Landet står endnu

Har lige gået et par runderinger på grunden og forvisset mig om, at alt endnu står med rødderne nedad efter nattens uvejr.

I nat stod himmel og jord i eet. Havde jeg turde, havde jeg gået ned til fjorden for at se den i oprør. Det må have været et flot syn.

Æbleblomster

I dag skinner solen og vinden har lagt sig. Vi bliver nødt til at efterse tagrenderne. De kunne ikke klare alt det vand, som faldt.
Vandet fossede ud over. Der ligger sikkert mange efterårsblade deroppe.

I går gik vi tur på Åsen, som ligger nær ved. Det er et langt bakket landskab, som blev formet under istiden, og som er beklædt med vild skov.

Et stort skovareal var dækket med de smukke gule stauder, vi har i haven. Jeg undrede mig over, at de havde bredt sig på så stort et areal i skoven. Vores har ikke flyttet sig en mm på 24 år.

Åsen i maj

Farven gul er den første som dukker op i naturen efter vinteren (erantis). Det har noget med bierne at gøre. Jeg kan ikke lige huske hvorfor. Jeg kan i modsætning til mange andre godt lide gule blomster. Insekter elsker også gult – i hvert fald min bluse.

To bier blev reddet fra druknedøden i Rufus’ vandskåle i haven. Jeg sad og betragtede den ene, imens den tørrede sig på en bellisblomst. Det var spændende at iagttage. Inden den lettede tømte den maven for nektar. Med bagbenene pressede den store dråber ud af bagkroppen. Sikkert for ikke at være for gumpetung, når den skulle lette.
Det kan næsten sammenlignes med et jetfly, som tømmer tankene ved nødlandinger. Bare omvendt eller hvordan?

Genoplivningerne gik der lige nogen tid med. Man har travlt på landet 🙂

Rigtig god weekend!

Dette indlæg blev udgivet i Natur og tagget . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Landet står endnu

  1. Madame skriver:

    Sikke et dejligt kig ind i dit landliv, Lone! Ja, det havde været spændende at se fjorden i vildt oprør. De smukke gule blomster har heller ikke rykket sig her i min have, men måske har de fine vækstbetingelser i skoven? Sikke nogle yndige armbånd du har – du er vist også til sølv, lige som jeg er.
    Ha’ en dejlig lørdag aften 😉

  2. Lone skriver:

    Det er sikkert den fugtige skovbund, som er ideel for de gule stauder, Madame. Mine står meget solrigt og tørt op ad en mur.
    Du kan også bedst lide sølv? 🙂 Det kan jeg også. Jeg har aldrig båret nogle af de guldsmykker, jeg fik i konfirmationsgave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *