Hvor sover du?

Spurgte ‘hus forbi’ 12 hjemløse om, og bad dem fortælle, hvad det vigtigste i deres liv er.
Det er der blevet en kalender ud af, som jeg købte i går af den søde hjemløse, som står ved vores supermarked. Jeg glæder mig meget til at læse, hvad per-sonerne svarer.

Sidste nye ‘hus forbi’ har jeg læst. I bladet fortæller Master Fatman, at han har omkring 20 nøgler til sin hoveddør i omløb hos hjemløse, som er velkomne til at benytte fire værelser i hans lejlighed. Han sørger altid for, at der står mad i køleskabet, så man kan få frokost og aftensmad.

Bladet har også et eksklusivt interview med Bob Dylan, hvor han fortæller om sit eget forhold til den kommende højtid.

Dem støtter jeg

Så er to medlemsblade fra dyreværnsforeninger kommet ud af de fire, jeg er
medlem af. De to andre er ‘Foreningen til værn for værgeløse dyr’ og ‘Inges kattehjem’, hvor vi fik vores Miss fra for 17 år siden.

Dem støtter jeg

Strik og lakDem sad jeg og bladrede i i går, hvor neglene havde fået en omgang lak. Det er omsonst at lakere negle. Det holder ikke en meter. Jeg er alt for aktiv til at gå med neglelak. Er endog ikke væbnet med tålmodighed til at vente på det tørrer.

Jeg kom også til at gnide noget af på et af mine medlemsblade.
Men når jeg nu har 5-6 farver stående i medicinskabet, ville jeg forsøge om én af dem kunne gå an at have på juleaften.

Det skulle så lige afprøves i går, hvor jeg havde bestemt mig for at lave risengrød til middag – som selvfølgelig brændte på, og hvor der skulle 
knofedt og grydesvamp til at få gryden ren. Men ok, husbond gjorde det for mig.

Alligevel har jeg ikke kunnet sidde med hænderne i skødet for at holde på lakken. Den holdt et døgn…

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

5 Responses to Hvor sover du?

 1. Gitte olsen skriver:

  kender godt både det med neglelakken og det med gryden efter risengerøden, det er bare surt, emn et godt råd er at koge den op med en opvaskemiddel til maskine, det virker supergodt – god jul hilsen gitte

 2. MajorogMeg skriver:

  Bra det finnes mennesker som gjør slikt? Bare åpne hjemmet sitt for husløse? Jøss…
  Dyrevern og foreninger MÅ vi ha. De gjør en fantastisk jobb. Katten vår Tutsi kom også fra en slik forening.
  Neglelakk er et must Lone:)) men du må vente til den er tørr!! hehe..
  Brent grøt har jeg også gjort ja…Nå er reinsdyrsteken fedig, Gubben har skjært den i skiver, nå skal den i fryseren. Taes opp julaften, den skal være mat 1.juledag.
  Tobias & co har dratt…blir tomt når de drar.
  Her har vi kuling og -7….gruer meg til turen i ettermiddag.
  Ha en flott søndag og klem fra meg:)
  ps..københavnlua er blogget:))

 3. Annette skriver:

  Sjovt at læse om neglelakken. Her gik jeg og troede, at jeg var den eneste der kun kan holde det smukt i nogle timer. Det ender galt hver gang jeg forsøger, uanset hvilket mærke/pris jeg køber. Selv om det ikke løser problemet, så er det lidt godt at se, at jeg ikke er alene om den problematik.
  Med hensyn til risengrøden, der bruger jeg min mors gamle råd. Når den har kogt i et par minutter, så pakker jeg gryden ind i et håndklæde og sætter den ind i sengen og så får den lov til at passe sig selv der 1 times tid og den brænder aldrig på. Måske du kan bruge det.
  Det er utroligt, at Master Fatman er i stand til at dele sit hjem med så mange mennesker, det kunne jeg ikke gøre. Flot er det.

 4. Lone skriver:

  Gitte, Det er surt 🙂
  Tak for det gode råd. Det vil jeg skrive mig bag øret. Rigtig god jul Gitte 🙂

  MajorogMeg, Neglelak er ikke et must for mig, Guri :O Jeg bliver helt forskrækket, når jeg ser mine hænder med lak dagen derpå 🙂
  Hvor det lyder lækkert med rensdyrstegen. Gad vide, om det smager som hjortekød? Vi kan ikke få rensdyrkød i DK.
  Det er en god idé at Gubben har klargjort kødet, så det er parat til 1. juledag 🙂
  Jeg kan forestille mig, at det er tomt, når lille Tobias er draget hjem igen. Men inden længe er han pludselig hos dig igen 🙂
  Vi har også haft omkring -7. I Jylland har der været op til -18 grader.
  Håber, du også har haft en dejlig søndag. I morgen går vi ind i juleugen. Nyd den. Mange klem herfra 🙂 Jeg kigger over til dig om lidt 🙂

  Annette, Så er vi to 🙂 Jeg syntes ikke, man kan foretage sig noget praktisk med neglelak på. Da jeg arbejdede kunne det holde to-tre dage, men det holder ikke herhjemme.
  Jeg kender godt rådet med “høkassen”. Jeg benyttede det også i fredags. Grøden stod i min seng pakket ind i dynen. Men jeg var sulten og utålmodig, så den kom over ilden igen, og så gik det stærkt. Jeg fik heldigvis et par tallerkenfulde – uden at få noget brændt med 🙂
  Hyggelig juleuge til dig 🙂

 5. Madame skriver:

  Jeg bliver rørt, når du fortæller om Master Fatman, der åbner dørene for hjemløse og endda giver dem nøgle til sit hjem!
  Dine negle ser så fine ud – jeg har selv fuldstændig opgivet at bruge neglelak – og dine muffedisser ligner mine ;O)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *