Forleden

… gik vi tur på ‘Fårestien’. Den ligger 3-4 km herfra og snor sig langs fjorden så langt øjet rækker. Den hedder Fårestien, fordi området græsses af – ja får.
Vi så da også en del, som stod i skyggen af træer, fordi det var varmt, og de havde taget vinterfrakken for tidligt på.

Alle træer var opstammede som det på billedet. Sådan er det, hvor der færdes dyr. De spiser løvet op til den højde, de kan nå. Det gør træet smukt og ele-gant og landskabet åbent.

Opstammet af får

Denne weekend har vi atter haft besøg af min lille ven, som også gik rundt på plænen i sidste uge. Den er lige pludselig foran fødderne på én, så man må gå varsomt for ikke at træde på den. Jeg vil kalde den en lille gråspurveunge, men de har vel ikke unger på denne tid? I hvert fald er den meget lille og falder ind med bladene, som ligger på på jorden.

StaldkøbNår jeg serverer i fuglecaféerne, smider jeg altid nogle frø på jorden til dem, som ikke har adgang til fodrings-trugene fx fasaner, duer og solsorte.

Det er det, den meget lille gråspurv går og nipper af. Den spiser aldrig i café-erne. Jeg kan komme helt tæt på, og den lader sig ikke mærke med det. Den nipper frø og hygger sig, selvom jeg går rundt omkring den. Det er meget usædvanligt. Den foretrækker også at drikke vand af Rufus’ vandskåle og er heller ikke bange for ham. Den må være opfostret hos mennesker. Den opfører sig bestemt ikke normalt.

I morgen tror jeg, jeg vil prøve at fodre den af hånden.

Lige nu tilbydes der pyntegræskar og kæmpe græskar til salg langs lande-vejene. I dag lod vi os friste af to af de store af slagsen. De skal bare stå, som de er og lyse op på havebordene.

Dette indlæg blev udgivet i Weekend og tagget . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Forleden

 1. MissMuffin skriver:

  Vi har en stor solsorte-unge i kolonihaven, der opfører sig næsten lige så tamt som din lille ven. Jeg ved ikke hvad det er, der har gjort den så tam. Den flyver meget dårligt og jeg har mange gange overvejet om jeg skulle bringe den til et vildtreservat. Men jeg er nu blevet enig med mig selv om, at så længe den ikke lider må naturen gå sin gang..
  Jeg er spændt på at høre, om du får dig endnu et kæledyr:)

  Pap har græskar hjemme i haven til mig, så jeg skal nok have lavet en enkelt græskarlygte eller 2:)

 2. Lone skriver:

  MissMuffin, Er det ikke mærkeligt, de opfører sig sådan? Din flyver dårligt, men min kan godt flyve. Vi må håbe, at solsorteungen lærer at bruge vingerne inden længe.
  Jeg sidder her i haven og venter på det lille myr, skal komme, men endnu er den ikke dukket op 🙂
  Det er også sjovt at lave græskarlygter. Vi har dog ikke glæde af dem hjemme i byen, hvor de så skal stå på altanen, hvor vi ikke har fornøjelse af dem. Viser du et billede af dine, når du får lavet dem ?

 3. Madame skriver:

  Det var gribende at læse om den lille fugl, Lone, kan det være en gærdesmutte? Jeg fodrer også altid både oppe og nede, da der er fugle, der kun nødigt sætter sig på et foderbræt.

 4. Lone skriver:

  Nej, det er ikke en gærdesmukke, Madame. Den ville jeg kunne genkende på den lille opstopperhale, men den er ikke meget større 🙂
  Jeg kastede rigeligt med frø på græsset, så den forhåbentlig har nok til på onsdag, hvor vi ses igen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *