At komme til dyrlægen

… er for Rufus som for et barn at komme ind i en legetøjsbutik.

Han kan slet ikke styre sin begejstring over alle de dufte af hunde- og kattemad, som står i poser på hylderne. Der står krukker i snudehøjde med godbidder, og der er masser af spændende legetøj i kurve på gulvet. For ikke at tale om de andre patienter, han skal hilse på.

Hér sidder vi på drikkebænken på Blågårds Plads lige overfor dyreklinikken.
Vi har først tid kl. 14 og er kommet tre kvarter for tidligt.

Tirsdag eftermiddag på Blågårds Plads

Det er ikke til at beregne, hvor lang tid det tager at gå derover hjemmefra.
En normal gåtur tager 10 min. Men alt efter hvor mange hunde vi møder undervejs, kan det tage op til en times tid.

Nu, hvor vi havde god tid, købte jeg mig derfor et stort krus kakao i Floras Kaffebar, som jeg sad og nød på drikkebænken. I går sad der kun mig…
Det var ganske hyggeligt at sidde dér og se på livets gang i Lidenlund. Det vekslede meget imellem en hel tom Blågårds Plads og et mylder af mennesker.

Rufus klør sig ustandselig et par steder og napper i huden, hvor der intet er at se. Så vi havde bestilt tid hos dyrlægen.
Han havde hverken lus eller lopper men sikkert en form for allergi. Nu skal han have nogle binyrebark-tabletter i en uges tid. Det skulle helt sikkert tage kløen, som udmatter ham en del.

I denne tid hygger jeg mig med at julepynte, så her er rigtig hyggeligt.
Jeg burde cykle ud i byen og se på juleudsmykningen og hvad der ellers sker inde i byen. Jeg skal også have fundet et-eller-andet at tage på juleaften. Men jeg har bare svært ved at forlade hjemmet. Kun Rufus kan få mig lokket udendørs i denne søde juletid.

Jeg er lykkelig for, at vi er stået af juleræset med indkøb af julegaver. Vi voksne imellem giver ikke hinanden julegaver. Kun børnene på henholdsvis 16 og 20 får. De ønsker sig penge og gavekort. Men vi skal have købt de obligatoriske 50 kroners gaver til pakkelegen. Det kan være svært nok at finde på noget originalt for en 50’er.

Ind imellem har jeg syltet rødkål og rødbeder. Det er de to ting, jeg er rigtig god til. Husbond skal bage finsk brød. Det er den eneste julesmåkage, vi bager selv.

God onsdag til jer 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

8 Responses to At komme til dyrlægen

 1. MissMuffin skriver:

  Hvor er det dejligt at Rufus tager dyrelægebesøgene så pænt…
  Emma glemmer hvertfald at hun er en blodtørstig kamphund og vil helst sidde på skøddet og ryste!
  Emma har også en slags allergi og får binyrebarkhormon når det blusser op. Hverken os eller dyrelægen ved hvad det er, men pillerne virker ret godt..

  Jeg nyder også julehyggen.
  Idag skal jeg ind og hygge mig i byen med en kammerat og selvom målet er julegaver, så tror jeg mest bar vi skal spise en god frokost og snuse lidt rundt og nyde stemningen..

 2. Anette skriver:

  Håber tabletterne hurtigt hjælper Rufus. Hvor er han dygtig når han skal til dyre-doktoren. Jeg nyder også at sidde i min sofa og nyde julepynten – butikkerne orker jeg ikke at storme rundt i for at se julepynt men smukt er der på gågaden når man ser lystæppet – sådan er det vel i mange byer. god dag til dig og Rufus.

 3. MajorogMeg skriver:

  Søte Rufus som sitter og observerer:) Du kan få prøve å ta med deg Major til dyrlegen en gang..da finner du ut at Rufus er sååå flink. Major går helt bananas, blir helt vill!! Gubben må alltid være med. Et mareritt med andre ord.
  Du er hjemmekjær som meg hører jeg:))
  Så deilig å vær i mål med juleforberedelsene. Vi gir heller ikke gave til de voksne, ungene i familien er voksne også. så det er kun våre egne og Tobias som får gaver(penger).
  Syltet rødkål hørtes godt ut:) Jeg skal lage surkål. Gubben står for ribbe og jeg for reinsdyrstek.
  Håper tablettene til Rufus virker, ikke uvanlig at hunder får allergi, desverre.
  Her skinner sola og det er utrolig desembervær.
  Kos deg Lone, klem fra meg:)

 4. Lone skriver:

  MissMuffin, Min første hund var lige så nervøs som Emma. Det er en lettelse at Rufus er glad for at komme til dyrlægen.
  Det er mærkeligt, de pludselig får en opblussen af allergi. Gad vide, om det eventuelt har noget at gøre med vintermånederne, hvor de er meget indendøre… Vores dyrlæge havde heller ikke nogen forklaring. Men pillerne har allerede hjulpet lykkeligvis 🙂

  Rigtig god fornøjelse med byturen 🙂

  Anette, De har allerede hjulpet. Det er så godt. Han har ikke kløet sig siden, han fik de første tabletter i går 🙂
  Jeg syntes også, at det er rart at hygge hjemme og gå og småpusle med lidt af hvert. Det giver en indre ro. Du og Kenzo må også have en god dag 🙂

  MajorogMeg, Rufus elsker at komme til dyrlægen. Han får mange godbidder 🙂
  Men Major kan ikke lide det? 😀 Jeg kan se det for mig, hvilken kamp, I har med ham 🙂
  Uhmm, jeg elsker surkål. Det må jeg prøve at lave en dag. Det smager himmelsk, og jeg har ikke fået det i mange år. Rensdyr har jeg aldrig smagt.
  Hvor er I heldige at solen skinner hos jer. Jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har set den. Der hænger blygrå skyer over DK. Godt, at vi alle lysguirlanderne til at lyse op.
  I må også hygge jer, Guri. Klem fra mig 🙂

 5. Madame skriver:

  Jeg er meget imponeret over, at Rufus er glad for at komme til dyrlægen, Lone – hvor er det dejligt for jer begge to!
  Vi voksne giver heller ikke hinanden gaver, og det er en lettelse ikke at have det at tænke på. Til gengæld fik jeg en helt uventet gave i dag af husbond 😉

 6. Lone skriver:

  Madame, Ja det er en stor lettelse, at man ikke skal have en kamp med at få ham derhen 🙂
  De uventede gaver gør stor lykke 🙂 Jeg må over at se, om du fortæller om den 🙂

 7. Annette skriver:

  Lone, hvor er det et dejligt billede af toppen af Rufus der observerer livet omkring ham. Jeg synes det er fantastisk, at han er så glad for at komme til dyrlæge, da vi havde hund var det en kamp uden lige og mage, det lykkedes hende endda at få mundkurven af, som dyrlægen var nødt til at montere for ikke at blive spist levende og vi taler altså ikke om en Grand Danois, men en blid lille Cairn terrier ☺
  Jeg føler også julefreden så småt sænke sig over mig og nyder hyggen i denne tid, men jeg har det som dig egentlig vil jeg gerne smutte ud og se julepyntningen og livet i gaderne, men der er også så meget indendørs som jeg gerne vil.
  Jeg håber at tabletterne hjælper på Rufus.
  En god torsdag til dig.

 8. Lone skriver:

  Annette, Jeg er også taknemmelig over, at han glæder sig til at komme til dyrlægen. Han har altid forbundet det med noget rart.
  Men sikke en kamp, I har haft med jeres lille Cairn terrier 🙂 Tænk at hun kunne sno sig ud af mundkurven… Hun var i sandhed terrier 🙂

  Vi burde nok gå ud og se på juletravlheden og -udsmykningen, Annette.
  Jeg syntes også der er så meget herhjemme, man kan foretage sig. Men vi skal nok i Tivoli en aften. Jeg går med for at glæde husbond 🙂
  God torsdag aften til dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *