Ud med træ og ind med plastic


Fødselsdagskort
Hos Nortre Dame fandt jeg nogle farverige plastic-tøjklemmer, som jeg købte nogle håndfulde af. De skal erstatte de gamle udtjente træklemmer, som jeg altid glemmer at tage med ind. De har hængt på snoren året rundt og sætter mærker på tøjet.
Klemmekurven fandt også plads i indkøbs-kurven sammen med fødselsdagskortet, som skulle følge checken til fødselsdagsfesten lørdag aften.

I Nortre Dame opholdt jeg mig kun omkring indgangspartiet. Jeg ved med mig selv, at jeg bliver fristet, hvis jeg går butikken igennem. Man kan finde alt inden for køkkenting og brugskunst – urtepotter, viskestykker, tevarmere, krus, servietter, stearinlys, brevpapir og meget mere til fornuftige priser.

Marked

Husbond ville gerne besøge det udendørs italienske marked på Bertel Thorvaldsens Plads foran Thorvaldsens Museum.
Mange mennesker var mødt tidligt frem om formiddagen, og der blev handlet pasta, oliven, olier, vin, ost, tøj, accessories, brugskunst. Man kunne sågar også købe italienske biler.

Marked

Husbond købte en pose salt, som er 260 millioner år gammelt.

Gammelt krydderi

På Nytorv var der internationalt Marked, hvor man kunne opleve lokale varer fra hele Europa.
De pink hvidløg så spændende ud. Vi købte dog ingen, da vi ikke manglede, men de kunne være spændende at prøve engang.

Marked

En af boderne solgte sæber med alverdens dufte og til alle hudtyper. Jeg købte en olivensæbe for tør hud – pga. duften. Den var så vidunderlig, at jeg ikke kunne løsrive mig, jeg blev nødt til at have den duft med mig. Jeg nyder den stadig, men særlig god til tør hud er sæben nu ikke.

I dag har vi været lidt matte i koderne efter en lørdag aften i samvær med familien.
Vi nåede alligevel ud på en cykeltur til Fælledparken, hvor der var FAIR Fælled Festival arrangeret af Mellemfolkelig Samvirke til fordel for at fattige arbejdere i udviklingslandene kan sikres retfærdige arbejdsvilkår og ordentlige lønninger.

Dette indlæg blev udgivet i Weekend og tagget . Bogmærk permalinket.

11 Responses to Ud med træ og ind med plastic

 1. MissMuffin skriver:

  Sikke nogle spændende markeder!
  Jeg elsker sån noget, men heroppe må jeg nøjes med torvemarkederne der er et par gange i løbet af ugen…

 2. henriette skriver:

  Notre Dame er bare off limits for mig 🙂 Den butik er desideret farlig at besøge, og jeg giver dig helt ret.. Man skal slet slet ikke gå længere ind i butikken, men halløjsa hvor er det en skøn butik. Jeg kan huske at jeg da jeg flyttede hjemmefra, bla gik amok netop derinde, dengang var det det hvide porcelæn der trak.

  Det italienske marked er ligeså fuld af fristelser, men jeg har desværre ikke husket at det var der i år. Dejligt at du viser billeder derfra. 🙂
  Iøvrigt er Thorvaldsen mit favoritmuseum, der er simpelthen så smukt derinde.

  Hvor skønt at læse om jeres tur derindtil tak for den 🙂

  Kan du have en rigtig god mandag
  knus Henriette 🙂

 3. Madame skriver:

  Sikke en masse spændende I har oplevet i weekenden, Lone! Men det er da godt, at du har dine stille dage på landet ind imellem det pulserende byliv. Jeg er ret vild med Notre Dame, men kommer der desværre alt for sjældent.

  Rigtig god mandag til dig 🙂

 4. Lone skriver:

  MissMuffin, Der har i en uges tid været nogle aktiviteter i København, hvor man kan spise sig gennem byen. Jeg har ikke sat mig ind i, hvad det er for nogle arrangementer og hvem der står bag. Men det plejer ikke at være hverdagskost 🙂

  Henriette, Ja Nortre Dame er farlig at nærme sig. Det hænder, man kommer hjem med noget, man fortryder, fordi man bliver forblændet af alle de skønne og glade sager, som hele tiden rammer nethinden 🙂
  Der er endnu en italiensk markedsdag på lørdag, den 29. august. Desuden er Thorvaldsens Museum åbent med gratis adgang. Jeg må med skam meddele, at jeg aldrig har været derinde. Foretrækker for det meste museer set udefra :O

  Madame, Jeg er taknemmelig over at have mine stille stunder på landet. Det tager et par dage at komme mig over en weekend sammen med husbond. Der skal ske noget hele tiden :O

  Må I få en dejlig dag 🙂

 5. Jens skriver:

  Sikke meget I har oplevet. Jeg bryder mig egentlig slet ikke om at gå i butikker, så det gør jeg kun når jeg ved hvad jeg skal have. Så drøner jeg ind, griber det jeg skal have og drøner ud igen så hurtigt som muligt. Men for nogen tid siden kom jeg forbi Notre Dame, som havde den lækreste lampe. Jeg kan ikke lade være med at drømme om, hvordan den ville se ud over mit spisebord. Prisen var desværre 4.500 kr – så jeg nøjes med at drømme, haha.

  Jeg har i mange år haft alvorlige problemer med tør hud – så meget, at jeg har været til et hav af specialister, som har haft mange særdeles kreative og fantasifulde bud på hvad det var og hvordan vi kunne løse problemet. Men intet har hjulpet. Men det forsvandt fuldstændig, da jeg begyndte at spise 1½ spiseske hørfrø på min havregryn hver morgen. Hørfrø er fuld af omega3(mere end der er i fisk!) og andre gode vitaminer og mineraler. Man kan også putte det i smoothis eller andet. Man skal bare huske, at de skal knuses – ellers kan kroppen slet ikke optage dem. Jeg bruger en billig kaffemølle. Nu ved jeg ikke hvor slemt dit er, men det kan da være at mit råd også kan hjælpe dig. Hørfrø er supersundt, så det gør i hvert fald ingen skade.

 6. Annette skriver:

  Notre Dame, det er ved at være en del år siden jeg sidst har været på osetur derinde. Det er nok godt det samme, for det endte som regel med, at jeg var nødt til at investere i en ekstra taske, for at få alle mine indkøb bragt hjem til det jydske.

 7. Havehyrden skriver:

  Hvor lyder det som en dejlig weekend, du og husbond har haft. Italiensk marked lyder lige som noget for mig og Notre Dame var en af mine yndlings butikker da jeg boede i byen. Jeg havde som du, svært ved at styre mig når jeg kom derind. Nu er det dog snart flere år siden jeg sidst var derinde, men det må jeg da vist gøre noget ved.
  Hav en fortsat god dag.

 8. Henny skriver:

  Plastic er altså nogle gange det mest praktiske materiale. Du har rigtigt været udsat for fristelser til at lufte muldvarpeskindet eller dankortet i disse dage, kan jeg se.

 9. Lone skriver:

  Jens, Har de virkelig noget så dyrt hos Nortre Dame? Det er lige før, jeg må ind og se, hvad det er for en lampe 🙂
  Du har haft en meget tør hud. Jeg har kunnet holde min nogenlunde fugtig med en olie, jeg køber i Matas. Men nu vil jeg følge dit råd og spise hørfrø i nogen tid. Jeg har læst, at de er meget sunde. Fornylig læste jeg dog også, at man skulle holde lidt igen med hørfrøene, fordi der er et-eller-andet i (husker ikke navnet), som ophober sig i kroppen. Så jeg begynder med 1 spiseskefuld. Tak for rådet, Jens :O

  Annette, Der går også år imellem, at jeg kommer derinde. Jeg kom der mest, da jeg var yngre. Men det er stadig herligt forfriskende, at se hvad der nu er fremme i tiden. Der er altid noget som frister en svag sjæl 🙂

  Havehyrde, De har også mange haveting hos Nortre Dame. Der er fuglehuse og -fodringsdimser. I foråret så jeg, at de havde nogle søde planteskilte til at stikke i jorden, dér hvor man havde sået persille, radiser mv.
  Har man lidt tid til overs, er det rigtig hyggeligt at gå ind omkring 🙂

  Henny, Ja – det kommer vi ikke udenom.
  Der var rigtig mange fristelser, men muldvarpen var meget lyssky den dag :o)

 10. Anette skriver:

  Det lyder som en spændende butik. Jeg kender godt det der med ikke at bevæge sig ret langt ind i en butik – det kan være yderst fristende 😛 Notre Dame lyder lige som en butik for mig. God dag til dig. Knus

 11. Lone skriver:

  Anette, Nortre Dame er en spændende butik, hvor man kan finde mange ting, man ikke anede, man havde kunne leve foruden. Det er ting, som gør glad i hverdagen. Jeg håber, at du har mulighed for at komme ind forbi en dag. Den ligger skråt over for Vor Frue Kirke.
  Knus og rigtig god dag til dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *