Førhen

… var der mange pang-farver i min garderobe.

Kulør på hverdagen

Nørgaard på Strøget, Kig ind og Deres var mine favoritbutikker i 60’erne og op i 70’erne.
Der var knald på farvepaletten helt ud i  strømpebukser og sko.

Jeg ved ikke, hvornår det vendte, men i en lang årrække var alt i min garde-robe sort. Kun et hårbånd eller et tørklæde udgjorde en afvigende farve. Senere kom Benetton med farveglade strikbluser, som livede lidt op på det sorte.

MuffedisserNu er jeg gået i sort igen. Min to år gamle, brune Mads Nørgaard frakke, som jeg ellers har været glad for hænger ren og ubrugt i entéen. Selv brunt er for hidsig for mig, så jeg har fundet mine to lange sorte frakker frem.

Lidt farve skal der dog til. Jeg har købt et par skønne røde, filtede vanter af Tovepia, og jeg selv strikker muffe-diser i hidsige farver.

Jeg må have strikkefærdighederne klar, inden jeg kaster mig over babytøj.

Dette indlæg blev udgivet i Alt det andet og tagget . Bogmærk permalinket.

5 Responses to Førhen

 1. Madame skriver:

  Åh ja, Nørgaard og Deres var et hit 🙂 Jeg elskede deres farver og ser straks Nørgaards stribede T-shirts for mit indre øje.
  Jeg holder også meget af sort, Lone, men visse dage må der mere farve på paletten – det er noget med humøret ;O)

  Ha’ en dejlig torsdag!

 2. MajorogMeg skriver:

  Ah..kjenner meg igjen:) Var atskillig sprekere i fargene før jeg også ja. Nå går det mye i sort men prøver å freshe opp med farger på skjerf og slikt. De gule skoene og røde strømpene kunne jeg gjerne brukt, for mange år siden:) Knallfarger på neglene hadde jeg også..nå duse farger. Har det noe med alderen å gjøre?? Den er jo bare et tall…
  Så Rufus har ikke refleksvest? Det er veldig vanlig her, faktisk er hundefolk flinkere enn andre med å bruke refleks. Katten vi møter klarer virkelig å tirre opp Major:)
  Ha en flott dag og klem fra meg:)

 3. Annette skriver:

  Jeg kan huske, at jeg var frygtelig misundelig når jeg læste i diverse blade om “Nørgaard” og “Deres”, jeg synes ikke jeg kunne finde noget der bare lignede dengang i Aalborg ☺
  Jeg er også mest til sort, dog med en enkelt farveklat ind i mellem, men sort det er så absolut favoritten.
  Jeg så tilbage i dine indlæg og kan du se, at har været i gang med penselen igen. Mit køkkenprojekt er endelig blevet færdigt, det har været en lang og irriterende omgang og egentlig burde jeg gå i gang med stuen, men måske det først bliver i det nye år ☺
  En rigtig god dag til dig, Lone.

 4. Lone skriver:

  Madame, Nørgaards stribede T-shirts var virkelig et hit – og deres midi/maxi-nederdele i de samme dejlige farver. T-shirtsene har de stadig 🙂
  Kig ind havde flot tøj i en lækker kvalitet.
  Der må lidt farver til, så man ikke går helt i sort 🙂

  Dejlig torsdag til dig 🙂

  MajorogMeg, Mine farver er desværre også meget nedtonet nu. Men egentlig er det vel med alderen, at man har mest behov for de stærke farver? 🙂
  Vi nøjes med lidt spræl i farverne her og der, indtil vi bliver mere modige 🙂

  Rigtig god dag og klem! 🙂

  Annette, Jeg troede faktisk, der var en Nørgaard i hver storby dengang.
  Sort er og bliver også min favorit. Jeg vender altid hurtigt tilbage til den, efter at have forsøgt mig med noget andet.
  Jeg måtte lige male et skab indvendigt, som jeg ikke havde mod på at tømme i første omgang. Det så så uoverskueligt ud, men gik egentlig smertefrit 🙂
  Jeg håber, du fik malingen til at hænge ordentlig ved på glaspladen – og er tilfreds med resultatet 🙂
  Vent med stuen til efter jul, Annette :O

  Rigtig god torsdag eftermiddag til dig 🙂

 5. Annette skriver:

  Lone, hvor er du dejlig…..
  Takket være dig har jeg nu besluttet, at stuen først skal males efter jul ☺ ☺
  Det med glaspladen, lad mig sige det sådan det går an, jeg er ikke 100% tilfreds med resultatet, men der er i hvert fald ingen krakeleringer. Når vi har været i DK og fået købt en af de der stålhalvcirkler til at sætte bag komfuret, så tror jeg at alt bliver godt. I hvert fald bliver det aparte efter hollandske forhold, for man kender ikke stålhalvcirklerne hernede.
  En rigtig god aften til jer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *