Det ser ud som om

… at vi må hugge os vej ud.. Stauderne er ved at invadere huset. Det er gået rigtig stærkt i den forløbne uge.
De gule stauder står flere steder på grunden. Dér, hvor de står solitært, er de tæt ved 2 m høje.

Udkig

Det er dog kun ved dette vindue, de får lov at brede sig ved huset.

Det svirrede med tiger-/svirrefluer i haven i går. De stikker ikke, men det er ubehageligt, at de sætter sig alle vegne. De er i drinks, på maden, i Rufus’ vandskåle og på stolesæder – ja overalt.
Det gælder om at lægge en underkop over kopper og glas, så man ikke uforvarende kommer til at sluge dem.
Heldigvis er det sjældent, nogen forvilder sig indenfor.

Især hortensiaerne var dækket med dem.

Tigerfluer

Det tyder på, at også mariehønerne kan lide det fugtigvarme vejr. De sidder også i klaser på planterne.

Flittiglisen i murerspanden trives rigtig godt. Jeg havde ikke behøvet at være bekymret for den i løbet af ugen. Jeg frygtede, at den var ødelagt af regnskyl. Men nej, den var smukkere end nogen sinde. Det var slet ikke nødvendigt at nippe. Det skulle blomsterne i amplerne derimod. Dem bliver man næsten nødt til at pleje dagligt.

Alt står vel til denne første dag i august. Farverne er blevet dybere derude…

Dette indlæg blev udgivet i Weekend og tagget . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Det ser ud som om

 1. henriette skriver:

  Åhh Kan du ikke sende mariehønsene videre til Vanløse?? Her er mine tallerkensmækkere helt og aldeles døde. De er totalt dækket af små sorte luseagtige tingester, og selvom det ikke ser ud til at de ligefrem spiser af dem, så er både blade og blomster simpelthen helt færdige nu. Det er en ynk at se på. :((

  Ellers siger jeg tak for dejlige billeder og rigtig god weekend.

  Kh Henriette :-))

 2. pernillepaa1 skriver:

  Hvor er de smukke dine blomsterbilleder . Vi er også invaderet af mariehøns her, jeg kan ikke mindes at jeg har set så mange af dem de sidste år, selv vores skaldespand var i morges helt dækket af dem 🙂

  Knus

 3. Havehyrden skriver:

  Er det ikke underligt at mariehøneplagen primært er i nordsjælland? Her på Københavns Vestegn har vi stort set ingen, men da vi var i Rørvig og rundt langs Isefjorden i denne uge, var der kæmpe stimer af mariehøns.
  Svirrefluerne er ellers en af de bedste bestøvere. Jeg kan sidde og kigge på dem i timevis, men du har ret, der er lige lovlig mange.
  De gulde ligner staude solsikker, de er meget smukke og din flittig Lise er meget smuk. Dem kan jeg ikke holde, de visner altid så hurtigt for mig.
  Hav en god weekend.

 4. MissMuffin skriver:

  Her i Nordjylland har vi også haft en del Marie Høns idag- jeg elsker dem!

 5. Lone skriver:

  Jeg har sendt en sværm afsted i retning mod Vanløse, Henriette. Desværre nok for sent til at redde dine tallerkensmækkere. Ærgerligt, det er ellers en smuk blomst, men de får nemt lus.
  Rigtig god weekend til dig 🙂

  Pernille, Det er flere år siden, der har været så mange mariehøns. Det er ubehageligt, når man uforvarende kommer til at træde på dem.
  Knus til dig 🙂

  Havehyrde, Det kunne tyde på, at de samles i nærheden af kyster. For nogle år siden, hvor det var helt galt med belejring af dem, var det også i nærheden af strande.
  Der er også rigtig mange svirrefluer i én enkelt blomst i disse dage. De synes bare meget glatte på kroppen i modsætning til bier og humlebier, som kan opsamle pollen i “pelsen”. Jeg ved ikke, hvor det sætter sig på en svirreflue.
  Du har ret i, at mine stauder er en staude solsikke. Det vidste jeg ikke. Jeg Googlede navnet og fandt den. Tak for info. Det er rart at vide, hvad man har :O
  Jeg har heller aldrig været god til at holde flittiglise. Enten er bladene sølle eller også er blomsterne det. Det er faktisk først i den forløbne uge, hvor jeg ikke har været her, den er blevet så fin. Jeg tror, jeg går og piller og vander for meget, når jeg er her.
  Rigtig god weekend til dig :O

  De er også søde nogle få af gangen, MissMuffin. Men det er ubehageligt, når der er i hundredevis af dem, og man ikke kan undgå at træde på dem.

 6. Sister Bonde skriver:

  Har hørt/læst at svirrefluer spiser lus – og det er vel ikke så ringe endda – selvom de er irreterende. Er jo igang med det store carportmaleri, og der sidder “faste” fluer overalt.

  Dejlige sommerbilleder.

 7. Madame skriver:

  Din have ser utroligt smuk ud, Lone!

  Vi er også invaderet af tiger-/svirrefluer, og det synes jeg ikke, jeg har oplevet før. I går var hele Liseleje dækket af mariehøner, det var ganske overvældende og temmelig irriterende, at de kravlede rundt på en.

  God søndag aften til dig!

 8. Lone skriver:

  Underligt nok har vi ikke nogen lus i år, Sister. Måske pga. de mange svirrefluer 🙂 Det var heldigvis aftagende i dag med deres hærgen.
  Åh, ja… Du maler med hvid maling! Det er virkelig noget som tiltrækker insekterne. Jeg må over til dig og se, hvordan det går med arbejdet 🙂

  Tak Madame. Det er din bestemt også, så jeg fornylig 🙂
  Jeg kan tænke mig, at der var mange mariehøner i Liseleje i weekenden.
  Stranden ved Rågeleje var for nogle år siden fuldstændigt dækket af mariehøns.

  God søndag aften til jer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *