I juni måned

… bliver husbond og jeg papbedsteforældre.

Det vordende  forældrepar kom et kvarter før de andre gæster for at fortælle os nyheden.

Barnehånd

Det er husbonds nevø og hans kæreste, som venter baby. For et år siden fik de en lejlighed i vores ejendom.
Bedsteforældrene på moderens side bor på Fyn, og på fædrene side er kun bedstefar tilbage, som er en aldrende herre.
De unge mennesker er derfor glade for at have os tæt på, når der er behov for aflastning og til pasning på barnets sygedage.

Nu håber jeg så bare, at de betror os opgaven i virkeligheden. Vi har jo ikke den store erfaring med småbørn, men man vokser vel med opgaven 🙂
JordbærhueInden længe vil bloggen her nok prydes med billeder af et babytæppe i det bølgemønster, som jeg har set på mange blogge.

Desforuden skal jeg også have strikket den lille jordbærhue, som jeg har strikket til andre børn. Den har altid gjort lykke.

Lige nu sidder jeg her i byen, hvor jeg burde være på landet og rive blade sammen.

De mange bunker blade, jeg fik samlet sidst, jeg var deroppe, er sikkert blæst ud over det hele igen.

Jeg venter med at tage derop, til vejrudsigten lover godt vejr et par dage eller tre. Alt hvad jeg skal lave, foregår udendørs, så vejret må arte sig først.

Nu vil jeg lægge vasketøj på plads, stryge og se, hvad dagen har at byde på.
Det tegner godt. Solen skinner 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

14 Responses to I juni måned

 1. henriette skriver:

  Aii hvilken dejlig nyhed. Tillykke med den, der kommer sikkert masser af dage hvor de vil sætte pris på aflastning er jeg sikker på :))

  Mange knus og god dag
  Henriette :))

 2. MajorogMeg skriver:

  Å så hyggelig da Lone:)) Tenker du kommer i samme ammetåka som moren. Jeg er helt sikker på at du vokser med oppgaven, ikke noe problem. Dette blir bare gøy, samt at det er sikkert godt for de unge foreldrene å ha dere i nærheten. Juni ja, du rekker å ordne mye da, den lua var jo bare knallfin. Nesten så jeg kunne tenkt meg en selv:)
  Nyt dagen din, Solen skinner her også. Major og jeg har vært på tur men nå skal jeg ta siste innspurt på malingsjobben:)
  Klem til deg:)

 3. tovepia skriver:

  Det kan dere bare glede dere til! Det blir nok et barn som får masse deilig oppmerksomhet;) Glede for alle parter at dere bor så nært.
  Ha en god dag og klem fra meg;)

 4. Jens skriver:

  Jeg kan godt forstå at folk bliver glade for den der jordbærhue. Sådan en har jeg aldrig set før, men den er da total lækker! 😀

 5. fivetosix skriver:

  Tillykke med det. Jordbærhuen er bare så sød 🙂

 6. Annette skriver:

  Hvor bliver det skønt, at have sådan en lille størrelse boende tæt på og selvfølgelig vokser I med opgaven, alt andet vil være utænkeligt.
  Jordbærhuen er bare så skøn, jeg har set den før men fik den desværre ikke strikket til mit barnebarn. Tillykke, Lone.

 7. Havehyrden skriver:

  ja sikken en fantastik jordbær hat, den gad jeg da godt eje, hvis jeg var nyfødt. Dejligt at I bliver “bedsteforældre”, små børn er da dejlige.
  Hav en fortsat god aften.

 8. Sister Bonde skriver:

  Lykke er – og hvor er det dejligt for jer. Glæder mig vildt til at følge med i forløbet 😉

 9. Anette skriver:

  Tillykke med at i skal være “papbedsteforældre” – mon ikke i “får lov” hvis i bor så tæt på hinanden. Håber du har haft en god dag.

 10. Lone skriver:

  Tak for jeres søde kommentarer 🙂

  Det bliver meget spændende atter at få en baby i familien. De yngste familiemedlemmer er 16 og 20 år, så vi glæder os alle meget til at hilse den lille ny velkommen.

  Jordbærhuen er en gammelkendt opskrift. Jeg mener den oprindelig stammer fra Håndarbejdets Fremme. Opskriften kan varieres til alle bær.
  Men jordbærhuen har altid gjort lykke – selv hos børn, som nægter at få hue på 🙂

  God aften til jer alle! 🙂

 11. Henny skriver:

  Til lykke med den nye titel! Jeg synes også, at jordbærhuen er sød, både til små og lidt større børn.

  Hvad angår de blade, så kunne du overveje at lade dem ligge, indtil de af sig selv er fløjet ind til naboen, eller gået i opløsning og blevet til gødning for den jord, de ligger på. Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig kan se pointen i at fjerne blade. 🙂

 12. MajorogMeg skriver:

  Hei igjen Lone. Ja, Major skal kastreres. På grunn av at han har begge steinene oppe i bukhulen, da er det større fare for kreft i bukhulen samt at det produseres masse hormoner nå de ligger der. Han er jo en villmann av dimensjoner:) Så jeg vil nok få en roligere hund. Han fikk kjemisk kastrering i mai (sprøyte) den funket veldig bra. Den har nå gått ut av kroppen og hodet bobler på ham:)
  Fortsatt god kveld og klem:)

 13. Lone skriver:

  Hej igen Guri 🙂
  Åh ja, så er det vigtigt, at han bliver opereret. En af mine hundevenners hund, er blevet opereret pga. samme problem med testiklerne, som ikke kom ned. Det har heller ikke ændret noget ved hans personlighed.

  Da vi fik kastreret vores første kat, græd vi begge, da vi afleverede ham til operation hos dyrlægen. Vi følte, vi tog noget meget værdifuldt fra ham, men der var intet at mærke sidenhen.

  Ja, Major er en kraftfuld hund :O Han tager sikkert ikke skade af, at få taget toppen af homonerne. Jeg smiler ved tanken om, at “hovedet bobler på ham” :O

  Tak for svaret, Guri. Så kan jeg forstå, hvorfor I lader ham operere.
  God dag og klem til jer 🙂

 14. Lone skriver:

  Henny, Tak skal du have 🙂
  Jeg overvejede faktisk at smide hele molevitten over til naboen. Det er under alle omstændigheder deres blade, jeg har gået og revet sammen, er jeg overbevist om. Så mange blade kan der ikke have været på vores træer 🙂

  Når man om foråret ser – dér hvor sneen begynder at smelte – at græsplænen er fyldt med klatkager af blade, som er trådt ned i vinterens løb, og at græsset er blegt nedenunder klatkagerne, så indser man nødvendigheden af, hvor vigtigt det er, at få dem fjernet i efteråret. Græsset får ikke en chance. Mos og noget, som ligner, får overtaget.

  Alligevel… Jeg rev også blade sidste år. Det hjalp ikke. Vi havde mest mos i græsplænen i sommer 🙂 Det er nok mere af vane, at man fortsætter med at rive sammen, end at det gør godt for noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *