Nu har jeg det sort på hvidt


Beviser
Nu kan jeg bevise over for husbond, at det er ham, der er noget galt med. Beviset – Hvorfor mænd intet husker og kvinder intet glemmer’ – lå lige for næsen af mig i supermarkedets bogtilbud.

I den seneste tid har der været ufatteligt mange ting, husbond ikke kan huske, at han har sagt.

Desforuden er der især meget, jeg har fortalt ham, som han aldrig har hørt.

Kvinder har en bedre hukommelse for det talte ord og husker derfor pointerne (i et gammelt skænderi fx), som mænd for længst har glemt.

Nu kan jeg slå op i min nyerhvervede bog og bevise, at han kun bruger venstre hjernehalvdel, når vi kommunikerer, hvorimod kvinder bruger begge og derfor evner at bearbejde sprog og forstå det talte under processen.

Jeg har bladret frem i bogen og ser, at der er et afsnit som omhandler, at vi bliver mere ens med alderen.
Det er der nok noget om. Jeg har  i hvert fald lagt mærke til, at vi tit tænker på det samme. En af os siger ofte noget, som den anden netop sidder og tænker på.

Forfatteren, Marianne J. Legato, er professor ved Columbia University i NY. Hun har modtaget adskillige priser og er forfatter til flere videnskabelige bøger om kvinders fysiologi og sundhed.

Kartoffelsalg

I går købte vi kartofler på en gård, som til en forveksling lignede den, vi besøgte i andelslandsbyen forleden.

Dette indlæg blev udgivet i Ferie og tagget . Bogmærk permalinket.

5 Responses to Nu har jeg det sort på hvidt

 1. henriette skriver:

  HA, den har jeg også, og den er faktisk mere end interessant. I den endnu mere muntre afdeling, har jeg så den der hedder: Hvorfor mænd ingenting fattet og kvinder hele tiden mangler sko. Tænk jeg syntes titlen alene siger det hele.. :-))

  Rigtig god dag til dig og glem ikke husbond..

 2. Anette skriver:

  Den så jeg forleden men fik den ikke købt. Måske skulle jeg købe den – så kan jeg også bevise det for min mand…. 😛

  God dag til dig, Rufus og din mand 😛

 3. Annette skriver:

  Du godeste, findes den bog i virkeligheden?
  Vi har det her i huset på nøjagtig samme måde som du beskriver og min mand gør hvad han kan for at få mig til at føle, at jeg er den eneste i hele verden der husker tilbage på gamle skænderier og at det er mig der har glemt at fortælle ham ting, hvorimod jeg mener at han har glemt at høre efter.
  Hurra og tusinde tak for tippet, den skal jeg have fat i.

 4. Madame skriver:

  Den bog lyder rigtig spændende, Lone, den vil jeg kigge efter – jeg synes også, jeg kan genkende det, du skriver. Det er sjovt, for her hos os begynder vi også tit på at sige præcis det samme 🙂

 5. Lone skriver:

  Du har ret, Henriette – titlerne siger det hele, man behøver faktisk ikke at læse bogen. Vi ved jo allerede, at det ikke er os, der er noget galt med :O)
  God aften til dig.

  Anette, Det er et godt bevis at have ved hånden, når manden fx syntes, man taler hele tiden. Det har bogen også en forklaring på. Jeg tror, husbond ser frem til, at jeg bliver færdig med den, da jeg hele tider læser op for ham :o)

  Annette, Åh, hvor jeg kender det! :o) Derfor blev jeg også så glad, da jeg fik øje på bogens titel. Jeg måtte simpelthen eje den for at blive bestyrket i, at det ikke var mig, der var noget galt med 🙂

  Madame, Nu er jeg ikke nået så langt i bogen endnu, men efter det jeg har læst indtil nu, kan jeg bestemt anbefale den.
  Måske har det været sådan hele tiden i ægteskabet. Jeg syntes dog, at det er blevet værre med alderen – at man går fejl af hinanden. Men godt at man kan grine af det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *