Det har været en fornøjelse

… at se alle nyde det vidunderlige pinsevejr. Lige meget, hvor man kom frem var der lutter sommerglade mennesker.

Vi havde gæster i lørdags og har opholdt os herinde i city resten af pinsen. Men byen byder også på mangt og meget.

I Fælledparken var der karneval. Vi var kort forbi i lørdags. Der var fest, farver – og tøjsalg. Jeg købte et par 3-i-1 haremsbukser. De kan både anvendes som kjole, som kort nederdel og som bukser (ligner en lang nederdel). Jeg tror
kun, de bliver brugt til hjemmebrug og på landet.

Amaliekaj

I dag, søndag, tog vi cyklerne ind til Kgs. Nytorv. Husbond havde læst, at der skulle være en udstilling af skilte med sjove tekster på torvet. Det var der dog ikke, så vi cyklede videre til Amaliekaj, hvor det luftede en smule.

Vi steg af cyklerne og gled ind i folkemængden, som slentrede langs kajen og nød de smukke træskibe, som lå parkeret.
Jeg tog lige 8-10 billeder af springvandet ved Amalienborg. Dem kan jeg arkivere sammen med de andre 100, jeg har taget af det springvand i tidens løb. Aldrig har jeg set et springvand så kridende hvidt som det. Det viser jeg ikke her, men viser i stedet en af de to smukke skulpturer, som står samme sted.

Amaliekaj

Turen gik over Østerbro hjem, hvor vi kom forbi Skt. Jakob Kirke på Østerbrogade. Kirken er ved at blive renoveret. Foran stilladsopstillingen er opsat et fotobanner med afbildning af kirkens østlige tårnfacade. Det er ganske smart med sådan et fotobanner, så kan menigheden stadig se deres kirke, selvom den er gemt væk bag stilladser og plastic.

Skt. Jakobs Kirke, Østerbrogade

På Vesterbrogade måtte jeg lige ind til blomsterhandleren, for at købe flere pelargonier til altanerne.

Sangkor i Frederiksberg Have

Hjemme igen var det Rufus’ tur til at blive luftet. Det kunne kun blive i Frederiksberg Have, hvor der er mulig at finde skyggefulde stier.
Der var ikke mange mennesker på stierne. Derimod var alle solrige plæner og nicher ned mod kanalerne belagt med solbadere og familier med frokostkurve.

På kanalerne kom både sejlende med henholdsvis et hornorkester og dernæst et par sangkor, som sang fædrelandssange. ‘Det er et yndigt land’.

På Fugleøen larmede hejrene under deres parringslege. Der er efterhånden ufatteligt mange hejrer. Derimod ser man ingen ællinger. Svanerne er også fordrevet ud af haven af hejrer, som æder alle andre fugleunger end deres egne.

I morgen dag tror jeg, jeg vil tage op til roen nordpå. Jeg trænger.

Dette indlæg blev udgivet i Weekend og tagget . Bogmærk permalinket.

7 Responses to Det har været en fornøjelse

 1. Madame skriver:

  Sikke dejlige billeder fra din pinse, Lone, og sjovt at se fotobanneret på kirken. Men det gør mig virkelig ked af det, at hejrerne æder alle fugleunger. Er der ikke en afdeling i kommunen, du kunne skrive og fortælle det til?

 2. Deborah skriver:

  Dejlige indtryk fra en Pinse, som også for mig, har været ganske vidunderlig, omend jeg synes, den har trukket store energireserver. Men sådan er det. Lige nu sidder jeg og overvejer og kaste mig udi vejret som bestemt er helt vildt flot her også nu.

 3. Anette skriver:

  sikke nogle dejlige billeder. Der ser skønt ud i Frederiksberg Have. Det ser skønt ud ved kanalen – går den igennem Frederiksberg Have? Ja man kan godt trænge til fred og ro 😉

 4. Lone skriver:

  Jo, der er en afdeling i kommunen, jeg kan henvende mig til, Madame. Men når rejsekongen, Stig Elling, som ofte går tur i Frederiksberg Have med sine hunde, ikke har bemærket, at fuglelivet har ændret sig til fordel for hejrerne, er det nok ikke noget problem. Han er kommunalbestyrelsesmedlem og burde have taget det op 🙂

  Ja, det ganske Danmark har været heldige med vejret i pinsen, Deborah. Det kan godt tappe energien, fordi man så gerne vil nå det hele i det skønne vejr.
  Håber, at du har været ude i det dejlige vejr i dag 🙂

  Der er helt vidunderligt i Frederiksberg Have, Anette. Der er noget helt specielt over den gamle have. Kanalen går ikke igennem haven men snor sig i et stort område. I gamle dage måtte man løbe på isskøjter på kanalen. Det var meget, meget romantisk 🙂

 5. Havehyrden skriver:

  Det lyder som I har haft en rigtig dejlig pinse. Vejret har jo også været fantastiskt. Jeg kan se at du deler min kærlighed for pelagonier. Dem kan man bare ikke få nok af. Jeg fandt nogle dybt røde i botanisk haves butik, de er virkelig flotte.

 6. pernillepaa1 skriver:

  Hvor er det nogle rigtige dejlige billeder fra din pinse. Ja den sol den gør noget godt for de fleste mennesker.
  Jeg elsker også lyserøde pelagonier 🙂
  Knus

 7. Lone skriver:

  Sol og lyserøde pelargonier gør godt i sjælen, Pernille 🙂
  Knus til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *