Det tager mindst

… to dage, før jeg bliver mig selv igen efter en fest – for ikke at sige tre.

Flere timer før festen er jeg usikker på, hvad jeg skal tage på. Det, selvom jeg havde besluttet mig om fredagen. Alligevel gik det galt lørdag eftermiddag inden afgang.
Heldigvis lufter husbond altid Rufus, lige inden vi skal køre, så jeg “kan gøre mig færdig…”. Jeg mente, at jeg havde check på det. Alligevel flød sengen med tøj, da de kom tilbage fra turen, og jeg hørte nøglen blev sat i døren. “Du
har et kvarter, så er vi kørt”!
Så var der ingen vej uden om. Jeg tog det på, som jeg havde besluttet om fredagen.
Festen var en 20-års fødselsdag og var super vellykket.

Jeg blev først mig selv op ad mandagen. Ikke pga. de par glas vin jeg indtager (kører altid hjem), men træt var jeg.

Mandag fik jeg øje på posen fra Stof2000 med de fire stoffer, jeg blev fristet af i sidste uge.
Jeg tog mig sammen og fik flikket fire pudebetræk sammen. To af betrækkene havde jeg puder til. De resterende to betræk har jeg puder til på landstedet.

Den “røde tråd” på landet er blå/hvid. Nu skal det vist være pink/hvid. Nej, puderne må ende op i havemøblerne – og hængekøjen.

Nye puder

Pernille skrev for nogen tid siden om en hvedekernepude, hun havde syet. Den idé syntes jeg var genial, så jeg kopierede den og syede en af resterne af pudestoffet. Nu skal den bare afsluttes med en løbegang til et bånd, så inderpuden kan tages ud, når den skal i ovnen.

Nye puder

I søndags var vejret lunt og med milde byger ind imellem. Vi cyklede en tur omkring Valby. Der var Valby-dage, og Valby Langgade var spærret og boder sat op med salg af ting og sager.

Valbydage

Jeg vidste at søde Ulla og Viggo (mine bi-lærere) plus et par andre biavlere havde en bod, hvor de solgte nyslynget honning.

Valbydage

Hér står de og pakker varer til en kunde. Det glædede mig meget, at der var så mange kunder ved lige netop deres bod.
Vi kom da også hjem med 3 krukker honning. Aldrig har vi spist så meget honning før, efter jeg er blevet biavler – endnu uden bier.

I dag skal jeg til tandlæge. Det var ikke særlig godt planlagt, nu hvor vejret er så dejligt. Rufus og jeg burde være på landet. Men vi tager revanche i aften. Så vender vi kajakken nordpå.
Husbond? Han skal passe sit arbejde. Nogen må tjene til vores føde 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Weekend og tagget . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Det tager mindst

 1. Jens skriver:

  Der var en gang….. men efterhånden har jeg det lige som dig efter fester. Næh, det er ikke så meget den smule man drikker. Men jeg tror lige så meget det skyldes, at man snakker med en masse mennesker og sædvanligvis er der også en masse larm og støj.

  Vi oplevede forøvrigt de der Valby-dage, da vi kørte hjem fra Møn efter blogtræffet. Trafikken var fuldstændig gået i stå, da vi krydsede Valby Langgade og smuttede videre af Fasanvej. Men det så meget hyggeligt ud.

 2. fivetosix skriver:

  Det er alderen der trykker Lone. Var også ude og danse modernet i lørdags. Er ikke kommet mig endnu. Meeen jeg kørte heller ikke hjem 😉

 3. henriette skriver:

  Noj hvor kan jeg godt lide det stof. Det skal da nok pynte i sommerhuset. Jeg syntes ikke det gør noget, at der er lidt ting der skiller sig ud med en anden farve 🙂

  Valby dagene missede jeg, desværre for jeg vidste slet ikke at der blev holdt sådan nogle. Kender kun Frederiksberg dagene..
  Jeg håber at du nyder det gode vejr vi har idag og sender lige et knus rundt om hjørnet til dig 🙂

  Knuuuus

 4. pernillepaa1 skriver:

  Hvor er de bare blevet skønne de puder, de skal nok komme til at pynte i sommerhuset.

  Jeg er helt sikker på, at du bliver glad for hvedekernepuden, jeg ville ikke undvære min, den bliver altså ekstra god hvis du putter nogle æteriske olier på når den har været i micro ovnen.

  Knus

 5. Havehyrden skriver:

  Hvor er det dejligt at du har en der sørger for føden i jeres hjem. Jeg har tit fortalt mig mand at jeg snart holder om med at arbejde og så må han være brødfødere. Jeg er ellers glad for mit job, men hvor ville det bare være så meget dejligere at have fri. Måske bare 2-3 dagen om ugen. Min mand syntes det er ham der skal gå hjemme, så det blvier vi nok aldrig enige om. Lyder ellers dejligt med torvedagene i Valby. Der er bare så hyggeligt!!
  Fortsat god dag

 6. Lone skriver:

  Jens, Ja, der var engang 🙂
  Jeg tror også, at det er pga. mange mennesker og anstrengelserne ved at føre samtaler i støj, som gør én træt.
  De havde også arrangeret det rigtig flot, Valbyborgerne. Vi var der omkring frokost, men forlod området, da vi nåede til et larmende, skingert band oppe ved Fasanvej. Jeg kan godt tænke mig, at det udviklede sig senere på dagen – også mht. trafikkaos 🙂

  Fivetosix, Det være alderen 🙂 Det er så en af de lidt ærgerlige ting ved at blive ældre. Det ku’ være, du skulle overveje at køre hjem, ellers kan det hænde, at du skal bruge en uge på at komme dig over en fest 🙂

  Henriette, Jeg kunne altså heller ikke gå forbi det 🙂 Det er også meget sødt som puder. Jeg falder altid i med farver og mønstre. Vi kan ikke påstå, at have nogle stramme linier i den henseende hverken her på landet eller derhjemme.
  Jeg kendte heller ikke til Valby-dagene, hvis det ikke var fordi min bi-lærer havde fortalt mig, at han skulle have en bod derude.
  Det er hyggeligere end Frederiksberg-dagene, fordi Valby Langgade var spærret, så man kunne gå i fred og ro på vejen. Det kunne man godt tage op på Frbg. – Altså spærre Gl. Kongevej, så man kunne gå og ose ubesværet.
  Du kan tro, jeg nyder vejret, Henriette. Det må du også gøre. Der er et knus på vej rundt om hjørnet til dig 🙂

  Havehyrde, Jeg er også taknemmelig. Der går ikke en dag, hvor jeg ikke nyder det i fulde drag. Jeg holdt også meget af mit arbejde men de sidste 4-5 år trak naturen udenfor – plus jeg kunne være hos vores ikke helt unge firbenede, så de ikke skulle være alene hjemme i 8-9 timer dagligt.
  Jeg syntes, du skulle undersøge, om du kan få lov at gå ned i tid, så du kan få en forsmag på, hvor dejligt det er at være hjemmegående. Skynd dig – inden din mand gør alvor af det 🙂
  Rigtig god dag til dig!

 7. Madame skriver:

  Kære Lone, nu er du sikkert oppe på dit dejlige landsted og nyder den lune sommeraften sammen med Rufus. Dine puder er yndige i de pink farver.
  Hvis det kan trøste dig, er jeg også flere dage om at komme mig oven på festivitas 🙂

 8. Lone skriver:

  Åh, hvor vi nyder det, Madame 🙂
  Rufus, som ellers er mørkeræd, lå ude i haven til kl. 22. Så blev han kaldt ind, fordi mor skulle se krimi og alle døre skulle låses.
  Jo, det trøster mig bestemt at høre, at jeg ikke er alene om at komme mig oven på festivaser :O

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *