Jeg interesserer mig

… ikke kun for bier og blomster. Sommerfugle holder jeg også meget af men har desværre ikke mange i vores have.

Vi har én sommerfuglebusk, som åbenbart ikke er tilfreds med den muld, den står i. Den er ikke vokset i de tre år, vi har haft den.

Men jeg har læst om en anden måde, man kan tiltrække sommerfugle på.
Man kan lave lokkesnore til dem. Lokkesnorene kan anvendes både til nat- og dagsommerfugle.

Sommerfugl af udenlandsk oprindelse

Ingredienserne er 1 liter rødvin og 1 kilo sukker, som blandes sammen til en lage.
I lagen lægger man ca. 1 meter lange og 4 mm tykke sisal tørresnor, hvor de skal trække et par dage.

Snorene kan hænges op i sol på træer eller buske, hvis det er dagsommer-fugle, man vil se.
Er det natsommerfugle, som man vil nyde, hænges snorene op i skumrings-timen – eksempelvis på en skovsti.

Dette indlæg blev udgivet i Natur og tagget . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Jeg interesserer mig

 1. Jens skriver:

  Sådan noget har jeg bestemt aldrig hørt om før. Men det lyder meget spændende og jeg kan straks forestille mig alle sommerfuglene flokkes om lokkesnoren.

 2. Havehyrden skriver:

  ja det er sjovt, ikke. Vi var, for år tilbage, på et natsværmer kursus ved vestvolden. Her fortalte en naturvejleder om de lokkefælder du også beskriver. Han havde opsat nogle og vi gik så rundt til dem for at observere natsværmerne. Der var rigtig mange, og naturvejlederen var ekspert i at navngive dem. Det var rigtig spændende!

 3. Lone skriver:

  Det havde jeg heller ikke, Jens. Det kunne være spændende at prøve 🙂

  Havehyrden, Det må have været en spændende oplevelse – især at gå sammen med en naturvejleder. Du giver mig en idé til at kigge efter den slags kurser. Jeg tror også, at det var inde på en naturside på nettet, at jeg læste om lokkesnore 🙂

 4. Madame skriver:

  Tak for dit fine trick – det kendte jeg slet ikke! Jeg havde egentlig planer om en sommerfuglebusk, men jeg aner ikke, hvor jeg skal sætte den. Der er ikke noget så dejligt som at se masser af sommerfugle i haven 🙂

 5. MissMuffin skriver:

  Mine forældre har en stor sommerfuglebusk, som altid er fuld af sommerfugle, det er et smukt syn..
  Jeg vil også have fat i en til kolonihaven!
  Sommerfugle er utroligt smukke, jeg elsker deres farver, form og skrøbelighed. Forleden sendte min veninde mig et link til et sommerfuglehus- prøv li at se:)

  http://froebutikken.dk/product.asp?product=229

 6. Lone skriver:

  Madame, Jeg ville også meget gerne tiltrække flere forskellige sommerfugle. Vi har “kun” hvide og så en, som vist hedder Påfugleøje. Den er meget almindelig. Jeg skal huske at købe sejlgarn, så jeg kan få lavet nogle snore.

  MissMuffin, Tusind tak for linket! 🙂
  Jeg har aldrig hørt om sommerfuglehuse før. Sådan et skal jeg da have bestilt. Jeg skal også have et fuglehus med indbygget fuglebræt. Det er nogle utroligt søde ting, man kan købe på der.
  Jeg holder af sommerfugle netop pga. de egenskaber, du nævner. Syntes der var mange flere før i tiden. Nu vil jeg gøre min have lidt mere tiltrækkende for dem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *