Jeg må ind omkring

… en tankstation på vejen hjem i dag. Jeg skal have købt en Alaska bil-shampoo. Det er et fantastisk rengøringsmiddel.

Det fandt jeg ud af, da jeg skulle vaske/pudse vinduer i går. Normalt bruger jeg opvaskemiddel og en smule grundrens i vandet derhjemme.

Heroppe havde vi ikke grundrens på lager, men jeg fik øje på husbonds bilshampoo, og jeg mener at have hørt, at det skulle være genialt til vinduespudsning.

Lygter

Og det var det! Det tager revl og krat på sin vej. Det indvendige træværk i vinduerne blev næsten helt hvidt, og det udvendige blev omend endnu mere hvidt, end det er i forvejen. Det var lige før, at jeg havde vasket alle vin-duesrammer udendørs, men luften var ved at gå af ballonen.

Moppen står og tørrer hår i brændestablen. Vinduer og gulve er rene.
I morges da jeg vågnede og kiggede ud på den livlige trafik ved fuglecaféerne, kom jeg til at tænke på, at de rene vinduer nu betyder, at nogle fugle flyver ind i dem. Jeg må hænge nogle papstykker op de steder, hvor de kan se igennem huset. Det er ikke til at bære, når der ligger døde solsorte nedenfor vinduerne.

Efterårsrengøring

Husbond skal ud at spise med nogle kolleger i aften. Så må den store gen-synsglæde mellem husbond og Rufus vente, og de kan så vække alle naboerne i de sene fredagsaften-timer. Det går ikke stille af sig, når de ikke har set hinanden nogle dage. Rufus “fortæller” far med høje hyl og bjæffen, hvor meget han har savnet ham, Han ser så sød ud, når han fortæller far en hel masse. Og far hilser ham velkommen på stenbroen.


James Grieves
Jeg kan bringe 10 James Grieves æbler med hjem fra vores træ, som har bug-net med æbler. Resten er rådnet op på træet. Nu har jeg plukket de resterende for dog at få lidt glæde af dem, selvom det er for tidligt at spise dem.

Cox Orange æblerne er derimod flotte. Træet er 180 højt og bugner med frugter. Jeg kan noget, Søren Ryge ikke kan. Jeg har et Cox Orange træ både med blade og æbler! SR påstod i en udsendelse, at enten havde de blade og ingen frugter eller omvendt. Det kan lade sig gøre at have det hele 🙂

Så I for øvrigt udsendelsen med SR, hvor han besøgte sin bror? Under hele udsendelsen fremgik det ikke, at det var hans bror (som også var en behagelig person), han var på besøg hos. Broderen havde inviteret “gode venner og dårlige bekendtskaber” til spillemandsmusik og dans i haven. Sluttelig i udsendelsen bekendtgjorde de, at de var brødre. Det var smukt…

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

7 Responses to Jeg må ind omkring

 1. henriette skriver:

  Æblerne er jo lige i top nu, og der kan blive til en god tærte eller to 🙂

  Jeg savner min mulighed for at lave gele af paradisæbler for min faste leverandør er flyttet på plejehjem, det er underligt at man slet ikke kan købe dem nogle steder syntes jeg.

  Nu kan du vide med dig selv at alt er i orden i sommerhuset, det må være skønt. 🙂 Jeg må da selv lige prøve det tip med pudsemiddlet, det trænger vist her i huset.

  Dejlig fredag og kærlig hilsen
  Henriette

 2. Jens skriver:

  Når du skriver om det der landsted, med blomster, æbler og smukke solnedgange, så lyder det fuldstændig som en tur til Paradis!!! 😀

 3. Havehyrden skriver:

  Jeg må give Jens ret. Det lyder som paradis, det lille landsted. Man sidder virkelig og sukker efter at komme med dig derop!! hahaha.
  Vores æbletræer smider også æblerne for hurtigt. af de mange mange mange, der voksede frem er der nu 5-10 tilbage på hvert træ. Og de er ikke modne før oktober. Lidt ærgeligt.
  Lyder da herligt med dine cox orange, måske skal jeg overveje et sådant træ. Du må da lige give SR besked om hvordan sagerne hænger sammen. Han modtager jo meget gerne sådan information.
  Hvor må det være dejligt at få sådan en velkomst når man træder ind af døren, som den du beskriver mellem Rufus og far. Det er ikke helt det samme med katte…………
  Hav en super god weekend.

 4. Madame skriver:

  Åh, den udsendelse ville jeg gerne have set, Lone, for det lyder spændende. Og Alaska bilshampoo kommer straks på indkøbslisten, for det er da helt genialt.

  Mit Cox Orange-æbletræ har ingen æbler i år, kun blade, men det er aldrig sket før – ellers plejer det at have både blade og æbler.

  Ha’ en rigtig god weekend!

 5. fivetosix skriver:

  Jeg har sendt dig en udfordring 😉

 6. Lone skriver:

  Henriette, Jeg er mere til æblekage end -tærte. Nu er æblerne dog snart spist, så det får vente 🙂
  Du har ret, man ser aldrig paradisæbler i forretningerne. Du må på æblerov i din tidligere leverandørs have :O
  Vinduerne skal vaskes i bilshampooen – ikke pudses. De skal vaskes og skrabes med en vinduesskraber 🙂

  Jens, Ja, det kommer nok til at lyde helt Paradis-agtigt, når man nedfælder det på “papir”. Jeg skriver også om det, når jeg er allermest overvældet af det, jeg er omgivet af. Men blomster, æbler og solnedgange er jo paradisiske, hvor man end er 🙂

  Havehyrde, Der skal åbenbart sprøjtemidler til, hvis man skal gøre sig håb om at bibeholde alle æblerne. Jeg plukkede de sidste 10 James Grieves æbler, mens de endnu var pæne og endnu ikke modne. For tre uger siden var alle æblerne på træet grønne og fine.
  Jeg forstod på SR, at han ikke gad Cox Orange træer længere, så jeg vil ikke belemre ham med min kunnen 🙂
  Velkomsthilsner med katte kan ikke sammenlignes med hunde. Katte går mere stille med begejstringen, men glade er de. Det kan både ses og høres :O

  Madame, Det var en skam, du ikke så den. Det var en hyggelig – og overraskende udsendelse. Broderen havde meget mere jord end SR, og det hele var så smukt og velplejet.
  Og du har også et Cox Orange træ med “all on it”? Nu gik jeg lige og troede, at jeg var den eneste, som kunne prale af det 🙂 Dog ærgerligt, at dit svigter i år…

  Fivetosix, Tak for udfordringen, men jeg må sige nej tak. Håber, du finder en anden 🙂

  Rigtig god weekend til jer alle! 🙂

 7. fivetosix skriver:

  ok 😉
  Jeg lader den bare stå der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *