Men det kunne det.
Opskriften på scones var enkel, og jeg kastede mig ud i det.
4 snavsede Margrethe-skåle og en el-pisker og måleskeer og -bæger, vægt, et mel/dej-dækket køkkenbord, glas mv. senere, kunne de lægges deko-rativt i brødkurven.
Det tog omkring en time alt i alt.
De smager super godt. Lige som jeg kan lide det – ikke for søde, ikke for store. En størrelse, som passer til et krus kaffe efter lufteturen.
Velbekomme Lone.
Skulle du få lyst til at prøve, lyder opskriften således:
Scones (ca. 10 stk.)
275 g hvedemel
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. bagepulver
1 spsk. sukker
1 knivspids salt
1 æg
2 spsk. oliemagarine (jeg brugte blødt smør)
1 1/2 dl kærnemælk
Bland mel, natron, bagepulver, sukker og salt sammen.
Pisk ægget sammen i en skål og kom halvdelen i melblandingen sammen med
olimargarine og kærnemælk.
Ælt dejen.
Rul dejen ud på et melstrøget bord, til den er ca. 1 1/2 cm tyk.
Stik så mange scones ud af dejen, du kan, med et glas på ca. 6 cm i diameter.
Læg sconene på en bageplade med bagepapir. Ælt den dej, der er tilbage sammen, rul den ud igen og stik så mange scones ud, som det er muligt.
Pensl sconene med resten af ægget og bag dem med det samme 10-12 min. i ovnen ved 225o.
Lad sconene køle lidt af og server dem lune med jordbærsyltetøj.
Update: De bliver meget tørre dagen derpå!
Uhm det lyder lækkert!!
Uhm, det lyder lækkert trods besværet:)
De ser rigtig lækre ud, jeg tror da den opskrift skal prøves også selv om det ikke er bare lige mht. oprydningen ☺
Hvor ser det bare lækkert ud. Jeg tror da at jeg vil prøve dine scones i weekenden hvor vi gamle far kommer på besøg. det vil han sikkert syntes om.
Jeg kan kun anbefale jer dem 🙂 De er meget lækre – bare med lidt syltetøj på. Der er ikke meget sukker i dem. Jeg tror egentlig også de vil være rigtig gode til ost.
God fornøjelse til jer!
ENIG! Scones må ikke være for søde, men meget gerne sprøde og lidt knasende udenpå. Der skal slet slet ikke være chokolade eller rosiner i, som man kan få dem nogle steder. Uha nej
Jeg er generelt ret så vild med dem de laver i Van Hauen, men måske jeg nu skulle prøve at lave dem selv. Dine ser ihvertfald rigtigt gode ud. 🙂
Rigtig god dag og husk nu den varme trøje, for halløj det er koldt om morgenen nu.
Knus Henriette
Så er “mine” perfekte efter din smag. De er nemlig sprøde og knasende udenpå 🙂 Sådan kan jeg også lide dem. Især er jeg glad for den neutrale smag, som ikke overdøver det, man vælger at spise.
Jeg havde trøjen på i morges og mærkede slet ingen kulde 🙂
Rigtig god dag og klem til dig, Henriette.