I søndags

… var vi mange, som fejrede, at Michelle (tv) er blevet student. Hendes veninde, Wendy, er også nys udsprungen – og var meget hæs :o)
Jeg kom uvilkårligt til at tænke på Kim Larsens sang ‘De smukke unge mennesker’, når jeg så dem så glade og forventningsfulde.

Åh de smukke unge mennesker, pludselig er de stukket af
som legesyge sommerfugle, den allerførste sommerdag
hva’ det er de vil med livet, det ka kun de selv forstå
åh de smukke unge mennesker, gid de længe leve må

Cocktailpølser og mørbradstykker på grillpinde lå på gasgrillen og blev serveret med alskens lækre tilbehør. Det var superlækkert.
Dernæst Annies hjemmebag. – Jeg har fundet mine tre kilo igen…

I folden gik araberne, Ozzy tog sig en slapper og mændene snakker motorcykler.
Det var en fantastisk dag på bondegården.

Nydelse

Nu er jeg så på min plads igen.

Vi tog herop mandag morgen. Rufus har svært ved at klare varmen. Alligevel insisterer han på at gå en bestemt lang rute, fordi der er en god pigeduft den vej.

Hjemme i haven igen får han koldt fodbad til sine varme poter og et sprøjt af haveslangen. Derefter lægger han sig ind i skyggen og holder øje med, hvem som går forbi ude på vejen.
Han er blevet en halvsur gammel dreng og kan ikke have, at børn spiller bold eller løber derude. Så brokker han sig højlydt.

Heldigvis var det overskyet det meste af dagen i går, så jeg kunne få klippet noget af græsset. Det blev ikke til meget.
Der er flere mennesker heroppe nu. Man kan godt mærke, at det er ferietid.

På den anden side af vejen bor der en anden dame fra Frederiksberg, som også er her engang imellem alene. Mændene arbejder.
Jeg har kun set hende nogle få gange, når hun klipper græs uden for hendes høje ligusterhæk. Vi har vinket kort til hinanden et par gange.
Det kunne være hyggeligt at få en sludder med hende, har jeg gået og tænkt. Men hun virker sky og er svær at komme i kontakt med pga. hækken.
I deres have er der kun græs. Intet skal passes. Gad vide, hvad hun får tiden til at gå med?

Det er sådan noget, man ligger og tænker på i hængekøjen…

Fjorden

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

7 Responses to I søndags

 1. Madame skriver:

  Haha, sikke en dejlig tekst kære Lone! Og du hygger dig rigtig der i hængekøjen – det er et herligt billede! Stakkels Rufus, det er godt du bader hans varme poter. Det må være et privilegium, når man er godt oppe i årene, som han er 😉
  Ha’ en god tirsdag! Jeg tænker hele tiden på, hvor det mon er, du kan se hen til over vandet …

 2. Anita skriver:

  Hvor er det dejligt at læse, at også hundepoter kan li’ at træde i en balje koldt vand. Så er det ikke kun mig, der har behovet, når det er så varmt 😉

  Den sang du refererer til, får mig til at mindes mine egne purunge år, hvor jeg gik i byen i weekenden. Der var en gut jeg kendte, en smuk ung mand (som jeg dog ikke var forelsket i) som elskede at danse med mig til lige netop dén sang. Vi kunne sidde langt langt væk fra hinanden, i hver sin ende af at kæmpe lokale, men når vi hørte de første toner slå an, så spottede vi lynhurtigt hinanden igennem et overfyldt lokale for at få en sving-om. Den dans var forbeholdt os og vi dansede den aldrig med andre. Det har jeg stadig ikke gjort, men jeg ved ikke med ham, for jeg mistede kontakten til ham og aner ikke hvor han er idag, men hyggeligt; dét var det 🙂

 3. MissMuffin skriver:

  Jeg elsker den sang!
  Da jeg blev student for 3 år siden blev den lystigt sunget til både afskedsmiddagen med lærene og dimisionsfesten- og der blev grædt mange tårer..

  Du hygger dig rigtigt i hængekøjen:)
  Emma er også blevet halvsur og halvgammel, så hun vogter også vejene når hun ikke ligger et eller andet sted og snorker højlydt:)

 4. Lone skriver:

  Madame, I dag kan jeg ikke holde til at ligge i køjen. Kan faktisk ikke holde til andet end at være inde i huset, men det kan ikke være rigtig, at man skal sidde indendøre i sommervejr.
  Når jeg står ved fjorden og kigger skråt til højre, ser jeg over til Jyllinge. Så vi bor et pænt stykke ned ad Roskilde Fjord 🙂
  Rigtig god tirsdag til dig, Madame!

  Anita, jeg tænker på dig ind imellem – og hvordan det mon går med dig i heden. Jeg selv lider voldsomt og ser frem til 22-tiden i aften, hvor det bliver nogenlunde til at holde ud.
  Din oplevelse med din dansepartner dengang er så smuk. Det er sjovt, som man har lyst til at danse med en bestemt person ved en særlig sang 🙂
  Lur mig, om han ikke tænker på dig hver gang han hører den sang den dag i dag 🙂

  MissMuffin. Det gør jeg også! Men du har nogle helt specielt dejlige minder til sangen 🙂
  Jeg håber, at det snart lykkes for dig at få en hængekøje 🙂
  Vores hunde er blevet nogle gamle gnavpotter. De er næsten lige gamle.

 5. Anette skriver:

  Dejligt for Rufus at få kølet poterne – det gider Kenzo ikke men til gengæld ELSKER han en tur til havet så det gør vi jævnligt og så sørger vi selvfølgelig altid for masser af vand til ham og at han kan gå i skygge. Hængekøjen ser fantastisk ud – sådan en ville jeg gerne have 😛 Det er en skøn sang – den er jeg også vild med. God aften til jer.

 6. Anita skriver:

  Jeg håber, han sender mig en tanke, når Larsen synger om de smukke unge mennesker 🙂

  Hvor er du sød, at du sådan tænker på mig. Idag har jeg det virkelig dejligt, for her er ved at være så køligt, at jeg må lukke altandøren. Vinden har taget til og det virker som om, en regnbyge er på vej. Kevin derimod… han er stegt. Rød som den rødeste reje er han blevet efter sin badetur idag og jeg må sige, jeg er dybt skuffet over de fritter-medarbejdere, som glemte at smøre ham med solcreme. Det er bare ikke i orden.

 7. Lone skriver:

  Anette, Labradorer elsker vand om nogen 🙂
  Rufus sopper i fjorden. Det er rigeligt for ham. Alligevel får han fodbad, når vi er hjemme igen. Saltvand kan give udtørrede trædepuder har jeg læst.
  Godt, at I tænker på at have vand med til ham. Jeg er dog sikker på, at du/I sørger rigtig godt for Kenzo :O)
  En hængekøje burde være hver mands eje. Jeg kunne godt tænke mig at få hængt en op indendøre, men får desværre nok ikke mit ønske gennemført.
  Rigtig god aften 2U 🙂

  Jamen, jeg kan slet ikke lade være, Anita. Vi er jo slet ikke til varme, og det er der ikke mange, som kan forstå. Men vi er i hvert fald to :O)
  Stakkels lille Kevin. Det er s.. da for dårligt, at fritter-personalet ikke tænker sig om. Børn tænker jo ikke over det. Det er først om aftenen, det gør ondt.
  Jeg håber ikke det er for slemt…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *