Hvor er det smukt

Det er simpelthen fryd at stå og beundre “mine” biers arbejde.
Når man kender arbejdet bag – og området, hvor nektaren er hentet af fartstriberne, er det en ekstra stor fornøjelse at nyde den nyslyngede honning.

Familierne havde produceret masser af honning. De er ikke færdige endnu. I august vil der atter blive taget honning fra. Derefter får de noget specielt at spise til vinterens komme.

I søndags hentede vi honningen i staderne, og mine holdkammerater tog hjem til vores lærer og slyngede den. Jeg kunne desværre ikke deltage den sidste del af dagen.

Nyslynget honning

I går var Rufus, husbond og jeg i bihaven for at hente vores del af fangsten. Låget på glassene er af metal og præget med cellemønster.
… Jamen, det er gennemført lækkert.

Tidligere har jeg altid syntes, at det er synd at plyndre biernes forrådskamre. Nu har jeg forstået det sådan, at de faktisk ikke kan overleve en vinter på deres egen honning. Jeg husker desværre ikke hvorfor. Men man behøver ikke at have dårlig samvittighed over at spise deres mad.

Hvis du har interesse i at lære om bier og blomster – eller bare finde gode idéer til at bruge honning i madlavningen, så prøv at kigge ind på Dansk Biavlerforenings hjemmeside.

Dette indlæg blev udgivet i Natur og tagget . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Hvor er det smukt

 1. pernillepaa1 skriver:

  Hvor ser det bare lækkert ud det honning, jeg kan godt forstå at du nyder det. Jeg havde på et tidspunkt en kollega der solgte honning fra sine egne bier, det var en sand fryd at købe af ham 🙂
  Kan du have en dejlig dag

 2. Madame skriver:

  Det var spændende at læse, Lone, og det glæder mig, at det ikke gør noget, at menneskene tager noget af biernes forråd.
  Regitze (vampyrpingvinen) og hendes mand holder bier, og her ved siden af mig står den lækreste honning, deres bier har lavet – det må være en dejlig hobby :O)

 3. Susanne skriver:

  Sikke en skøn hobby:-) Og det må være en skøn fornemmelse at følge og være med i ‘skabelsesprocessen’ og dernæst kunne spise og nyde det:-)

 4. Lone skriver:

  Pernille, Det er helt specielt, når man køber honning (eller æg) hos nogen, man kender. Det er en helt anden fornøjelse end at hente varerne i supermarkedet.
  Nyslynget honning havde jeg aldrig smagt før. Det smager bare super dejligt.
  Du må også have en god onsdag 🙂

  Madame, Ja, jeg har læst hos Regitze, at de har bier. Hun skriver desværre ikke så meget om dem mere. Til gengæld skriver hun om mange andre spændende ting 🙂
  Ja – er den ikke bare lækker sådan en “hjemmelavet” honning?

  Det er bare så spændende, Susanne. Det er en skøn oplevelse at samarbejde med bierne. Jeg glæder mig til jeg en dag selv får en familie 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *