige kunne sætte sig hen og samle tankerne om, hvad det egentlig var, man kom for 🙂

  Tak for det, Havehyrde 🙂
  Det var sør’me billigt, at du fik amplerne. Jeg gav 80 kr.! – Og de holder garanteret kun denne sæson. Jeg er også lidt betænkelig mht. vanding af dem. Det hænder, der kan gå en uge eller mere imellem, vi er her.

 5. Madame skriver:

  Hvor er det smukt med amplerne der foran huset, Lone! Ja, om kort tid vælter blomsterne sikkert ud over kanten 🙂 Jeg elsker også at gå rundt på en lækker planteskole, og gerne kun for at ose.
  Jeg håber, du nyder det dejlige vejr, men det tror jeg, du gør :O)

 6. Tove Adler skriver:

  Det har været et mareridt for mig at finde store ampler Hvor har du køby dine ???
  Hilsen Tove Odense

 7. Lone skriver:

  Hej Tove,
  Amplerne har jeg købt
  hér
  hos Plante Oasen, Baltorpvej 214, 2750 Ballerup

  De er dybe og kan rumme tre planter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *