De sidste par dage

… har været perfekte til at hive ukrudt op af jorden, som er tilpas løs og slipper rødderne med et snuptag.

Jeg ved det, for jeg hev i et par tidsler i går, og de kom op med fuld top og rod. Men jeg havde andre planer, og det var beskæring af træer og buske.

Med nogle ekstra kilo på maven og i træsko, pink ankelsokker, sorte bukser, kødfarvet kjole og “designer”-solbriller gik det derudaf med papegøjenæbbene og hækkesaks.
Træerne, som jeg raserede, står lige i solopgangslinie og får derfor ikke lov til at blive over 2 m i højden. 
Alle løvfældende træer blev tyndet ud og fik kappet topskuddene af. Lige nu ser der lidt nøgent ud. Om et par uger, ser alt normalt ud igen.

Arbejdshest

Op ad dagen cyklede husbond og jeg den samme tur, som jeg cyklede i forgårs – og meget mere til. Når husbond først er kommet ud at cykle, er han ikke til at stoppe igen.
Det gik op og ned i bakkedal mellem kornmarker og med kig til fjorden.

På cykeltur

Der er allerede høstet flere steder. Jeg syntes først, der plejer at blive høstet i august måned. Men jeg kan ikke huske det fra år til år.

På cykeltur

Undervejs kom jeg endelig tæt på de skønne små. Desværre var det plettede føl blevet så selvstændigt, at det ikke stod i nærheden af sin mor, som det lignede på hver en plet. Det brune føl er stadig morsyg og holdte sig tæt til hende.

I dag går turen til Frederiksberg for at vande blomster og krukker på altanerne. Det er så et minus at have altaner fyldt op med blomster, når man holder ferie hjemmefra. Vi bliver nødt til at køre ind hver 4.-5. dag for at
vande. Alligevel er det også hyggeligt at komme til byen og se, at den lever endnu. Rufus skal også have ind og markere sit territorium, så de andre hanhunde ved, at han stadig kommer forbi.

Dette indlæg blev udgivet i Ferie og tagget . Bogmærk permalinket.

5 Responses to De sidste par dage

 1. Madame skriver:

  Sikke dejlige billeder, Lone, og du ser forrygende godt ud! Billeder af føl, marker og skyer kan jeg aldrig få nojk af – de må være gode for sjæleroen. God tur til hovedstaden – ja, Rufus må ind og gøre sit arbejde 😉

 2. henriette skriver:

  Hej Lone. Jeg syntes altså også at det er skønne sommerbilleder jeg ser her. Mine blomster på altanen overlevede jo heldigvis vores uge i sommerhus med Josefines hjælp, men længere var den heller ikke gået. Omvendt er det bare for trist hvis der ikke er lidt blomster derude på altanen ik.. Det er jo med til at live lidt op på bybilledet og ens eget humør i hjemmet.

  Jeg ønsker dig og dine røde strømper en rigtig dejlig dag

  Kærlig hilsen
  Henriette

 3. Sister Bonde skriver:

  Vi så næsten ligedan ud i går aftes. Her blev også fældet, i ført lang kjole, med ørnenæb og motorsav 😀

  Skønne billeder Lone og fortsat god arbejdslyst.

 4. Henny skriver:

  Sikke da en energi. Det er vist ikke mange overflødige kilo, der er tale om!

  Jeg tror, du har ret i, at de høster lidt tidligt. Jeg mener også, at det mere er i august, den slags foregår.

 5. Lone skriver:

  Tak Madame. Jeg er i hvert fald i mit rette element. I dag blev resten af græsset klippet, så nu kan vi sidde og folde hænder resten af ugen 🙂
  Marker – og dyr, der går derude er rigtig godt for sjælen. Og du har det hele tæt på dig 🙂
  Turen gik godt – og Rufus fik klaret sit 🙂

  Tak Henriette. Så er det godt at have en børneflok ved hånden, så nogen kan tage sig af blomstervandingen 🙂 Det ville være trist ikke at have blomster på altanen, fordi man er væk fra hjemmet 1-3 uger. De giver trods alt én glæder en hel sommer. Og ja – så giver de noget kulør i bybilledet 🙂
  Kærlig hilsen til dig

  Jamen, det er klart, at du var i lang kjole, Sister :O) Mindre kan ikke gøre det. Du er altid så fin og net, når du arbejder i haven, hvor jeg tager det forhåndenværende på. Jeg ved, jeg kommer til at hænge fast i grene eller bliver beskidt 5 min. efter, jeg er startet.
  Sjovt du fik samme idé i går 🙂 Men det har også været for varmt til hårdt fysisk arbejde tidligere.

  Energien er ved at vende tilbage, Henny 🙂 I sidste uge var det for varmt til bare at gå rundt og planlægge, hvad der skulle gøres. Det skyldes sikkert også varmen, at kornet er modnet så tidligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *