Normaltid

… må være grunden til, at jeg har været så irritabel i dag. Jeg kan ikke komme på en anden.

Alting har irriteret mig… Men mest den chokoloademousse, som skulle være så nem. Jeg har arbejdet på den med jævne mellemrum siden i går morges. Den er stadig flydende. Nu har jeg søgt på andre chokomousser og ser, at der er æg i dem alle undtagen min. Det må være det, der er grunden til, at den ikke ter sig, som jeg vil.

Nu har jeg købt pasteuriserede æg. Mousseen får én chance til, og fungerer skidtet ikke, laver jeg blommer i portvin.

Tre ingredienser, kan man vel ikke gå helt galt i byen med…

Rufus

Heldigvis får Rufus mig ud i frisk luft, så jeg kan komme ned på jorden igen. Ellers var husbond kommet hjem til en furie.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

9 Responses to Normaltid

 1. MajorogMeg skriver:

  Jeg smiler litt av din irritasjon jeg da:) Enkelte dager er bære så grrr….og da er det godt å komme seg ut i frisk luft. Håper mannen slipper furien, men skal love deg Gubben min vet hva en furie kan være:) Håper mousseèn blir bra:)
  Nydelige Rufus:) Flott gutt der han sitter:)) Ja hunder verner om flokken sin og unger. Men Major kan være litt voldsom overfor Tobias, han skjønner ikke at har 40 kg klossMajor og velter gutten:) Men Tobias finnes ikke redd for Major. Men håper Major blir litt roligere med årene!!
  Normaltid ja…var temmelig mørkt på kveldsturen i dag.
  Lykke til på kjøkkenet…fredag venter vi gjester fra byen (Trondheim) jeg “safer” med en gryterett:)
  Senk skuldrene smil og vær glad:))
  Klem:)

 2. MissMuffin skriver:

  Hmm… Har du husket at piske chokoladefløden til skum med håndmixeren?

 3. Anette skriver:

  Godt Rufus kan få dig lidt udenfor og mindre irritabel. Ja det kan da nok være på grund af normaltiden. Held og lykke med chokolademoussen 🙂

 4. Søren skriver:

  Med portvin har jeg en anden opskrift du kan prøve:
  1 dessertskål/kineserskål pr person:
  1 pose (lidt store) makroner (fås i Irma)
  1 ds. halve ferskner (fås i Irma)

  I skålene lægges 1-2 makroner, der dækkes
  med portvin. Her ovenpå 1 el. 2 halve ferskner.
  Det stilles i køleskab.
  Der piskes flødeskum, som stilles i køleskab.
  Når der skal spises kommes flødeskummen øverst.

  Server et glas portvin til.

  Det er iøvrigt utroligt, så det at gå til “normaltid” kan påvirke ens humør:)

 5. Anita skriver:

  Uha, furier kan være så (indsæt selv passende ord med negativt ladet betydning) og jeg håber Rufus og den friske luft har fået dig ned i dit normale leje igen. Sådan kan jeg bedst kende dig 🙂

  Jeg kender dog godt den slags dage. De skal som regel bare overståes…

 6. Lone skriver:

  MajorogMeg, Det er sjældent, jeg lader mig irritere. Men i dag var en af dagene – uden nogen årsag.
  Moussen blev elendig. Til gengæld skinner køkkenet, fordi jeg afreagerede med afvaskning af lamper og alt det, som står fremme 🙂
  Ja, 40 kg Major er nok i overkanten af, hvad lille Tobias kan stå imod med :0
  Tak for dit råd! Kram til dig 🙂

  MissMuffin, Ja, jeg har. Det skummer også fint – bliver let og luftigt, men stift bliver det ikke. Jeg har nok kommet for lidt chokolade i, fordi jeg ikke vil have moussen skulle blive for stærk. Alligevel forstår jeg ikke, at chokoladefløden kan blive stiv uden æg. Nu har jeg snart drukket den. Smagen er der nemlig intet i vejen med :0 I morgen øver jeg igen.

  Anette, Rufus sender mig lige det dér blik. Vi forstår hinanden, og så går vi
  bare en tur 🙂

  Søren, Tusind tak for opskriften. Den lyder lækker – og nem at gå til.
  Jeg plejer ikke at lade mig påvirke af de skiftende tider, men denne gang, gik der noget galt 🙂

  Anita, Jeg er kommet nogenlunde ned på normalt leje. Sådan da… 🙂 Men jeg har godt nok været oppe at køre på høje omdrejninger i dag. Bare jeg kunne holde mig væk fra køkkenet. Det er dér mit p.. kommer i kog.

 7. Annette skriver:

  Lone, i dag lykkes det hele, håber jeg.
  Pøj-pøj med chokolademoussen, hvis du altså vælger at gøre forsøget igen.
  Hav en rigtig dejlig dag og giv ham Rufus et knus, han er vel nok dejlig.

 8. Lone skriver:

  Det håber jeg, Annette :0 Det var ret opslidende igår. Tænk at man kan gå helt alene og lade sig irritere 🙂
  Jeg giver lige chokolademoussen en chance til – nu med æg.
  Rigtig dejlig dag til dig, Annette 🙂

 9. MissMuffin skriver:

  Den skal blive ligesom tyk flødeskum.
  Den bliver ikke så stiv, at du kan skære af den, som noget chokolademousse gør…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *