Et par iøjnefaldende ting

… lyser op i vores have. De generer mine øjne flere gange om dagen og jeg så gerne, at de blev fjernet fra matriklen. Men når de nu er blevet os givet af velmenende naboer, får de lov at blive stående for en tid.

Den blå plastiktønde skulle bruges til regnvand. Husbond skal “bare” have sat en hane på i bunden. Den har vi haft stående i 17-18 år og husbond tænker stadig over projektet. Nu er låget i det mindste taget i brug som badekar til glæde for fuglene.

Genboen spurgte for nogen tid siden, om jeg ville have en vandpumpe. Jeg troede, det var en dims, som kunne lave et lille springvand, men det var det ikke. Det var en knaldrød håndpumpe, som han havde givet grunder, flere gange maling og forsegling. Nu har jeg takket nej flere gange til hans “gaver”, så jeg nænnede ikke at sige nej én gang til.

Haven

Nu står den ved et af fuglebadene – skrammet, fordi jeg har forsøgt at banke den røde maling af med en lægtehammer. Det var umuligt. Den bliver flittigt brugt af fuglene, når fjerdragten istandgøres efter badet.

Husløgene skyder unger ud over fliserne i lange rækker. Jeg vil forsøge at plante dem rundt omkring som bunddække. Jeg har set det på Louisiana i Humlebæk, hvor de har en smuk skrænt kun beklædt med husløg.

Selvom det har været varmt i dag, har jeg fået udrettet en del. Der er klippet græs, der er studset fyrretræer og birketræer, der er kogt kylling og kartofler til Rufus. Der er hevet skvalderkål op og der er blevet tid til et par timer i hængekøjen.
Jorden dufter helt vidunderlig fugtigvarmt – for ikke at tale om duften af fyrretræer. Nu er arme og ben også klistret ind i harpiks.

Det har været endnu en dejlig dag på landstedet.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

5 Responses to Et par iøjnefaldende ting

 1. Sister Bonde skriver:

  Tror vi to lider af det samme – tinnitus i øjnene – og det er slemt. Især når man skal se på div., som bare lige skal stå midlertidligt 😀

  Flot som du knokler i varmen.

 2. Havehyrden skriver:

  Jeg syntes nu godt om husløgene samt “vandhanen”. Jeg har dog aldrig set en smuk regntønde. Vores er grøn og fungere efter hensigten. Køn er den dog ikke.

 3. Lone skriver:

  Ja, det er slemt, Sister 🙂
  Jeg er også imponeret over, hvor meget jeg nåede i dag. Troede, det ville ende med, at jeg sad i skyggen det meste af dagen.

  Havehyrde, Husløg er meget søde og nøjsomme. I Jesperhus Blomsterpark har de lavet nogle flotte mønstre med dem.
  Jeg har set regntønder af træ. De er smukke og falder ind i naturen. De ligner et vinfad.

 4. Madame skriver:

  Det lyder som en dejlig dag, Lone!
  Sådan en vandpumpe stod der i vores have, da vi købte huset – heldigvis fik jeg en veninde til at modtage min ‘gave’ 🙂 Men din gør nytte for fuglene, der kan sidde og ordne fjer efter badet!
  De små husløgbørn ser bare så søde ud. Jeg får helt lyst til at anskaffe mig nogle stykker – de stod i min barndoms have og sender gode minder 🙂

  Vi har en regntønde i egetræ, fordi husbond nægtede at have en i plastic, selv om det ikke havde generet mig.

 5. Lone skriver:

  Åh, bare det var os, som havde en regnvandstønde i træ. De er så smukke. Godt, at din husbond fik trumfet sin vilje igennem :o)
  Min syntes desværre ikke, at det er værd at ofre så mange penge på. Han kan leve med de særeste ting. – Dog ikke plastic-storke og havemøller 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *