Tiderne skifter

Da jeg var ung brugte jeg meget tid på at gå og ose hos marskandisere.
Det var især jordemodertasker, jeg var interesseret i. Jeg elskede de tasker, som kun havde ét rum og hvor man, ved lidt roden rundt, hurtigt fandt frem til det man søgte.

RammerSenere blev det gamle kaffekværne, jeg fandt. Jeg ville selv male de hele kaffebønner. Det var ikke sjovt ret længe. Det tog tid at male en lille skuffefuld.

Det helt store hit blev dog maghoni- og guldrammer. Vi havde i mange år hver vores familievæg, tæt besat af rammer med anerne.

Det blev der ryddet grundigt ud i som-mer, hvor jeg malede lejligheden. Kun de smukkeste rammer er bibeholdt, resten har jeg i dag sat ned i kælderen til senere salg på et eventuelt loppemarked.
To gange op og ned ad køkkentrappen med fire store poser rammer, som vejede godt til. Uha!

På billedet ses halvdelen af de overskydende rammer. I køkkenet lå den anden halvdel.
Tiderne skifter. Jeg håber, der stadig er nogle unge piger, som syntes, at det er charmerende med gamle rammer til at bryde de lyse farver i nutidens hjem. Vi får se til sommer.

Så er nissefar hængt op i entréen for at hilse velkommen.

Jul

Rosenstands filtnisser er hængt op i lysekronen, og stjernen, som er alt for tung til at sidde på juletræets top, er hængt op i en døråbning.
Minikræmmerhuse har jeg mindst 50 af. Jeg fik et flip med at sy dem i alverdens julede stoffer for nogle år siden. Nu pynter få af dem på et par grankviste.

Så skal der ikke mere pynt frem i år. Det rækker…

Dette indlæg blev udgivet i Alt det andet, Jul og tagget . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Tiderne skifter

 1. Madame skriver:

  Sikke smukt du har pyntet til jul, Lone! Jeg holder også af, at ikke alt er fyldt op med nisser og hjerter.
  De gamle rammer har jeg altid elsket højt, men mærkeligt nok har jeg aldrig ejet mere end et par stykker.
  Ha’ en rigtig god aften!

 2. tovepia skriver:

  Ja men da er jo du ferdig til jul. Hva skal du gjøre nå da? jeg skal som sagt ha en “mager” jul når det gjelder pynt, så jeg er vel ferdig jeg også;)
  Husk å kose deg mye i tida framover! Klem fra meg;)

 3. MajorogMeg skriver:

  Smiler litt her jeg sitter…disse brune og gullfargete rammene har hengt på min vegg også:) Men ikke nå lenger. Tidene endres ja..og sakte men sikkert endres vi etter. Nå er det lyst og lett som gjelder.
  Men så koselig du har fått det da. Nisser og kurver hører med i jula, så litt må fram. Men det er en ting jeg klarer hvert år…jeg overpynter juletreet med girlander og kuler. Det slår ikke feil, det er jo “moderne” med enkelt pyntet tre:) Men ikke her i gården nei:)
  Nå kan du jo bare slappe av og nyte dagene fram til jul:)
  Klem fra meg:)

 4. Deborah skriver:

  Jeg ELSKER sådan nogen gamle rammer. Jeg har malerier i guldrammer her og også i maghogni. Desværre har jeg ikke vægge nok til alle mine rammer. For jeg har også til en “anevæg” eller hvad det nu måtte være. Hvis du har plads er et næsten synd at skille sig af med dem, men jeg kender ihvertfald til pladsproblemet. Jeg KVIER mig dog voldsomt ved at skille mig af med dem alligevel. Et af vinterens projekter bliver også at sorterer og hænge dem op, som bliver. Håber dine rammer finder gode hjem 🙂

 5. Lone skriver:

  Madame, Tak 🙂 Det er ved at være for meget efter min smag, men husbond er så traditionsbunden omkring julen og ønsker nisserne frem i lyset. Hvad gør man ikke … 🙂
  Jeg elsker også de gamle rammer. Jeg er dog blevet mere kræsen omkring, hvilke, der skal pryde væggene.
  Rigtig god torsdag til dig 🙂

  Tovepia, Jeg er ikke helt færdig 🙂 Nu skal der pudses og poleres.
  Du har også nået at få julepyntet, efter du har fået malet. Nu kan du slappe lidt af og nyde dit dejlige barnebarn 🙂

  MajorogMeg, Det er sjovt at høre, at du også har haft gamle rammer hængende 🙂 Det var hyggeligt i en årrække. Efterhånden som man bliver ældre, vil man hellere se lyset 🙂
  Jeg stemmer også for et overpyntet juletræ fremfor de enkle. Alle arvede og hjemmelavede julesager skal på plus det nye, som man ikke kan undgå at købe hver jul 🙂
  Skal I holde juleaften hjemme?
  Slappe af kan jeg ikke. Der er tusind ting at gøre endnu. Du må også nyde juledagene. Klem 🙂

  Deborah, Ja, det ved jeg 🙂 Vi har “talt” om det før 🙂 Jeg tror, vi har samme indretningssmag. Du har også sætterkasse med småting i.
  Vores vægge var også overbroderede med rammer. Det blev pludselig for meget for mig. Nu har jeg mere styr på det. Jeg var også beklemt, da jeg pillede familien ud af rammerne og lagde dem i kælderen. Jeg var så glad for de rammer, da jeg købte dem. Hver og en var et unik for mig. Men tiderne skifter. Jeg håber også, de finder gode hjem 🙂
  Jeg håber, du får gjort noget ved dine rammer. God dag Deborah 🙂

 6. Annette skriver:

  Jeg har stadig en af jordemodertaskerne stående ovenpå reolen på arbejdsværelset, jeg kan ikke nænne at skille mig af med den ☺
  Rammerne gør jeg stadig i, vor entre er et sammensurium af alle mulige forskellige rammer med familiebilleder (jeg skal virkelig tage mig sammen, når der skal støves af derude ☺).
  Julepynt, det ser dejligt enkelt ud hos dig, jeg må indrømme at jeg går lidt amok når det kommer til det, men dog langt fra så meget som Gertrud Sand fra The julekalender ☺

 7. MajorogMeg skriver:

  Hei igjen Lone
  Ja vi skal feire jul her hjemme i år. Mulig min gamle mor kommer, hvis ikke blir vi alene på julaften. Så fylles huset opp med besøk i mellomjulen.
  Så du kan ikke slappe av nei:)) “ler” jeg er ikke så god på det jeg heller. Liker og styre på.
  Klem:)

 8. Lone skriver:

  Annette, Og du har også gået med jordemodertasker? :O
  Jeg har også mine (to) stående nederst i reolen. Hankene er gået i stykker. Jeg opbevarer henholdsvis gamle kærestebreve og festsange mv. i mine.
  Hvis jeg fandt en velholdt en i dag, kunne jeg godt finde på at købe den. Jeg syntes stadig, at det er en smuk taske.

  Det lyder rigtig hyggeligt med dit sammensurium af rammerne i entreen. Når jeg ser sådan en væg – det kan også være collager af glade børn, børnebørn og venner i festligt lag – bliver jeg helt glad indeni 🙂
  Nej Gertruds juleudsmykning var lidt i overkanten.

  MajorogMeg, Åh det lyder hyggeligt at være så få juleaften. Jeg håber, at I får besøg af jeres søde barnebarn, Tobias i mellomjulen 🙂
  Vi skal ud juleaften men får julefrokostgæster i dagene derefter.
  Klem til dig Guri 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *