Sådan én har vi


Foodprocessor
… plus to andre af en lidt anden type
– og mindre.

Jeg forstår ikke, hvordan de i tv-køkkener – fx Fru Plum – kan smide alt i sådan én, trykke på knappen og et øjeblik efter er ALT hakket, som det skal være.

Jeg har lavet flere basilikumpestoer i løbet af sommeren og i dag en persil-lepesto. Hver eneste gang har jeg problemer med maskinerne, uanset hvilken type, jeg bruger.

Basilikum og persille flyver op over knivene og mandler, pinjekerner og hvidløg lægger sig til rette nedenunder.

 

Persillepesto
Jeg skal enten stå og ryste maskinen op og ned, banke den ned i køkken-bordet eller slukke helt og tage låget af for at puffe indholdet ned/op alt efter, hvad der er tungt og let.

Jeg syntes egentlig ikke, at de særlig anvendelige.

Billedet er persillepestoen med flere halve pinjekerner

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Sådan én har vi

 1. Anita skriver:

  Jeg ejer ikke en foodprocessor, men brugte min blender idag, da jeg lavede basilikum/persille-pesto. Jeg måtte også banke i bordet og vende og dreje skidtet, så det hele blev hakket i smadder, men det lykkedes da tilsidst 🙂

 2. MissMuffin skriver:

  Jeg har ligenøjagtig den viste model:)
  Jeg har samme problem. Min blender bliver så varm at den næsten koger ingredienserne, foodprocessoren skal have absurd store mængder for at det lykkedes og stavblenderen magter heller ikke opgaven.
  Så jeg er på jagt efter en god, solid morter og så må det altså ske med håndkraft!

 3. Henny skriver:

  Jeg har en lignende ting. Den har ikke været i brug i mange år. Jeg har nemlig også dårlige erfaringer med dyret. Når man endelig har fået hakket, snittet, revet det, man ville, så sidder over halvdelen af portionen fast i maskineriet, der tager lige så lang tid at rengøre, som det ville have gjort at lave portionen med et eller andet gammeldags, manuelt redskab.

 4. Lone skriver:

  Anita, Det kan tælles på én hånd, hvor meget vi har brugt vores foodprocessor. Den er ubrugelig. Dem, jeg bruger, må være blendere. Men de er heller ikke særlig gode – som du også har erfaret 🙂

  MissMuffin, Det er også den, vi har, men som vi sjældent har brugt.
  Ja, det er rigtigt, at blenderen bliver så hed, at man kan servere varm mad direkte 🙂 Jeg tror også, at en god morter – eller en persillehakker er vejen frem 🙂

  Henny, Vores har heller ikke set lyset i mange år, netop pga. arbejdet med at få alt hakket, pillet ud og til sidst rengøring af 20 dele.
  Den gode gammeldags persillehakker er bedst. Den kunne udover persillen også kværne hvidløg. Så den og en morter vil jeg bruge fremover 🙂

 5. Madame skriver:

  Jeg har fuldstændig opgivet en foodprocessor – vi fik ellers en foræret af husbonds faster, men den er givet væk. Nu nøjes jeg med en saftpresser og en blender – og almindelig håndkraft 🙂 Man har jo heller ikke plads til alle de køkkenmaskiner …

 6. Heidi skriver:

  Er det næsten ikke sådan med alt. Når man ser andre lave det, og forsøger at lære os det, så bliver det et helt andet resultat når man kaster sig ud i det… også selv om man har de samme remedier?

 7. Jens skriver:

  *fnis* – det er jo lige præcis derfor jeg ikke har sådan et monstrum. Jeg er sikker på at det ville gå lige sådan for mig. Næh, jeg har min blender og den er faktisk besværlig nok. Og som Madame skriver – alle de der køkkenmaskiner fylder helt vildt.

  Og endnu en ting som ingen har nævnt: det tager SÅ lang tid, at gøre alle de fordømte maskiner rene igen. Først skal de skilles ad, så skal de vaskes og tørres, og endelig skal de samles igen. Puha…… nogen gange tror jeg, at det ville være både nemmere og hurtigere at gå tilbage til de gammeldags hakkemåder!!!

  Jeg beholder dog min blender – ellers tager det vist alt for lang tid at lave hummus. Men den skal jo også vendes og drejes og bankes ned i bordet og holde pause for ikke at eksplomdere når den bliver overophedet…..

 8. Lone skriver:

  Madame, Det har jeg også efterhånden – ligeledes blendere 🙂
  Nej, man har nemlig ikke plads til alle de køkkenmaskiner. Vores er gemt godt af vejen.

  Heidi, Jo i hvert fald det man ser i tv-køkkener. De klipper garanteret alt det kiksede fra 🙂

  Jens, Du er da fornuftig, at du slet ikke har investeret i sådan et monstrum 🙂
  Ja, så står man dér med alle de afvaskede -tørrede dele inkl. gummiringe, som man ikke husker, hvordan skal sættes sammen.
  Og du vender,drejer og banker også rundt med din blender :O Jamen, så er der altså noget galt med de maskiner!…

  Du nævnte på et tidspunkt, at du blendede hørfrø for at knuse dem. Det forstår jeg så ikke, man kan. Jeg har endnu ikke prøvet. Men jeg vil hellere knuse dem i en morter. Jeg har købt dem – og prøver i morgen 🙂

  PS: Jeg er også bange for, at blenderen eksplomdere en dag så reservedele og hakkemad flyver ud i køkkenet :O

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *