FNs klimakonference i december 2009 i København bliver med bornholmsk deltagelse. Det bliver i form af bordet, The Parliament of Nature, som er skabt af den bornholmske kunsthåndværker og møbelsnedker, Tyge Axel Holm (TAH).
Bordet er et stort konferencebord i ahorn til 21 personer.
Bordfladen er dekoreret med det smukke Fibonacci-mønster – et geometrisk mønster, som går igen mange steder i naturen – både i solsikkens kerner og i sneglehuse – med over 1500 punkter i træsorten amarant.
Det blev skabt i anledning af Bornholms Kunstmuseums udstilling, Naturens Parlament, sidste sommer.
TAH har fået lovning på, at hans konferencebord vil blive brugt “i mødesam-menhæng med en prominent plads” – formentlig enten hos statsminister Lars Løkke Rasmussen eller FNs generalsekretær Ban Ki-moon.
Lige nu er TAH optaget af at færdiggøre 21 stole inden den forestående konference.
Tyge Axel Holm er født i 1953 i Hellerup, men bor i dag på Bornholm. Han er uddannet fra Skolen for Brugskunst 1972-76 og er blandt andet medlem af Danske Kunsthåndværkere. Tyge Axel Holm har en lang række af udstillinger bag sig og har modtaget flere legater, senest Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium i 2005.
Han arbejder som en billedhugger med brugsting, og lader æstetik og funktion forene sig på smukkeste vis i sine yderst gennemarbejdede og detaljerige smykkeskrin, drejede skåle, smykker og møbler i træ. Her iblandt det 5,5 meter runde bord, ”The Parlament of Nature”, der er lavet specielt til udstillingen på Bornholms Kunstmuseum.
Læs mere på hans eget site.
Det er et imponerende bord! Og sjovt at kunstneren bruger et af naturens mønstre – stolen ser også dejlig ud.
Jeg mindes vores gamle Radioråds mødesal, som var meget imponerende.I en kæmpe cirkel stod fine afrundede borde i teak, men her var der altså en masse plads inde i midten. Bordet, du viser, har en lethed ved den fine lyse farve og det svævende udtryk …
Spændende! Et meget smukt bord med en original idé. Man må håbe, at det hjælper klimakonferencen på rette vej, hvilket nok kan behøves.
Det er et fantastisk håndværk, Madame. Jeg ville ønske, man kunne se og føle det i virkeligheden. Tænk det arbejde, der ligger bag at lægge 1500 stykker amaranttræ ned i pladen… Det er meget imponerende.
Jeg kan forestille mig, at jeres gamle Radioråds mødesal har været meget smuk 🙂
Ja, man må håbe, at det er nogle fornuftige løsninger, man finder frem til henover bordet, Henny 🙂