Begejstringen ville ingen ende tage

… da vi så Hammerslag forleden aften. Tænk, at man kan købe nyopførte murermestervillaer efter originale tegninger fra perioden 1900-1935.

Man kan købe en præstegård anno 1904 eller Fisker J.P. Christiansens Villa anno 1926. – Måske hellere en Grosserer J. Larsen Villa anno 1912?

Det er tegnestuen Grønnelykke, som opfører de smukke villaer, hvor alle de vidunderlige detaljer fra de originale tegninger er medtaget.

Grønnelykke Huse

Jeg har altid ønsket mig et hus med helvalmet tag. For år siden var vi tæt på at købe et. Desværre krævede det al for megen istandsættelse, så vi trak os.

Men nu kan man altså købe dem splinternye. Det, som blev vist i Hammerslag, lå på Frederiksberg. Huset alene – uden hensyntagen til beliggenhed og grundpris – kostede 2,5 mio ca. Grønnelykke bygger energibesparende huse. At opvarme et hus på 189 kvm koster 5000-6000 årligt. Det er ikke så ringe…

Hvis vi stod for at købe hus i dag, blev det et Grønnelykke.

Dette indlæg blev udgivet i Design og tagget . Bogmærk permalinket.

32 Responses to Begejstringen ville ingen ende tage

 1. Lupo skriver:

  Helt enig!
  Det er skønne “modeller” -Det røde ligner næsten et dukkehus.
  Jeg så også udsendelsen. Hammerflot 🙂

 2. Deborah skriver:

  Oh hvor er de smukke. Lige mig! Jeg skal intet hus have, men skulle jeg, var det KLART løsningen, hvis ikke jeg gav mig i kast med en af originalerne. Moderne byggeri er bare ikke nær så smukt i mit hoved.

 3. Madame skriver:

  Wauw, sikke en god idé Grønnelykkes tegnestue har fået Huset øverst er lige til at forelske sig i. Det minder mig om husene i min barndom, selv om jeg er knapt så gammel som det originale hus.

  Ha’ en dejlig fredag, Lone!

 4. Anita skriver:

  Suk suk suk… jeg skal vist lige prøve en LOTTO-kupon imorgen.

 5. Lone skriver:

  Lupo, Ja, var det ikke bare helt vidunderligt, det vi så i udsendelsen? 🙂
  Det røde ligner min landsbyskole, hvor jeg gik de første tre år.

  Deborah, De parcelhuse, som er opført de sidste mange år ligner hinanden til forveksling. De synes alle at være ens. Man (jeg) stopper ikke op og sukker over dem, som jeg gør ved en gammel murermestervilla.
  Lad os håbe, at mange vælger et Grønnelykke 🙂

  Madame, Er det ikke bare en fantastisk idé? Jeg elsker det firma for deres vidunderlige tiltag. Jeg håber, der er mange, som vælger et Grønnelykke 🙂
  – Og så er det meget energibesparende. Det er jo vigtigt.

  Rigtig god fredag til jer.

 6. Lone skriver:

  Anita, Jeg bebrejdede også husbond, at han ikke havde købt en lottokupon i lørdags. Vi gik glip af 20 mio! 🙂

 7. MajorogMeg skriver:

  Sukk….for et lekkert hus:) Nydelig!!

  HA en flott fredag Lone:)
  Klem:)

 8. Sister Bonde skriver:

  Jens og jeg var også totalt solgt – men vi har heller ikke vundet 10 – 20 mill. – så det bliver desværre ikke i vores tid.
  Vi har dog huset fra 1920 med alle des skavanker – den charme må vi så tage med 😀

 9. Anette skriver:

  Hvor er det nogle flotte huse men ja der skal vist en stor lotterigevinst til 😛

  Vil du være med her? http://www.kenja.dk/wordpress/?p=8003 God week-end.

 10. Annette skriver:

  Hvor er de dog vidunderlige, Lone.
  Tak for kigget fra en der ikke kan se Hammerslag ☺

 11. Lone skriver:

  Vi er vist alle enige om, at de huse er noget specielt 🙂

  Rigtig god weekend til jer 🙂

 12. Majbritt skriver:

  Käre Alle
  Ja Hammerslag var en fantastisk reklame for Grönnelykke og deres flotte huse !
  For flotte er de og ideen god. Derfor köbte jeg et hus i 2007. 2 aar senere var mit hus desvärre stadig ikke färdigt. Jeg har opsagt min kontrakt med Grönnelykke efter at byggeriet havde ligget stille i mere end 3 mdr.. Jeg overtog mit hus i raa tilstand. Idag ved jeg godt hvorfor Grönnelykke ikke havde bygget i flere mdr. (bortset fra den finansielle) der var nemlig saa mange fejl, hovedsageligt p.gr. af manglen og fejlagtig projektering og amatör-agtige tegninger. Jeg gaar ud fra, at der ikke er een eneste tegning der er lavet af en arkitekt men af studerende. Saa jeg kan kun tröste jer alle med – GLÄD Jer over, at det ikke var Jer der löb ind i Grönnelykke for det kan blive en rigtig dyr spög. //Majbritt

 13. Lone skriver:

  Hej Majbritt,
  Sikke dårlige erfaringer, du har med Grønnelykke! Ja, sådanne problemer hører vi jo ikke om i Hammerslag.

  Jeg håber, du nu har et smukt hus (med andres hjælp), som du er glad for.
  Tak for advarslen!

 14. Anton skriver:

  Der er tilsyneladende rigtig mange købere af Grønnelykke huse der er utilfredse. Prøv at søge på Grønnelykke i google og se hvilke sider, der kommer frem.

  Vh, Anton

 15. Lone skriver:

  Hej Anton, Jeg har kun hørt om Majbritts kedelige erfaringer med Grønnelykke huse (kommentaren herover). Jeg vil google på emnet og se, hvad det bringer. Det er synd, hvis den gode idé med at bygge de smukke huse falder til jorden pga. dårlig opfølgning.
  Tak for info 🙂

 16. Anne skriver:

  Hej Alle.
  Faldt lige over denne tråd og bliver vist nødt til at give mit besyv med. Jeg bor også i et hus bygget af Grønnelykke, og det samme gør mine naboer, og vi har alle meget, meget dårlige erfaringer med Grønnelykke. Rædselshistorierne hober sig op, og jeg ved ikke engang, hvilken jeg skal udvælge og fortælle her. F.eks. var jeg nødt til at lægge sag an imod dem, da de fuldstændig ignorerede mine henvendelser vedr. min splinternye kloak og toilet, som blev ved med at stoppe til. Jeg vandt sagen, men Grønnelykke nægter at betale mig de 70.000,-kr., som retten har fastslået, de skylder mig, så jeg kan udbedre skaderne. Dette er blot én af mange sager, som jeg og mine naboer har været og stadig er udsat for. Grønnelykke har stadig grunde hernede, og vi ville ønske, de fik dem solgt, så vi slipper for dem. Men selvom det ikke er i min egen interesse, bliver jeg alligevel nødt til at sige, at jeg ikke håber, at nogen nogensiden kommer til at handle med Grønnelykke eller Britt Hye-Knudsen, for det kan kun blive en dårlig oplevelse for dem eller koste dem dyrt. Desværre.
  Vh Anne.

 17. Morten skriver:

  Jeg kan kun melde mig i koret, der kraftigt vil advare med Grønnelykke!

  Som leverandør til firmaet har vi leveret den aftalte ydelse, men aldrig modtaget den aftalte betaling. Og Grønnelykke tager mærkeligt nok kun telefonen, når man ringer fra hemmeligt nummer, og alle skriftlige henvendelser bliver ignoreret.

  Så det kan måske være et svar på den dårlige opfølgning som i arme huskøbere oplever: Grønnelykke skider på deres leverandører, så derfor er der ingen hjælp at hente for jer bagefter.

  Dette er blot min erfaring

  Se også GrønUlykke.dk

  http://www.gronnulykke.dk

 18. Majbritt skriver:

  Kære Alle !
  Så er det slut med flere ulykker fra Grønnelykkes side, for nu er de gået konkurs.
  /Majbritt

 19. Henrik Hultberg skriver:

  Hej Majbritt.
  hvor har du læst at Grønnelykke er gået konkurs.
  Mvh Henrik Hultberg.
  “en meget utilfreds grønnelykke beboer fra Lindegaarden”

 20. Majbritt skriver:

  Hej Henrik

  der er kommet en meddelelse fra CVR. Men jeg har jo ogsaa selv kört en sag imod dem i voldgiftsretten og da de ikke betalte mig blev der indgivet en konkursbegäring fra mig og andre. Saa Grönnelykke er under konkursbehandling. Det skal dog lige nävnes at Britt Hye-Knudsen har lavet lidt selskabsrytteri / navneändring, saa der er oprettet et nyt firma der hedder Grønnelykke men med et nyt CVR. nr.
  Det er virkelig trist, at det er dagens Danmark, at man bare snyder og bedrager for at berige sig selv. Endvidere er det utroligt, at Hammerslag stadig har Grønnelykke på deres hjemmeside med et link http://www.dr.dk/DR1/Hammerslag/Klimahuse/20091013125859.htm og dermed giver Grønnelykke gratis reklame for at snyde flere uskyldige mennesker !
  vh
  Majbritt

 21. Lone skriver:

  Måske det kunne være en sag for DR’s forbrugermagasin, Kontant, som hver uge tager fat på firmaer, som svindler og bedrager.

  Om ikke andet så for at gøre opmærksom på, at DR selv linker til et firma, som svindler.

 22. Majbritt skriver:

  Hej Lone
  ja det har jeg faktisk ogsaa tänkt paa, da jeg synes, at det er utroligt at lisenspenge bruges til at fremme svindlere.

 23. Elin skriver:

  Meld dig ind i facebook-gruppen Stop Grønnelykke og læs mere der.
  I øvrigt har Britt Hye-Knudsen skiftet navn til Britt Ejlersberg og startet ny virksomhed op med navnet Ketcher ApS på samme adresse som Grønnelykke.

 24. Michala Wørmer skriver:

  Vi overvejede på et tidspunkt at få bygget et Grønnelykke hus, og er da nu glade for ikke at have gjort det. Det lyder som en sag for DR’s program Kontant.

 25. Per Vigel skriver:

  Jeg er ham der har købt og bor i huset bygget af Grønnelykke på Frederiksberg.
  Huset blev vist i Hammerslag i 2009 og gav indtryk af en solskins historie, men, men, men, vi har nu boet i huset i 2,år og er stadig ikke færdige med 1.års mangellisten.eller modtaget brugsvejledning, tegninger over el og vand føringer, samt vedligeholdelsesplaner
  Der dukker hele tiden nye fejl op, og Britt, nu Ejlsberg, er som sunket i jorden, men jeg har givet hende til på mandag d. 09-05-2011 til at komme frem af sit skjul, før jeg går videre med sagen i dansk Byggeri og ligeledes vil sørge for at firmaet kommer i tv i Klamhuggerne.
  Jeg vil derfor afvente til på Mandag med at afsløre på denne blok, hvad det hele drejer sig om, for at give hende den sidste chance for at råde bod
  på sin opførsel.
  Fortsættelse følger:
  MVH. Per Vigel.

 26. Thomas Solak skriver:

  Hej Per

  Her på Lindegården er vi jo nogle, der skulle have haft 5-års-gennemgang nu, men Britt og det gamle Grønnelykke er jo konkurs, så det bliver der tilsyneladende ikke noget af. Hun kører dog tilsyneladende ufortrødent videre i et firma med samme navn og hjemmeside, som det gamle.

  Hvad kom der ud af dine bestræbelser?

 27. per vigel skriver:

  Hej Thomas og andre der måtte have interesse i mine erfaringer med Grønnelykke.
  At jeg nogensinde lod mig besnakke til at få bygget et grønnelykke hus
  har jeg bitterligt fortrudt.
  Det der skulle have været et godt og problemfrit byggerri som man skulle glæde sig over, blev fra starten et mareridt med brudte løfter, polsk arbejdskraft, dårligt håndværk, ingen byggestyring, ingen dokumentation for hverken materialer eller korrekt udført arbejde.
  Det er endnu ikke lykkedes af få udleveret hverken planer over elføringer, gulvvarme, vejlledninger over teknik, kloakplaner, vedligeholdelsesplaner eller andre relevate dokumentationer.
  Da jeg selv er håndværker, fandt jeg under byggerriet så mange fejl at det var absolut nødvendigt selv at tilse og gennemgå alt, op til flere gange om dagen og jeg fik dermed forhindret mange fejl.
  eksembelvis, blev der i stueetagen bygget vægge efter tegninger af kælderen, som bestød at flere vægge igen skulle nedbrydes, der blev konstanteret manglende dampspærrer på 1.sal. Huset blev ligeledes udgravet og sat i forkert højde som betyder at vores kældervinduer, som skulle have en højde på 25cm. over teræn, istedet for, står helt ned til jorden og det på trods af at der blev sat en extra byggesten på 40 cm, en udgift på Kr 22.000,00 som Grønnelykke ovenikøbet prøvede at pålægge mig.
  det betød også at de, for at skjule deres fejl, udgravede hele grunden for jord, med en udgift til mig på Kr. 70.000,00 til følge.
  denne udgift blev jeg presset til at betale, da hovedentreprenøren ellers ville stoppe arbejdet og indflytningsdatoen ville blive flytet, hvilket den blev alligevel med en mrd.
  At stoppe og nedlægge arbejdet blev flere gange, alligevel en realitet,
  da manglende betaling fra gønnelykke til hovedentreprenøren blev mere en regel end en undtagelse.
  Nu har vi så boet i huset i 2 år og kan konstantere at der i havestuen er kuldebroer overalt ved loft, at alle ydervægge fremstår med tydelige spor af mørke aftegninger i fuger, på grund af enten fugt eller kuldebroer.
  Vores tag løfter sig i stærk blæst og klaprer så man frygter det ryger af, vores skifferbelægning på de udv. trapper løsner sig, vores gelænder på udv. trapper ruster, at sokkel flere steder har sætningsrevner OSV.
  Det sidste der er sket, er at der under skybrud blev skyllet 1,6 ton grus og jord ind i vores kælder p.g.a manglende lukning af gamle rørhuller i brønd og at der ligeledes er tilbagefald på de nye rørføringer som så betød at der også kom 40 cm. vand i hele kælderen med store ødelæggelser af indbo, skabe, gulve, døre og karme til følge.
  det skal retfærdigvis siges at Grønnelykke nu har indgået et samarbejde med en hovedentreprenør der tilsyneladende gør hvad han kan og må, for at samarbejde med mig og at han forsøger nu, at udbedre nogen af de skader der er. Dette er dog kun lykkedes mig, at få Grønnelykke til at påtage sig, efter jeg har lagt stort pres på dem, med trusler om advokater, syn og skøn og henvendelse til klamhuggerne.
  Heldigvis har grønnelykke tegnet en byggesagsforsikring, som jeg nu er i gang med at få ud på ejendommen, for at vurderer, om de vil dække nogen af skaderne.
  Se det var jo noget af en gyserhistorie og forhåbentligt også en anledning til at droppe alle tanker om at bygge et Grønnelykkehus.
  MVH. Per vigel.

 28. L. skriver:

  Hej
  Ovenstenstående historie lyder som en tro kopi af vores oplevelse med. Grønnelykke har også bygget et hus for os. Forløbet var en tilsvarende gyser med manglende betaling til håndværkere, utallige løgnhistorier fra Britt Hye- Knudsens (som hun hed tidligere!!!) side og forsinkelser. Vi måtte bekoste advokat og voldgiftsmand etc – før Grønnelykke misligeholdte kontrakten så meget, at vi kunne løses fra den. Vi endte med selv at bygge vores hus færdigt og udbedre så mange fejl at det er uden sidestykke. Vi har ikke fået udleveret kvalitetsikringsmappen, tegninger eller lignede. Dertil kommer at den byggeskadeforsikring, som Britt igennem hele forløbet har henholdt sig til ikke er tegnet! Et godt råd: HOLD JER LANGT VÆK FRA GRØNNELYKKE!!! Smukke fotografier af skønne huse…husene er en drøm men Britt er et hæmningsløst marreridt og bekendtskabet med Grønnelykke kan blive dyrt…

 29. Thomas Solak skriver:

  Jeg håber virkelig at så mange som muligt læser disse indlæg – især hvis det kan forskåne nye, potentielle købere for den samme oplevelse som vi andre har haft. Grønnelykke har ved sin konkurs fralagt sig ethvert ansvar for de huse, der er opført hidtil. Alligevel benytter det nye Grønnelykke – iøvrigt uden tilladelse fra ejerne – sig af billeder af de samme huse i markedsføringen af den samme løgnhistorie, som flere herinde har været udsat for. HOLD JER PÅ LANG AFSTAND – det er ikke bare en dårlig oplevelse, det er beregnende svindel, I bliver udsat for med Britt Ejlersberg i spidsen for dette firma.

 30. Peter Durup skriver:

  Vi kan desværre kun sætte os op bag i køen troede på Britt og er blevet skuffede, vi skulle have haft vores drømmehus i uge 27, men ingen af håndværkerne får deres penge til tiden. De bliver skiftet ud på stribe med det resultat af vores hus , bare ikke kommer videre ,SUK vi sætter nu vores lid til det danske retssystem hilsen Rikke og Peter

 31. per Vigel skriver:

  Hej Rikke og Peter.
  Hvor jeg dog føler med jer.
  Jeg håber inderligt at i vil forfølge sagen og at det danske retssystem vil sørge for at i får erstatning så
  grønnelykke vil få deres dødsstød.
  Jeg håber i vil fortsætte med at berette jeres historie på, stop grønnelykke så alle kan få indsigt i rædslerne, og er der brug for det, så støtter jeg gerne både jer og alle andre Grønneulykke kunder op på alle måder.
  Med venlig hilsen.
  Per Vigel (huset på Frederiksberg).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *