Det var helt hyggeligt

Muffedisser… at finde malergrejet frem igen på sådan en mørk onsdag eftermiddag med storm og regn udendørs men masser af lys på arbejdsområdet. Under arbejdet lyttede jeg til P4, hvor der løbende er talt om de mange rævekager, der er bagt i løbet af natten og formiddagen.

Inden påbegyndelse af malerjobbet, havde Rufus og jeg været en tur forbi vores dyrlæge i Blågårdsgade for at købe ‘Frontline’ mod lopper. Han har kløet sig en del på det sidste. Noget måtte der gøres. Dyrlægen var på hjemmebesøg, så vi kunne ikke konsultere ham i dag. Nu giver vi loppemidlet en chance, ellers må vi derover igen.

Mine hjemmestrikkede muffedisser er gode til at holde hænderne varme i denne overgangstid, hvor det ikke er rigtig koldt.
Det er praktisk, at man ikke behøver at tage dem af, når der skal fiskes godbidder op af lommen eller samles efterladenskaber op.

Apropos efterladenskaber kom vi forbi dette nye skilt af slagsen. Jeg må have fat i sådan et. På landstedet, hvor vi har brede græsrabatter mod vejen, ligger der ofte en bummelum. Sådan et skilt er da en venlig måde at gøre opmærk-som på, at man bedes tænke sig om.

Hunde må ikke bumme

Rufus og jeg nåede at komme indendøre, inden storm og regn rigtig tog fat. Rufus fik sin frokost og lagde sig til at sove.

Jeg gik i gang med at tømme et skab i mellemgangen for sæber, shampoo, rengøringsmidler, julepyntkasser, køkken-elmaskiner osv. osv. for at rengøre og male skabet indvendigt.

Skab

Hylderne i skabet har aldrig været malet men været beklædt med hyldepapir. Det kunne heldigvis stadig skaffes. Jeg havde forestillet mig noget festligt Marimekko-mønstret hyldepapir, men ‘Røverkøb’ havde kun hvidt. Så det blev det.
Det er selvklæbende, så det bliver nemt for husbond at lægge på, når han kommer hjem 🙂

Det er egentlig morsomt at se gulvet i bunden af de gamle skabe. Så mørke var alle gulvene i vores lejlighed, da vi flyttede ind for 28 år siden. De blev dog hurtigt afhøvlet.

Hvor er det bare tilfredsstillende at få udrettet noget på en ellers grå dag…

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

5 Responses to Det var helt hyggeligt

 1. tovepia skriver:

  Har inntrykk av at flere pusser opp heimen nå mot jul. Selv lever jeg i mitt kaos;;)
  men der er jo morsomt å få noe gjort i denne mørke årstida.
  Trivelig skilt som sier sitt.
  Lykke til med opp-pussing hos deg og klem;)

 2. MajorogMeg skriver:

  Dine “muffedisser” så kjempesmarte ut. Kjekt når godbiter skal plukkes ja. Jeg driver og tar hansker av og på. Bummelummer skal man plukke opp! Så du bør få tak i et slikt skilt, det ga et vennlig “nei” Få husbond til å skjære ut et til deg, så maler du det:))
  Du er igang med malingsabeide ja:) Maling gjør jo underverker, hyllepapir er smart. Jeg leita over hele Trondheim etter det før vi flyttet. Ingen butikker hadde. Til slutt kjøpte jeg våtromstapet og bekledde hyllene med. Selvklebende er jo lurt da:) Jeg brukte stiftemaskin..måtte bekle hyllene på vaskrommet før visning og salg.
  Enn så mørke gulv da? Sikkert godt å få de høvlet ned:)
  Vært og kjøpt klesoppheng til garderoben i dag, skal bli herlig å få det montert.
  Han flott kveld i uværet:) Klem fra meg:)

 3. MissMuffin skriver:

  Sikke flittige i har været idag!
  Jeg køber selvklæbende hyldepapir i Bilka, de har mange fine varianter,
  I mit gamle toiletmøbel er hylderne betrukket med en småblomstret udgave:)

  Emma klør også meget, men jeg kan ikke finde så meget som en loppe. Hun har heller ikke eksem og jeg har dryppet hende for en sikkerhedsskyld(naboens hund har tit lopper).
  Måske det er den tørre indendørs varme der driller deres hud, ligesom den kan med mennesker.
  Emma får et bad imorgen med en god fugtighedsgivende shampoo, så håber jeg det hjælper.

  De små skilte er super søde.
  Min blomsterhandler længere nede af vejen sælger nogle i støbejern til 120 kr, men de fåes også på nettet.
  Dog ved jeg fra mange af mine veninder at de er i høj kurs, for mange har fået dem stjålet..

 4. Lone skriver:

  Tovepia, Ja, I lever i kaos lige nu 🙂 Forhåbentlig varer det ikke så længe.
  Det er sandt, at flere er ved at gøre hjemmene i stand op mod jul. Hellere bruge de mørke vinteraftener til den slags, så vi kan nyde sommeraftenerne derude 🙂
  Du får nok ikke strikket så meget i denne periode med håndværkere og familien omkring dig?
  Endnu har det – desværre – ikke været så koldt, at jeg har kunnet prøve dine vanter. Det regner her, og vi har omkring 7-12 graders varme.
  Mange klem til dig 🙂

  MajorogMeg, Min husbond er desværre ikke handyman. Sådan én må jeg købe mig til, når behovet er der 🙂
  Det var en smart idé at bruge vådrumstapet, når du ikke kunne få fat i hyldepapir. Jeg troede faktisk ikke, det var til at få mere, men vi er altså stadig nogle, som bruger det 🙂
  Det må være skønt at få gjort garderoben færdig, Guri. Nu har du vel husket at købe en del ophæng til Major? Jeg kender ingen hund, som har så meget overtøj og seler, som han :O
  Rigtig dejlig torsdag til jer & klem 🙂

  MissMuffin, Ind imellem hænder det, at man får taget sig sammen til at lave noget fornuftigt 🙂
  Tænk, at Bilka har hyldepapir? Jeg ville slet ikke have tænkt på, at finde det i et supermarked… Bilka ligger langt fra, hvor jeg bor, så jeg må desværre stille mig tilfreds med det ensfarvede hvide.
  Jeg kan heller ikke finde lopper eller eksem i Rufus’ pels. Jeg bliver nok også nødt til at give Rufus et bad, hvis dråberne i nakken ikke virker indenfor en uge. Han er bare ikke så nem at styre i badeværelset, som Emma sikkert er 🙂

  Hundeskiltene må være populære, siden de bliver revet væk fra folks ejendom. Det er da bare for lavt, at gøre sig til tyv for det. Jeg nøjes med at tage billeder 🙂

 5. Madame skriver:

  Det sjove hundeskilt har jeg også set flere steder – det er en sød idé, men jeg gad vide om det hjælper?
  Åh, jeg kan se dit skab færdigt – det er en rigtig god idé at live det op med en gang maling og nyt hyldepapir.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *