Fra vores

… bopæl kan vi høre kirkeklokker ringe fra tre kirker. Den ene ligger skråt overfor. Vi kan desuden høre Københavns rådhusklokker slå.

Rufus og jeg gik ind ad hoveddøren kl. 8 efter vores luftetur, og alle klokkerne begyndte at kime i det samme.
Morgenturen var lige så fantastisk som aftenturen i går. Stille og smuk.

Vinduer

Denne lørdag morgen er usædvanlig stille. Måske har julebryggen lidt af skylden…

Hjemmet er rengjort. Husbond begynder om et øjeblik middagsforberedelserne til vores lørdagsgæster.
Jeg har fået lov at supplere desserten med min skønne chokolademousse, som bliver serveret i en skål sammen med husbonds isdessert. “Så kan man selv vælge det ene eller andet – eller begge”.

Jeg er sikker på, at moussen bliver populær og skålen tømt – om ikke af andre, så af mig 🙂

Bordpynt

Om nogle få timer, begynder jeg at dække bord. Endnu har jeg ikke bestemt mig for, hvilken dug og stel, jeg vil bruge i dag.
Det er dog besluttet, at savoykålen skal være den centrale del af borddekora-tionen. Det er så smukt, og så smager det vidunderligt.
Men i dag skal det først vises, siden skal det spises.

Rigtig god weekend til jer 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Weekend og tagget . Bogmærk permalinket.

9 Responses to Fra vores

  1. Anette skriver:

    Håber i får en god aften sammen med jeres gæster. Forberedelserne lyder bestemt til at være i orden 🙂

  2. Søren skriver:

    Av for en masse vinduer at pudse;) På saison.dk anvendes også grønsager som stilfuld dekoration i bordvaser. Det ser rigtig flot ud!
    God fornøjelse i aften ♥

  3. tovepia skriver:

    Kos dere masse i kveld med gjester! Desserten hørtes nydelig ut!
    Og kålen var spennende pynt, vakkert bilde;)
    Klem fra meg;)

  4. Madame skriver:

    Hvor lyder det smukt, at du vil bruge savoykål i din borddekoration! Og det er dejlige kig ud ad dine vinduer i mit gamle kvarter, hvor jeg har haft min gang i masser af år.
    God fornøjelse med gæsterne og ha’ en fin lørdag!

  5. Annette skriver:

    Rigtig god fornøjelse med gæstebuddet.
    Godt at du også får chokolade moussen på bordet, det fortjener du efter alle de “prøvelser” du har været igennem med hensyn til den ☺

  6. MajorogMeg skriver:

    Vel overstått. Regner med mousseèn ble populær?
    Den kålen gjorde seg sikkert som pynt på bordet. Hadde duk på bordet i gårkveld her også. Jeg pyntet med høstløv og kongler. Ble så fint, passet godt til et måltid av viltkjkøtt:)
    Nyt søndagen og klem fra meg:)

  7. Lone skriver:

    Anette, Det blev en dejlig aften med god mad, snak og latter. God søndag, Anette 🙂

    Søren, Der er rigtig mange vinduer at pudse – men jeg hygger mig med det 🙂
    Jeg er lige blevet bekendt med saison.dk, da jeg Googlede opskrifter på savoykål. Jeg fik dog ikke set grønsagsdekorationerne. Dem vil jeg lige se nærmere på. Tak for tippet – og rigtig god søndag til dig 🙂

    Tovepia, Det blev en rigtig hyggelig aften 🙂 Isdesserten var god, men chokolademoussen kiksede endnu engang for mig – desværre. Kålen gjorde lykke som pynt med nogle efterårsblade drysset henover og ud på bordet.
    Klem til dig 🙂

    Madame, Jeg bruger ofte grønsager og frugter som bordpynt i stedet for blomster – eller både og, fx persillebundter, hvor der er stukket blomster ned imellem. Gæsterne “tror” det er en del af menuen og nipper nogle gange af dekorationerne 🙂
    Ja, du har gået forbi vores vinduer i mange år 🙂 Måske har vi passeret hinanden mange gange? 🙂
    God fornøjelse med jeres søndagsfrokost. Jeg håber, I får en dejlig dag 🙂

    Annette, Tak skal du have. Den kom på bordet, men var lidt kikset. Godt husbond havde lavet isdessert også 🙂 Rigtig god søndag til dig 🙂

    MajorogMeg, Vel overstået, ja, men jeg kommer selv til at spise min mousse :O
    Jeg så godt, at I også skulle have gæster – og havde dug på bordet 🙂 Det var et smukt efterårsbord, I fik dækket – og lækker mad!
    Hvad har vi gjort, siden vi har det så godt? :O Men vi er også taknemmelige…
    Du må også nyde søndagen 🙂

  8. Søren skriver:

    Lone, du kan på saison.dk ikke finde billeder af dekorationerne. Dette er hentet fra deres hjemmeside:
    Grøntsager har en særlig plads hos Lauterbach. Sæsonens grøntsager anvendes både som råvare og som enkel, stilfuld dekoration i bordvaser, men først og fremmest som den klare indikator på, at hver enkelt årstid har sit udbud af gode grøntsager. Erwin Lauterbach har – om nogen – været med til at sætte den høje standard for dansk gastronomi siden starten af 80’erne.
    Da jeg har været der af og til ved jeg, at dekorationerne er fantastisk flotte. Godt at kålen gjorde lykke som pynt:)

  9. Lone skriver:

    Tak for info, Søren, så jeg ikke leder forgæves. Det kunne ellers være spændende at se de flotte dekorationer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *