Det så dystert ud i øst,

… i går aftes. De truende skyer fejede hen over hovederne på os, men gav ikke meget regn. Tordenvejr har vi slet ikke haft. Ærgerligt… Det kunne være hyggeligt at sidde på verandaen og nyde et smukt show.

Skyer i øst
Min solopgangslinie set fra et vindue

Vi var inde i byen i går. Udover vanding af vores altaner var vi forbi to gravsteder. Et på Holmens kirkegård og et på Søndermarkens.

På Holmen talte vi med en af gartnerne, som fortalte, at der var faldet 9 mm regn i København inden for det sidste døgn. Hun påstod, at 9 mm siver 9 cm ned i jorden.

Jeg syntes, at når jeg vander grundigt med haveslangen et stykke tid, kan jorden stadig være tør et par cm nede.

Dette indlæg blev udgivet i Ferie og tagget . Bogmærk permalinket.

3 Responses to Det så dystert ud i øst,

 1. Madame skriver:

  Det er et fantastsisk billede med både sol og truende skyer – ja, sikke vejret kan skifte i disse dage. Vi fik en voldsom byge i går aftes, men det var hurtigt overstået, og bagefter skinnede solen lige så fint igen 🙂
  Jeg ved desværre ikke noget om, hvor langt ned i jorden vandet siver …

 2. Lone skriver:

  Det er rigtig flot, når himlen er mørk og solen skinner samtidig, Madame 🙂 Det samme er regnvejr i solskin – og solskin efter regnvejr :o) Al slags vejr er dejligt bare ikke samme slags flere uger ad gangen…
  Vi har endnu ikke haft en ordentlig byge. Måske det bliver på torsdag. Det bliver i hvert fald ikke i morgen på din fridag :O)

 3. Havehyrden skriver:

  Den enhed man måler nedbør i har intet med hvor langt ned i jorden vandet synker, det vil jo være helt afhængig af alt for mange faktore (f.eks af om området i forvejen er tørt ellerr vådt).
  Enheden mm svarer til hvor mange liter vand der falder på 1m2. 9mm svarer således til nedbør på 9 liter målt på 1m2 grundareal.
  Her faldt der ingen regn i går, men både mandag og tirsdag regnede det en del. Flot billede fra dit vindue, uvejr kan jo være rigtig flot.
  På mit arbejde elsker jeg at stå på 6-7 etage når det lyner. Derfra har man udsigt over hele byen og det fantastisk flotte uvejr.
  Hav en rigtig god dag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *