Guldlandskab

En nærliggende gårdejer kom sidste weekend med traktor og høstmaskine og klippede alle vores friarealer her på landet. Græsarealerne var vokset til hoftehøjde og lignede efterhånden hø. Stierne på arealerne bliver klippet jævnligt og forbliver grønne.

Det er så smukt, når arealerne får lov at gro og man samtidig har nyklippede græsstier at gå på, så man kan gå og nyde den vilde flora, som tiltrækker mange forskellige insekter, ligesom harer, ræve, fasaner og agerhøns ynder at søge ly i det høje græs.
Jeg frygter altid den dag, hvor det bliver klippet og arealerne ligger nøgne hen.

Dagen oprandt forrige lørdag, hvor vi havde gæster, så først i denne weekend er jeg kommet omkring for at bese “skaden”.

roseiseptember

Men det var overraskende smukt. Dér, hvor græsset var høstet, havde farverne ændret sig til gult. De grønne græsstier står i skarp kontrast til det omliggende landskab, som igen er omkranset af de nu efterårsgyldne træer i vores haver, som ligger ud til områderne. Det var som at gå i et guldlandskab. Den gule efterårsfarve er fantastisk – nærmest selvlysende.

KoreakornelJeg tror roserne er ved at takke af for i år. Der er kun få blomster tilbage. Jeg kan ikke se flere knopper.

Den pinkfarvede rose er min yndling. Blomsterne ligner pæonblomster til forveksling og bliver næsten lige så store.
Jeg kunne godt tænke mig flere som den men har, som sædvanlig, ikke gemt navnet på den.

I næste uge vil jeg køre på plante-skolen og tage et fotografi med. Det er en stor hjælp, når vi skal finde noget, jeg ikke har navnet på, siger gartneren. Jeg skal også have købt en Koreakornel, som jeg har ønsket mig længe.

I dag er det søndag, og der er marskandisermarked i Ravnsborggade. Måske tager vi ind forbi, hvis jeg holder mig vågen. Det har været en af de sjældne nætter, hvor jeg ikke har kunnet sove, men har læst eller siddet ved et åbent vindue og kigget ud i natten. Lige nu er jeg meget søvnig og om lidt serveres der morgenmad.

God søndag til jer 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Weekend og tagget . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Guldlandskab

 1. Madame skriver:

  Og god søndag også til dig Lone! Det lyder dejligt med en tur på loppemarkedet i Ravnsborggade, hvis du kan holde dig vågen.

  Jeg må indrømme, at jeg har det dårligt med, at man slår græsarealerne – der yngler en masse dyr i skjul, harer, agerhøns og sikkert en masse andre. Men jeg tror gerne, det har været et meget smukt syn.

 2. Lone skriver:

  Tak Madame 🙂
  Vi nåede aldrig ind til Ravnsborggade i dag. Efter hjemkomst og frokost sov jeg til 19:30.
  Jeg har det også skidt med, at græsset bliver slået. Vi er også flere, der er imod i grundejerforeningen, men tilhængerne har overtaget – desværre…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *