Efter et stykke vej

Bær

… ad Østerbrogade i hektisk trafik, var det vidunderligt at svinge cyklen op ad alléen på Holmens kirkegård. Stilheden var total derinde. Jeg var på vej til at vande en af de små haver.
På bænke sad nybagte mødre med en bog og pensionister med deres avis og nød eftermiddagssolen. Kun børnenes leg i frikvarteret fra den nærliggende skole brød stilheden.

Holmens kirkegård

Jeg cyklede derfra gennem Stockholmsgade, over Søerne og ned ad Bleg-damsvej og videre til Nørrebrogade – og Blågårdsgade.
Lige dér til højre i Blågårdsgade fra Nørrebrogade ligger min yndlings-grønhandler. Egentlig skulle jeg ikke have noget – bare en bakke brombær til at nippe af på hjemvejen.

Men det løb løbsk for mig. Jeg kom til at lægge brombær, hindbær, kirsebær og alverdens andre ting i min indkøbskurv. Han har så skønne friske varer, som frister en svag sjæl. Grønhandleren kender sine kunder, og skal man på ferie i hans hjemland, uddeler han telefonnumre til sin familie, som gerne guider danske turister rundt i deres land.

Brombær

Så er de yderste dobbeltdøre til altanen endelig blevet malet. Så skulle hele lejligheden være færdigmalet. Nu mangler jeg bare at rense nøglehuller og dørhåndtag, som jeg også kom til at ramme med malerrullen – og så vinduerne på altandørene.

Malerarbejde

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Efter et stykke vej

 1. MissMuffin skriver:

  Han lydr som en frisk fyr, ham din grønthandler..
  Jeg må tilstå, at jeg næsten altid køber mine grøntsager og frugt i supermarkedet.
  Her i Aalborg synes jeg ikke, at grønthandlerne er af af en særligt god kvalitet. Måske jeg skal give dem en ny chance, der kunne gemme sig en som din et sted:)

 2. Madame skriver:

  Det er da en drøm af en grønthandler du har – helt fantastisk! Det har vi desværre ikke her – der er kun Spar, Netto, Kvickly, Superbest og et par stykker mere .

  Det lyder smukt og fredfyldt, når du fortæller om, hvordan folk bruger Holmens Kirkegård. Og så er jeg dybt imponeret over, at du har malet hele jeres lejlighed 🙂

  Rigtig god lørdag til dig!

 3. pernillepaa1 skriver:

  Jeg var også blevet fristet over evne, ved synet af alle de bær 🙂 Dejlige billeder fra Holmens Kirkegård.

  Jeg har også været igang med den hvide pensel her, mangler dog lige en fransk dør 🙂

  Knus

 4. Anette skriver:

  Jeg kunne også “komme til” at købe lidt mere end planlagt ved sådan en frugt/grønthandler. Det lyder da fantastisk at han uddeler numre til hans familie så man kan blive guidet rundt 😛

  Vi har desværre ikke grønthandler her i byen mere.

  Skønt du er færdig med at male. Jeg synes nu det er sjovest når malerarbejdet er overstået 😛 God lørdag aften.

 5. Havehyrden skriver:

  Det lyder da som en dejlig grønthandler. Vi havde også en fantastisk en dengang vi boede på Peter Bangsvej.
  OG sikken en aktivitet, dejligt at du er ved at være færdig?
  Hav en god weekend.

 6. Lone skriver:

  Kære alle, Det betyder så meget, at de handlende tager sig tid til deres kunder. Denne grønhandler interesserer sig ovenud meget for sine.
  Man er nødt til at være udstyret med en dosmerseddel, når man handler ind dér. Ellers køber man for meget eller glemmer det halve, fordi snakken går 🙂

  Havehyrde, Jeg tror, jeg ved, hvilken grønhandler du tænker på. Min svigermor boede også på Peter Bangs Vej. Den grønhandler er også rigtig god med en masse friske varer. Er det ikke den, som også sælger blomster i den anden ende af butikken?

 7. Havehyrden skriver:

  Jo jeg tror vi taler om den samme!

 8. Lone skriver:

  Vi handler også dér ind imellem, Havehyrde 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *