Jeg får seks nok om dagen

… i denne tid. Seks stk eller 600 gram frugt og grønsager. I vintermånederne spiser jeg umådeholdent kål, rodfrugter, æbler, appelsiner, nødder mv.
Sommermånederne er mere magre, hvad frugt og grønt angår. I de måneder er det mest frugtjuice, jeg får.

I dag, har jeg spist to kæmpe tallerkenfulde gule ærter, med gulerødder, pastinak, persillerod og hvad husbond ellers har kommet i af gode sager.
Desforuden spiser jeg syltede rødbeder en masse. For ikke at tale om hjem-melavet rødkål, der smager som slik og spises som sådan.

Råkostsalat med rødkål er også et hit for tiden. I næste uge skal jeg forsøge at lave AnneMad’s Nordisk kålsalat. Den opskrift indeholder også rødkål.

Julemarked

Vi har været til julemarked i dag – på Frederiksberg Rådhusplads.
Der er opsat telt på rådhuspladsen og under teltdugen var der boder, hvorfra der blev solgt glas- og keramikkunst, julepynt, lædervarer og meget, meget mere.

En bod solgte lotusstager til næsten ingen penge. Det er jo ikke fyrfads-lysholdere, man lige står og mangler, og jeg er mest til høje lysestager. Alligevel kom to pinkfarvede lotusstager med hjem for at gøre den røde selskab, som vi har i forvejen.

Julemarked

Vi cyklede rundt og handlede i dag. Husbond har ikke cykelkurv på sin nye “racer” og vil heller ikke have det. Så hvem slingrer ned ad Gl. Kongevej med cykelkurven fyldt op med tunge indkøbsvarer og fire berlinere på bagage-bæreren?
Det gjorde Lone selvfølgelig. Det bliver ikke ved med at gå, at han nægter at køre med kurv. En dag går jeg i cykelkælderen og binder en mælkekasse på hans bagagebærer.

Politistyrkerne har holdt demonstranterne fra lokalområdet i dag. Her har været fred og ro. Viktoria, Håkon og Frederik ankom og forlod Forum i god ro og orden.

Dette indlæg blev udgivet i Weekend og tagget . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Jeg får seks nok om dagen

 1. MissMuffin skriver:

  Jeg har det helt omvendt!
  Her i vintertiden er min appetit ikke så stor og så er det svært at få klemt alle de grove grøntsager og frugt ned.
  Om sommeren derimod fylder jeg mig med jordbær(rigtig mange), salat, sommergulerødder, solmodne tomater og tidlige gulerødder. Uhm…

  Vinterens appelsiner og mandariner er nu godt nok noget af det bedste, det må også være dem der hjælper med at holde antallet oppe:)

  Lotusstagerne er meget smukke! Jeg har også ønsket mig dem længe, men ikke taget mig sammen til at købe et par..

 2. Anette skriver:

  Jeg tror da også godt jeg kunne falde for et par lotusstager 😛 Jeg ser dem ofte men har endnu ikke fået købt nogen. Men det er jo nok fordi jeg trods alt ikke ligefrem står og mangler dem 😛 God søndag til jer.

 3. Sister Bonde skriver:

  Pragtfulde farveglade billeder Lone – du kan bare det der altså. Både med seks og motiver 😀
  Håber du finder noget andet og smukkere – end en mælkekasse.

 4. Madame skriver:

  Sikke nogle skønne billeder! Jeg elsker synet af lotusstagerne, men har ingen selv – dem jeg har købt, har jeg brugt som gaver. Vi spiser også meget frugt og grønt hos os og laver mange slags salat.
  Haha, du må da gøre alvor af mælkekassen …

 5. Lone skriver:

  MissMuffin, Appelsinerne er bare så skønne lige nu – søde og saftige. Jeg spiser i kilovis 🙂
  Lotusstager kan altid fås. De er meget hyggelige 🙂

  Anette, Jeg manglede dem bestemt heller. Sådan er der så meget :O

  Sister, Lidt fest i gaden må der til :O
  Mælkekasserne er godt nok rædsomme, men det bliver det, når han er så stædig. Han må bære sin del af byrden.

  Madame, De er i hvert fald farverige 🙂
  Jeg lever næsten ikke af andet end frugt og grønt. Det er sjældent, jeg spiser kød. Husbond og jeg spiser hver især, hvad vi har lyst til. I weekenderne spiser vi dog middag sammen.
  Du kan tro, jeg gør alvor af det. Jeg glæder mig til at se hans ansigt 🙂

  God dag til jer 🙂

 6. Marianne Bentzen skriver:

  Jeg har med glæde læst din blog igennem længere tid, og kan medgive dig at kålsalater er rigtig godt at spise her om vinteren. Vores favorit i øjeblikket er:
  fintsnittet rødkål, hakkede syltede rødbeder, tranebær samt hakkede mandler blandes med lidt god olie samt hvid balsamico – den er bare skøn.
  Masser af hilsener
  Marianne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *