Du er ikke ung – fat det!

KanvasbælterDet fattede jeg ikke i går, da jeg fandt de to kanvasbælter mellem Rema1000’s spotvarer. De vækkede minder om en periode i min ungdom, hvor kanvas-bælterne hang på hofterne over en lang undertrøje fra bedstefars gemmer.

Jeg måtte erkende, der er sket en fysisk forandring siden da. De hænger overhovedet ikke så dekorativt som dengang. Så er det ligegyldigt, hvor de bliver placeret.


Undertrøje
Bedstefars undertrøjer med stolpelukning var et hit i 60’erne. Vi farvede dem lilla og lyserøde mv. – alt efter humør. Nogle farvede deres i mere eller mindre heldige mønstre.

Vi var opfindsomme.

Jeg har stadig lyst til at iklæde mig jeans, farvet undertrøje, kanvasbælte og uindfattede briller med vinduesglas. Sætte mig ind i min 2CV, tænde en pibe tobak (piberyger, det var man, når man havde en 2CV) og køre derudad.

 

 

Men sådan er det ikke… Jeg har til gengæld givet mine Føtex-mokkasiner nødhjælp. En klat universallim og de er så gode som nye.

Skoreparation

I går kom jeg forbi en femetagers ejendom, som har en noget ustabil mur mod gården. Det er ikke fordi, man er ved at renovere den. Sådan har den skam stået i et par år.

Mur før kollaps

Det meste af muren er dækket af en – for øjeblikket – rød rådhusvin. Men inden længe, står den bar i al sin nøgenhed.

Jeg ville ikke føle mig tryg dér inde bagved…

Titlen er delvist hugget fra Lone Kühlmann’s bog ‘Vi bliver ikke yngre – fat det!’.

Dette indlæg blev udgivet i Alt det andet og tagget . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Du er ikke ung – fat det!

 1. MajorogMeg skriver:

  Nei, vi blir ikke yngre Lone:) Men all alder har sin sjarm prøver jeg å si til meg selv:) Rynker som dukker opp er tegn på at vi har smilt mye samt hadd bekymringer…slik er livet. Men det var dette med belte da…kroppen min har løsnet fra skjelettet ser det ut som..urgh..men men… 🙂

  Veska (tasken) til MAjor er en veske med 2 sekker på. Den festes med en reim foran brystet og to reimer under buken. Jeg har en flaske vann i hver sekk. Eller det hender han bærer matvarer hjem fra butikken. Kun til trening. Har en større utgave også, kløv (vet ikke hva det heter på dansk). Major elsker å gå med dette, da er han liksom på arbeid:) Kjekk sak. Godbiter har vi alltid med på tur men de har jeg i min mageveske:)

  Sola skinner også i dag her, deilig. Vi har ikke hatt mye godt vær i høst så dette nytes:) Men hit vi har flyttet, er det like flatt som i danmark så vi har alltid vind. Noe jeg må venne meg til med tanke på ørene:)

  Ha en flott dag Lone og klem fra meg:)

 2. Madame skriver:

  Åh ja, de dejlige bedstefarundertrøjer havde jeg også – og kanvasbælter. Hvor var vi smarte, Lone! Jeg holder stadig meget af stramme bluser og et bælte om hofterne – men man ændrer jo facon med alderen ;O)

 3. Deborah skriver:

  De fik jo en opblomstring i 80’erne, hvor de fandtes i skrappe farver husker jeg. Og der havde jeg også nogen. Nej figuren er desværre langt fra, hvad den var.

 4. Lone skriver:

  MajorogMeg, Ja, det må være kroppen, som har løsnet sig fra skelettet :0
  Hvor er det en god idé med den taske, så Major hjælper mor med at bære
  drikkevand og madvarer. Jeg kan tænke mig, at han er stolt 🙂
  Da Rufus var yngre bar han morgenbrød og avis hjem fra bageren om søndagen.
  Godt I havde glæde af solen i dag. Her har det været overskyet, men smukt endda.
  God aften og klem til dig 🙂

  Madame, Vi var nemlig smarte 🙂 Dejligt, at du også husker undertrøjerne og bælterne. Jeg kan også lide kropsnært tøj, men det er rigtigt, at vores facon har ændret sig en anelse 😉

  Deborah, Tænk, det kan jeg ikke huske, at de gjorde. Det må have været nogle helt nye. Jeg kan ikke tro, det var bedstefars. Dem brugte vi hver og en i 60’erne :0
  Men så ved du også, hvor gode de var.
  Jeg må kigge ind til dig i morgen. Jeg har ikke besøgt dig i lang tid, fordi du advarede mod virus.

  God aften til jer.

 5. Annette skriver:

  Tak for turen på “Memorylane”, jeg var også med på den med morfars undertrøjer osv.
  Desværre måtte jeg undvære 2CV´en, jeg forsøgte at overtale min far til at give mig en til min fødselsdag og til min store forbavselse sagde han ja og på fødselsdagen fik jeg en 2CV i legetøjsstørrelse!
  Kanvasbælterne havde jeg et specielt forhold til, idet jeg igennem 10 år havde et job hvor de skulle bruges hver dag – med nypudset spænde!
  Lone, jeg prøver at sige til mig selv, at hver alder har sin charme og at rynkerne m.m. bare er et tegn på at vi har levet et herligt liv og fået en mængde erfaringer.
  Hav en rigtig dejlig weekend.

 6. Lone skriver:

  Vær glad for, at du fik 2CV’en som legetøjsbil, Annette. Jeg havde kun min et år. Den var for langsom i farten – kunne kun køre max 70-80 km/t. Men den passede godt ind i tegningen – flipperstilen 🙂
  Jeg holder meget af min alder. Rynkerne har jeg det også fint med – sådan da 🙂 Jeg glemmer bare, at kroppen har forandret sig, og jeg ikke kan få tøjet til at sidde, som det kunne førhen.
  Rigtig god weekend til dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *