Det var ikke en stille tur

… Rufus og jeg gik omkring søen i dag.

digtpamurSMALLDer var politi overalt, helikoptere i luften og politibiler af forskellig slags, som kørte rundt i gaderne med hvinende sirener.
I Kampmannsgade holdt mange hol-lændervogne med politi.
Andre ankom i en slags bus og begyndte at trække i kampuniformer.

Vi bor tæt på Forum, hvor der var anmeldt en demonstration pga. klimatopmødet.
På Vodroffsvej gik en masse demonstranter, som politiet holdt i skak under god ro og orden. Jeg frygtede, vi ikke kunne nå hjem gennem flokken af demonstranter. Men det gik fint.

Jeg lagde mærke til, at mens politifolkene var ved at tage kampuniformer på, lå pressefolkene på knæ og tog billeder op i politiets ansigter. Det er garanteret sådan noget, som kommer på forsiden af Ekstrabladet med saftige overskrifter om politivold.

Det lille digt er et af mange, som en eller anden har hængt op på lygtepælene langs vores søbred. Digtene er skrevet på hver sin ganske lille etiket. De fanger blikket, så lur mig om ikke mange har gået og læst diverse etiketter 🙂

politi
Få af de mange politibiler, som ankom til Kampmannsgade

Naturen pynter også juletræer, som bliver vist, før de spises.

aebler2

Dette indlæg blev udgivet i Alt det andet og tagget . Bogmærk permalinket.

7 Responses to Det var ikke en stille tur

 1. Anette skriver:

  Det er voldsomt at der skal så meget til “bare” for at holde et klima møde…. Håber det kommer til at foregå nogenlunde roligt. God fredag til jer.

 2. tovepia skriver:

  Ja, tenker det er liv i den gamle stad nå;)
  Innom for å ønske deg ei riktig god helg og klem fra meg;)

 3. MajorogMeg skriver:

  Kan tenke meg at det ikke ble en rolig tur!! Hørte om dette på radioen faktisk. Vær glad du har en rolig og avballansert hund ved din side:))
  Nydelige bilder, det av eplene var kjempefint:) Vi har epletre i hagen, henger igjen 1 eple der i all sin ensomhet:)
  Jeg har vært på 2 turer i dag, Major har blitt merkbart MYE roligere etter den kjemiske kastreringen. Det er så deilig å se:) Han har hatt julevasken i kveld. Han gikk ikke frivillig inn i dusjen akkurat:)
  Ha en fin og koselig kveld med Husbond;)
  Klem fra meg:)

 4. Henny skriver:

  Det er jo oplagt for alle mulige forskellige grupper at demonstrere i København, med det opbud af journalister fra hele verden. Jeg tror, du får ret i din antagelse om, at billederne af politiet, der tager kampuniform på, kommer i aviserne.

 5. Lone skriver:

  Anette, Ja, det er helt urimeligt men desværre nødvendigt. Jeg tror nyhedsmedierne gør deres til at piske en stemning op, som tiltrækker mange voldsdemonstranter, som ikke interesserer sig for det politiske aspekt, men bare deltager for spændingens skyld.

  Tovepia, Du kan tro, der sker noget 🙂 Jeg håber inderligt, at klimatopmødet forløber uden vold.
  Mange ønsker om en god weekend til dig, Tove. Klem fra mig 🙂

  MajorogMeg, Rufus tager det meget roligt. Han sætter sig ned og kigger på politibiler og blink, så det er pinligt for mig. Politiet tror sikkert, jeg står der for at lytte 🙂
  Jeg syntes også, at æbletræerne er så smukke med gaver til vinterens fugle.
  Du har kun ét på dit træ 🙂 Men du har også lige lavet æblekage, Guri 🙂 Jeg har også æblegrød i fryseren til æblekager senere hen.
  Dejligt at høre, at Major slapper af nu – og han har fået sit julebad. Jeg kan godt forestille mig, at han ikke gik i bad frivilligt :O
  Klem til dig.

  Henny, Ja, pressen tiltrækker revl og krat desværre. Mange går sikkert ikke op i hvad der demonstreres imod, men kommer kun for spændingens skyld.

  I ønskes en rigtig god weekend.

 6. havehyrden skriver:

  Jeg hørte noget om at der skulle være 50000 deltagere? Det lyder godt nok vildt. Men lad sog håbe at det bliver fredeligt og ikke udvikler sig ala de utrallige ungdomshus demonstrationerne for nogle år siden.
  Hav en god weekend.

 7. Lone skriver:

  Det skal nok passe, Havehyrde. Der var rigtig mange set fra luften. Heldigvis blev det en fredelig dag. Vi mærkede slet ikke noget til dem herude ved Forum.
  Jeg frygtede også, at det ville udarte sig til optøjer som under ungdomshusoprøret – med bål og brand i gaderne. Men heldigvis er der masser af politi – og mange mistænkelige demonstranter får ransaget deres rygsække/tasker.
  Rigtig god weekend til dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *