Jeg stikker næsen i sky

… og står på tå for at dufte til ethvert syrentræ, jeg passerer i disse dage. Det sprudler med blomstrende træer og buske, så man er helt euforisk.

Honningtavle

Nu ved jeg, hvilken duft den honning-tavle, som jeg stod med næsen nede i på kursus forleden, minder mig om. Det er busken snowball.

Den duft er helt vidunderlig. Vi har selv én snebold på landet, som jeg står med næsen i meget af tiden. Men snebolde hér i byen går heller ikke fri af mine sniffende næsebor.


Sneboldbusk

I går fik vi smagsprøver af forskellige honningtyper på vores bi-kursus. Vi er mange elever på holdet.
Jeg troede mest det var +50’ere, som interesserede sig for biavl, men der er rigtig mange unge på holdet.

I næste uge skal vi i skole-bigården og selv prøve at arbejde med bierne. Jeg glæder mig helt vildt. Jeg nøjes med at have hat og slør på i bigården. Jeg har aldrig været bange for bier eller hvepse. En af pigerne er “lidt” bange for dem, så hun skal pakkes ind i hele udstyret, fordi bierne kan lugte nervøsitet.

Nu vil jeg begynde dagen i dag og se, om den arter sig bedre end dagen i går, hvor alt hvad jeg rørte ved kiksede. Det startede med, at jeg pustede for meget luft i cykeldækket, og så gik det ellers slag i slag hele dagen.

Dette indlæg blev udgivet i Natur og tagget . Bogmærk permalinket.

7 Responses to Jeg stikker næsen i sky

 1. anjoe skriver:

  Du holder dig dog en ovenud dejlig blog, Lone, har jeg konstateret efter at ha’ læst og kikket fire sider tilbage. Og Rufus, åhr hvor er han dejlig, selvom han ikke er interesseret i at blive nusset af mennesker, I møder på Jeres mange ture 😉
  Jeg fik også set dit “mønster-tema-foto” ubeskåret, uha, det svimlede, især de, du har taget oppefra og ned, uha, uhaa…

  Forhåbentligt bliver du ikke drillet i dag!

 2. Anette skriver:

  Jeg kan ikke lige kalden duften af snowball frem men hold op hvor ser den flot ud. Håber du har mere held med det hele i dag 😉 God dag til dig ihvertfald.

 3. havehyrden skriver:

  Det lyder bare rigtig spændende, gid det var mig der deltog i det kursus. Jeg har set på dansk biavlers hjemmeside at de løbende holder kurser.
  Jeg drømmer jo om at få et bistade (eller to) i haven. Fortæl endelig mere fra dit spændende kursus.

 4. Lone skriver:

  Tak skal du have, Anjoe 🙂
  Jeg er glad for, at du syntes om den. Du har også kigget langt tilbage, når du har set alle stilladsbillederne 🙂
  I dag har været en fin dag. Håber du også har haft en god dag :o)

  Du møder snowball flere steder på din vej, Anette. Den er meget almindelig i haver og står tit i skellet, så man kan nyde dens dejlige duft. Duften er noget henad vanilla – isvaffelagtig 🙂

  Det er meget spændende, Havehyrde. Der har været tre teoriaftener á 3 timer, og nu kommer vi til det praktiske i bigårdene. Det er gennem Biavlerforeningen jeg har tilmeldt mig. Kurserne foregår på Landbohøjskolen.

 5. Madame skriver:

  Det er bare så spændende med dit bi-kursus! Dejligt at du fortæller om det. Jeg er jo en smule misundelig over al den tid, du nu har til din rådighed 🙂

 6. Lone skriver:

  Jeg nyder det også, Madame 🙂 Men det kan faktisk godt stresse een lidt, fordi man får så mange idéer om alt det, man gerne vil nå. Der er mere struktur i hverdagen, når man arbejder 🙂

 7. Madame skriver:

  Du kan tro, jeg forstå dig, når du fortæller, at det kan stresse een lidt 🙂 Jeg kan bare tænke på mine fri-onsdage, med masser af planer …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *