Hva’ er du da for én?

… syntes vovsen at spørge, da jeg kommer listende ind i dens have.
Den har stået og bjæffet bedende en times tid, og da jeg ikke havde hørt mennesker dæmpe på den, måtte jeg op for at se, om den var alene.

Det var den – og lænket til verandaen, hvor vandskålen stod i bagende solskin. Det var så et minus, at vovse stod viklet ind i en staude 7 m fra vandskålen og gaspede.

Redningsaktion

Far og mor var taget på arbejde og havde sikkert i en god mening ladet hunden stå i haven i en lang line, så den kunne bevæge sig rundt. De havde bare ikke taget højde for de planter, som stod i vejen på dens runderinger. Han havde bevæget sig flere gange rundt om stauden og der var ca. 1 m tilbage at gøre godt med. Solen er lige ved at nå ham.

Redningsaktion

Pilen viser, hvor vandskålen står. Vovse er viklet om planten bag sig. Det er en ordentlig kleppert, og han gøede voldsomt af mig. Jeg havde aldrig set så stor en labrador, og hans kropssprog var bestemt ikke venligsindet.
Jeg listede mit opvaskefad med koldt vand hen til ham, hvilket han overhovedet ikke tog notits af.
Dog, da jeg gik ud af haven, slubrede han vand i sig og begyndte derefter at pjaske med forpoterne i baljen.

Redningsaktion

En time senere var den gal igen. Han kaldte på hjælp. Jeg gik derop med endnu en balje vand, og vi blev nu rigtig gode venner. Vi nussede og kyssedes. Jeg tog chancen og fik ham viklet ud af planten. Nu havde han adgang til masser af skygge og en stor balje vand ved sin side.

Under baljen har jeg lagt en seddel med beskeden: Til Vovse fra nr. 105.

Så må vi se, om jeg hører fra ejerne. De har lejet huset fornylig, så jeg kender dem ikke. Men det er en skøn hund, de har.

Dette indlæg blev udgivet i Dyr og tagget . Bogmærk permalinket.

13 Responses to Hva’ er du da for én?

 1. Anita skriver:

  Århh hvor var det GODT, du kunne redde det stakkels dyr. Jeg blir’ så elendig, når de lider og det gjorde hunden her jo øjensynligt, siden den råbte på hjælp. Dog er jeg ret sikker på, det har været en (dum) tanketorsk fra ejernes side at lænke den på den måde de gjorde, men nu bliver de ihvertfald klogere på en fin måde. Takket være dig. Det er dejligt! 🙂

 2. pernillepaa1 skriver:

  Hvor var det godt at du hørte det stakkels dyr. Den mennesker har sikkert gjort det i en god mening, men det blev jo ikke ligefrem resultatet. godt at der ikke skete noget med den.

  Knus

 3. Henny skriver:

  Stakkels vovse! Du har da indlagt dig til evig forgudelse fra hans side. Så må man jo håbe, at hans ejere finder en bedre løsning for ham i morgen og de følgende dage.

 4. Therese skriver:

  Pyha, godt du var der og kunne høre den og hjælpe!

 5. Petunia skriver:

  Det er flott at du var en reddende engel <3

 6. Anette skriver:

  Årh hvor var det godt du kunne hjælpe hunde – og ejerne. Håber de finder en anden løsning i morgen. Kan næsten ikke holde tanken ud om at den skal stå i sol meget af dagen. Håber du har hørt fra ejerne.

 7. Madame skriver:

  Åh nej, sikke nogle ubetænksomme mennesker. Men hvor er det dejligt, at der findes mennesker som dig, Lone.
  Og lige nu kommer jeg til at tænke på den far, der glemte sin 1-årige datter i bilen, da han gik på arbejde …

 8. Havehyrden skriver:

  Åh kære Lone. Som andre også skriver, det er da ganske forfærdeligt at nogle mennesker kan finde på at efterlade en lænket hund. Måske var det i god mening, men ikke særlig gennemtænkt. Det var da heldigt at du var i nærheden, og sikken en smuk hund. De fleste labradors jeg har mødt har nu været nogle dejlige hunde!
  Læste at mange kæledyr dør i varmen netop pga ejernes ubetænksomhed. Heldigvis gik det ikke galt denne gang fordi du var i nærheden.

 9. MissMuffin skriver:

  Åh Lone, du er altså bar en rigtig dyreven!
  Ejerne havde nok gjort det i bedste mening, men mon ikke de finder en anden løsning idag.
  Han ser sørme også stor ud- godt i er blevet venner:)

 10. Annette skriver:

  Vovse (og dens ejere for den sags skyld) kan være glad(e) for, at der er en som dig i nærheden, en som vil og tør handle.
  Det har sikkert som du skriver været i en god mening, at vovse skulle have lov til at være udenfor i denne varme, men ikke særlig gennemtænkt. Spændt på at høre hvordan det går fremover.

 11. Lone skriver:

  Jeg vil starte med at sige, at ejerne var DYBT taknemmelige 🙂

  Jeg gik derop for at se til hunden ved 17:30 tiden og så en bil i indkørslen.
  Da jeg kom ind i haven kom moren (en unge pige) løbende ud på plænen. Hun var lige kommet hjem og havde været i bad , hvorefter hun ville være kommet ned til mig (havde set sedlen).

  Hun var en meget sød pige og elskede sin hund højt, kunne jeg se. Hun var utrolig taknemmelig over, at jeg havde været så opmærksom.
  Jeg forklarede hende, hvor og hvordan hunden havde viklet sig ind i planterne og foreslog hende at opsætte en line henover plænen mellem et træ og huset, som vi har gjort det til Rufus. På den lange line er påsat en snor til hundens halsbånd, som er sat fast med en karabinhage. Så kan de løbe frit og ubesværet på et større areal. Det ville hun foreslå sin kæreste, når han kom hjem.

  Alligevel syntes jeg, at det er totalt uhørt at forlade en hund alene hjemme i haven bundet til en snor i mange, mange timer. Den kan få besøg af andre ufredelige hunde, som kan angribe den, og den vil være forsvarsløs, bundet som den er.
  Jeg kan godt se, at der, i denne varme, bliver ulideligt inde i huset, hvis man ikke vil lade nogle vinduer stå åbne. Men hellere indendøre for åbne vinduer end lade den stå i haven. Det er begrænset, hvor mange værdier, man har i et sommerhus. Jeg tror ikke, at der er tyveknægte, som tør nærme sig huset, når de ser den kæmpe vovse puste sig op 🙂

  I dag er jeg hjemme i byen, men i morgen eftermiddag, skal jeg op og se til min ven igen. Jeg skal nok holde øje med ham, når jeg er der 🙂

  Jeg fortalte den unge pige, at jeg ikke er deroppe i dag, så jeg har ikke mulighed for at holde øje med ham. Jeg håber inderligt, at de har fundet en løsning. Jeg kan næsten ikke holde ud at tænke på, at han står og lider i dag også. Og så glemte jeg helt at sige til hende, at hans vandskål er ALT for lille til en varm, lang sommerdag. Det var en ganske almindelig vandskål…

  Tak for venlige deltagelse – havde jeg nær sagt :O) Det var dejligt, at høre jeres mening.

  Jeg har også tænkt meget, på den lille pige, Madame. Det er ganske forfærdeligt.

 12. Anette skriver:

  Det lyder smart med jeres line til Rufus. Jeg kunne aldrig drømme om at lade vores hund stå i en have en hel dag af nøjagtig de årsager du skriver. Jeg vil heller ikke lade ham stå foran indkøbssted i bare 10 minutter.

  Folk gir hundene der står bundet mad og det vil jeg ikke have! Jeg synes det er bedre at hunden venter hjemme hvor han er tryg og så ta´r vi en gåtur før eller efter vi har handlet. Håber din nye ven har mulighed for at gå i skygge – og ja en lille vandskål holder ikke en hel dag og slet ikke når det er så varmt. Håber du fortæller hvordan din nye ven har det i morgen. Den lille pige har jeg også tænkt på – det er så frygteligt 🙁 Knus og god dag til dig.

 13. Lone skriver:

  Jeg er også spændt på at se, hvordan det går med ham, Anette. Jeg tænkte flere gange på ham i går.

  Knus og rigtig god fredag til dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *