Blå hører ikke

… til blandt mine favoritfarver. Alligevel er det den gennemgående farve i vores køkken.

Ej blåt til lyst
Vi har en del Madam Blå ting. Det meste har vi fået foræret af ældre medlemmer af familien på Mors. Noget har jeg fundet på loppe-markeder.

Billedet viser kun et udsnit af en vægfuld.

På en anden væg i køkkenet hænger en indrammet plakat – også i blåt.
Den fik jeg af en tidligere chef, som udover at være chef på vores meget lille, specielle kontor, var kunstner, foredragsholder og – ja i 1990 blev han sågar instruktør på sit eget teaterstykke om Van Gogh’s liv og rejse, som blev opført på Østre Gasværk.

Plakaten og fribilletter fik jeg som tak for at have skrevet manuskriptet til stykket.

Jeg var startet i et andet job i 1988 men blev kontaktet af eks-chefen, om jeg ville hjælpe ham med at maskinskrive teksten.

Plakat

PC’ere var ikke hver mands eje i 1990. Heldigvis havde mit nye firma indkøbt én (den første i firmaet) til mig, som jeg fik tilladelse til at benytte efter ar-bejdstid til manuskriptprojektet.

Min eks-chef indtalte så hele stykket på bånd, efterhånden som han blev inspi-reret, og afleverede dem til mig. Jeg sad derefter hjemme med en gammel båndoptager og aflyttede båndene og nedskrev teksten på en blok.

Mine håndskrevne ark blev derefter tekstbehandlet på arbejdet over nogle aftener. Det var besværligt, når man ser tilbage, men sjovt dengang.

Jeg tænker på det, hver gang jeg pudser billeder i køkkenet 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Alt det andet og tagget . Bogmærk permalinket.

3 Responses to Blå hører ikke

 1. MajorogMeg skriver:

  Blått er ikke min favoritt heller men på et kjøkken passer det. Iallefall slik du har stæsjet det:) Med hvit vegg, og det du har hengt opp var jo riktig så stilig.
  Gjett om jeg husker skrivemaskin og båndopptager….enda bra verden går fremover:) I mine yngre år jobbet jeg i bilbransjen og satt og skrev rappporter på skrivmaskin. Men papiret jeg brukte skulle ha gjennomtrykk på 7 kopier. Da skulle du ikke skrive feil…for da var det bare og begynne på nytt.

  Godt å se at du skriver at Rufus ikke alltid har vært slik. Kan få prestasjonsangst av mindre:))
  Ha en flott kveld, kos deg:)
  Klem fra havet:)

 2. Annette skriver:

  Lone, jeg er temmelig meget bagud med bloglæsning, men den smukke fotomodel i filmen fra dit sidste indlæg skal nu have en kommentar med på vejen. Rufus er så smuk som han sidder der ved KVL og betragter livet omkring sig, det virker på mig som han siger: “Mor, sidder jeg pænt nok” ☺

  Hvor er det en skøn samling af blåt køkkentøj, den er jeg meget vild med. Jeg kom desværre for sent i gang med at samle og har kun en mindre samling.
  Hernede er det blå køkkentøj meget sjældent, i stedet for blåt brugte man gult eller chancerende orange, desuden mener jeg at have set en enkelt ting i grønt. Men flot ser det ud, som det hænger på væggen.
  En rigtig god aften til dig.

 3. Lone skriver:

  MajorogMeg, Blåt er flot til himmel og hav – og så måske lidt køkkengrej 🙂
  Det gjaldt bare om ikke at skrive forkert, dengang vi brugte skrivemaskiner. Du har endda skrevet med 7 kopier 🙂 Jeg har kun prøvet med 3, og det var alt rigeligt.
  Rigtig god fredag til dig, Guri 🙂

  Annette, Der er dage, hvor man har andet at se til 🙂

  Der er ikke meget aktivitet hos filmstaren. Jeg tror ikke, han tænker, om han sidder pænt nok. Han hader, når jeg fotograferer ham. Han forsøger vist mere at ignorere mig 🙂

  Det er sjovt, at hollænderne har gjort mest i gule/orange farver. Jeg mener, det blå oprindelig er produceret i Polen.
  På landet har jeg enkelte dele i cremefarve. Det kan jeg bedre lide.
  Rigtig god fredag til dig, Annette 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *