Nu trænger jeg til at sidde ned

… som min mor sagde, når hun var i gang med rengøringen.
Det samme siger jeg, nu hvor jeg har været flittig siden i morges her på landstedet.
Det har desværre ikke været i haven, jeg har arbejdet – men med gulvvask, vinduespudsning og nogen aftørring af døre og vægge.

Vi får gæster heroppe næste weekend, og da jeg så godt som intet har udrettet inden døre i år andet end støvsugning i ny og næ, måtte jeg tage mig sammen.
Vejret kunne i værste fald blive koldt og regnfuldt, så vi skal sidde inde meget af tiden. Så jeg måtte i gang med at fjerne spindelvæv fra bjælkerhjørner, som er overalt i huset. Jeg bliver aldrig færdig. Støvet har også rig mulighed for at lægge sig godt til rette på træværket og dørene. Det er sjældent, vi ser edderkopper inde i huset, men deres spind er alle vegne.

Støvsamlere

Rufus og jeg kørte herop tirsdag aften og vi så den smukkeste solnedgang hele vejen. Flere gange var jeg ved at parkere dytten for at tage billeder, men det bliver aldrig så smukt som i virkeligheden, så det opgav jeg. Vi nåede frem til sommerhuset i det øjeblik solen forsvandt i horisonten.

Græsset er også blevet klippet, selvom det ikke har vokset så meget. Det kan ikke have regnet ret meget. Jorden er tør, og majs af egen avl, bliver det ikke til i år.

Rose

Vores roser blomstrer igen. Denne rose sidder på en stamme, som er ca. 30 cm høj. Planten er 4-5 år gammel, men er ikke vokset i al den tid. Alligevel får jeg en rose af den engang imellem 🙂

Ind imellem har jeg talt med nogle rare damer, som også vandrer rundt med deres hunde her i området, og så har jeg haft besøg af en ung mand til kaffe. I hans hus blev Rufus født af Trine-mor sammen med fire søskende. Rufus elsker ham og bliver som hvalp på ny, når han ser ham. Han må have været en god plejefar 🙂

Nu, hvor solen ikke står tidligt op, vågner vi ikke så tidligt. Vi bliver vækket af husbond, når han ringer til os kl. 7 samtidig med hanegal fra en nærliggende gård . Jeg elsker lyden af hanen, der galer. Den henfører mig til barndommen på landet. Husbonds stemme er heller ikke at foragte…

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Nu trænger jeg til at sidde ned

 1. Havehyrden skriver:

  Hvor lyder det bare dejligt. Dejlige dage der går med nogle gøremål og afslapning. Jeg er misundelig!
  Jeg er glad for mit job, men arbejdslivet er til tider meget hektiskt og nogle uger arbejder jeg også når jeg kommer hjem. Så har jeg tilgengæld fridage i løbet af ugen. Men hvor ville jeg dog gerne nyde livets gang lidt mere, det løber så hurtigt forbi.
  Her klippede vi græs i går, det havde faktiskt vokset omkring 10cm, håber dog det var sidste gang for i år.
  Hav en god aften.

 2. Lone skriver:

  Havehyrde, Åh ja – jeg kender det så godt, det hektiske arbejdsliv Jeg savner det ikke, selvom det var spændende, mens man var midt i det. Man skal netop tænke på, at tiden løber fra én – og det går pludselig stærkere end den første halvdel af livet.
  Enten er det meget lang tid siden, I har klippet græs, eller også har I fået meget regn hos jer, siden det er blevet så højt. Vores var lige på grænsen til, at jeg ikke vidste om det var nødvendigt. Men der har heller ikke været meget regn her.
  God aften til dig, Havehyrde 🙂

 3. Madame skriver:

  Hihi, sikke en dejlig morgenvækning af husbond og hanen 🙂 Sikke flittig du har været, Lone – det må være sæson for edderkoppespind, for jeg finder det også alle vegne både uden på huset og indeni. Hos os vokser græsset desværre med lynets hast, og det er svært at slå nu, hvor et er fyldt med mos.

  Ha’ en dejlig fredag!

 4. Lone skriver:

  Madame, Jeg elsker lyden af hanegal :O
  Edderkopper er vist rigtig glade for bjælkehuse! Mht. græs, så tror jeg, at det kan tælles på to en halv hånd, hvor ofte jeg har klippet græs i år, hvor jeg ellers plejer at klippe omtrent hver weekend. Det mos er hårdt at komme igennem… Egentlig sjovt vi taler havearbejde. Hvad laver vores mænd egentlig? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *