Måske skulle man

… tænke på at skille sig af med de bøger, som står bagest i reolerne – og de gamle kærestebreve, som ligger i den ene jordemodertaske – og de fødselsdags- og julekort, som ligger i den anden – og de festsange og -taler, som ligger i en skotøjsæske, ellers er jeg bange for, at husbond og jeg kommer til at sidde som dette par om nogle år.

David og Cora Simonsen
Rabbiner David Simonsen og frue i deres lejlighed i Skindergade, ca. 1930

Noget må der gøres…

Dette indlæg blev udgivet i Alt det andet og tagget . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Måske skulle man

 1. fivetosix skriver:

  Ha..ha.. Sådan har jeg det også Lone.
  Bortset fra bøger. Det er trods alt få jeg gider genlæse. Så nu har jeg taget mig selv i nakken, de bli’r givet videre eller smidt ud når de er læst.
  Til gengæld har jeg masser af gamle breve, kort, festsange, taler, poesibøger, karakterbøger, autografer etc. liggende i kasser i kælderen 😉

 2. Henny skriver:

  Ja, jeg skal bare have købt sådan en kalot til gemalen, så er den der for vores vedkommende. Så kan vi sidde der i rodet og drømme om et hus i minimalistisk stil. A propos det, så forestiller jeg mig, at de mennesker, der bor minimalistisk, har et andet hus, hvor de gemmer alle deres sager. For uden sager kan man da ikke eksistere, kan man?

 3. Lone skriver:

  Fivetosix, Og poesi- og karakterbøger. Det havde jeg glemt 🙂 Så er der alle servietterne, jeg samlede på. Glansbillederne er trods alt givet væk…
  Jeg kan ikke skille mig af med bøger, som du gør. Og det selv om det også er ganske få, jeg læser igen 🙂

  Henny, Er I allerede nået dertil? :O
  Det lyder hyggeligt, hvis jeres hjem er fyldt med bøger og skrifter. Jeg kunne heller ikke leve i et hjem foruden. Ja, de som bor minimalistisk have et andet hus til deres sager. Jeg syntes, det er rart at have sine sager omkring sig 🙂

 4. Sister Bonde skriver:

  På baggrund af dine tanker og ikke mindst billedet, er der dømt krig mod alt det, som gemmes bort på loftet. Simpelthen.
  Inkl. gamle kærestebreve 😉
  http://www.sisterbonde.dk/?p=5633

 5. Linda skriver:

  Uhhhh… kan lige forestille mig indeklimaet i den lejlighed! og han (?) har helt sikkert vidst liiiige præcist hvor en bestemt bog lå. Vil printe det ud og give det til magen som reminder til at holde hans lektorkontor clean :o)
  pdf filerne på pc’en må være hans eget problem, hehe.

 6. Lone skriver:

  Sister, Jeg tror, jeg gemmer kærestebrevene lidt endnu. Kan ikke få mig selv til at kassere kærlighedserklæringer 🙂
  Jeg må over og se, hvad du har gang i 🙂

  Linda, Der har sikkert ikke været meget ilt i lejligheden, når man tænker på, at der dengang ofte blev røget store cigarer i hjemmene 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *