Skabende hænder

FNs klimakonference i december 2009 i København bliver med bornholmsk deltagelse. Det bliver i form af bordet, The Parliament of Nature, som er skabt af den bornholmske kunsthåndværker og møbelsnedker, Tyge Axel Holm (TAH).

Skabt af Tyge Axel Holm

Bordet er et stort konferencebord i ahorn til 21 personer.
Bordfladen er dekoreret med det smukke Fibonacci-mønster – et geometrisk mønster, som går igen mange steder i naturen – både i solsikkens kerner og i sneglehuse – med over 1500 punkter i træsorten amarant.

Skabt af Tyge Axel Holm

Det blev skabt i anledning af Bornholms Kunstmuseums udstilling, Naturens Parlament, sidste sommer.

TAH har fået lovning på, at hans konferencebord vil blive brugt “i mødesam-menhæng med en prominent plads” – formentlig enten hos statsminister Lars Løkke Rasmussen  eller FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Skabt af Tyge Axel Holm

Lige nu er TAH optaget af at færdiggøre 21 stole inden den forestående konference.

Tyge Axel Holm er født i 1953 i Hellerup, men bor i dag på Bornholm. Han er uddannet fra Skolen for Brugskunst 1972-76 og er blandt andet medlem af Danske Kunsthåndværkere. Tyge Axel Holm har en lang række af udstillinger bag sig og har modtaget flere legater, senest Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium i 2005.

Han arbejder som en billedhugger med brugsting, og lader æstetik og funktion forene sig på smukkeste vis i sine yderst gennemarbejdede og detaljerige smykkeskrin, drejede skåle, smykker og møbler i træ. Her iblandt det 5,5 meter runde bord, ”The Parlament of Nature”, der er lavet specielt til udstillingen på Bornholms Kunstmuseum.

Læs mere på hans eget site.

Dette indlæg blev udgivet i Design og tagget . Bogmærk permalinket.

3 Responses to Skabende hænder

 1. Madame skriver:

  Det er et imponerende bord! Og sjovt at kunstneren bruger et af naturens mønstre – stolen ser også dejlig ud.
  Jeg mindes vores gamle Radioråds mødesal, som var meget imponerende.I en kæmpe cirkel stod fine afrundede borde i teak, men her var der altså en masse plads inde i midten. Bordet, du viser, har en lethed ved den fine lyse farve og det svævende udtryk …

 2. Henny skriver:

  Spændende! Et meget smukt bord med en original idé. Man må håbe, at det hjælper klimakonferencen på rette vej, hvilket nok kan behøves.

 3. Lone skriver:

  Det er et fantastisk håndværk, Madame. Jeg ville ønske, man kunne se og føle det i virkeligheden. Tænk det arbejde, der ligger bag at lægge 1500 stykker amaranttræ ned i pladen… Det er meget imponerende.
  Jeg kan forestille mig, at jeres gamle Radioråds mødesal har været meget smuk 🙂

  Ja, man må håbe, at det er nogle fornuftige løsninger, man finder frem til henover bordet, Henny 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *