For et par uger siden

… fik jeg den geniale idé, at vi skulle have et kvashegn oppe på grunden.

Kvashegn

Hegnet er et par meter langt, og når mig kun til maven i højden – endnu.
Jeg fortsætter med at bygge videre på det efterhånden, som grenkvas blæser til jorden fra træerne.

Det er en meget praktisk måde at komme af med småt grenaffald på. Specielt her i foråret ligger der utrolig mange smågrene fra birketræerne og det kæmpe lærketræ i haven. Store tørre græstotter bliver puttet ind i eventuelle huller mellem grenene.

Nu kan jeg på min runderinger samle grene sammen og gå hen og bygge videre på hegnet. Jeg har lagt ærteblomstfrø ved foden af hækken. Den må være ideel at krybe op ad.

Jeg bilder mig ind, at gærdesmutter kommer til at elske mit kvashegn. Måske tiltrækker den også andre småfugle.

Skitse af kvashegn

Dette indlæg blev udgivet i Natur og tagget . Bogmærk permalinket.

7 Responses to For et par uger siden

 1. Madame skriver:

  Det lyder som en rigtig god idé, jeg er sikker på, at fugle, pindsvin og insekter vil elske dig for et godt gemmested. Jeg har set, at der er flere her, der også laver kvashegn- men nogle er så grimt lavet, at det ligner affaldsbunker. Det er synd, når det kan være yndefuldt som dit 🙂

 2. havehyrden skriver:

  det var da en fantastisk ide. Anne Just (haven i hune) lavede noget lignede. Hun havd bare et stativ i metal hvor der var plads til grenkvaster og andet fra haven.hun gjorde det for at få læ i haven, det blæser jo en del ved Vestehavet.Jeg tror helt sikkert at dine ærteblomster og dyre og fugle vil elske det gemmested.

 3. Anette skriver:

  Det lyder som en god ide med kvashegnet – og mon ikke ærteblomsterne nok skal vokse op af det 😉 Håber du viser et billede af det til den tid.

 4. Deborah skriver:

  Supergod idé, der ser fin og naturlig ud og som er til glæde for dyrene også. Ærteblomsterne – Åh en duft 😉

 5. Lone skriver:

  Det er sandt, Madame. Hegnet vil også være et godt gemmested for insekter og pindsvin. Jeg vil forsøge at pleje mit kvashegn, så det forbliver nydeligt. Det må ikke komme til at ligne en affaldsbunke :o)

  Havehyrde, Vores grund er meget åben for indkig, så det var også for at skærme for indkig og blæst et bestemt sted i haven, at jeg fik idéen til hegnet. Jeg må til at læse om Anne Just’s have. Hun har haft mange gode idéer :o)

  Anette, Jeg skal nok vise et billede, når hegnet blomstrer :o)

  Deborah, Det er godt for mange ting, sådan et hegn. Der bliver jævnligt lagt kviste på, så det kan udvikle sig både i højde og længde :o)

 6. karen skriver:

  Jeg er også rigtig glad for mit kvashegn, det er et smukt hegn som passer godt ind i lidt naturlige omgivelser og så sparer man rigtig mange turn på genbrugspladsen (som ligger tilpas langt væk). Gærdsmutten smutter lystig ud og ind, så nu tør jeg ikke fylde ret meget mere på af frygt for at der skulle være en fuglerede eller to.

 7. Lone skriver:

  Hvor har du ret, Karen 🙂
  Det er nemlig sandt, at man sparer mange ture til genbrugspladsen eller afbrænding i haven. Jeg har endnu ikke set gærdesmutten i mit hegn men er varsom med at fylde oven på det gamle men udvider istedet.
  Dejligt at høre, at du også har et kvashegn. Det er også en dejlig følelse at “genbruge” grenene på en fornuftig måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *