Jeg har forspist mig denne jul

Vægten afslørede det i morges – inkluderet tøfler og morgenkåbe. Tre kilo på en måned. Måske kun to… Tøflerne og morgenkåben vejer også noget.

Men jeg har ikke holdt mig tilbage, når mad og søde sager blev sat på bordene. Det er yderst sjældent, jeg får bumser, men nu prydes mit ansigt af to. Små heldigvis.
Det er værre med vægten. Kroppen reagerer hurtigt på den fede kost.

Glimt

I dag gik Rufus og jeg dejlig tur i solen, mens husbond var på job et par timer. Solen stod lavt ved 13 tiden og skyggerne var lange.

Nytår holder vi i sommerhuset  for Rufus skyld. Vi må se, om der er mere stille deroppe fyrværkerimæssigt. Det kan umuligt være så hektisk som her i byen, hvor det hele bliver fyret af tæt ved vores bopæl.
Søerne og Rådhuspladsen er populære affyringsramper.

I dag blev det meste af julen pakket ned. Helligtrekongersdag fjernes resten. Når det er gjort, skal der pudses vinduer og indkøbes primulaer. Så der det lige ved at være forår 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Alt det andet og tagget . Bogmærk permalinket.

10 Responses to Jeg har forspist mig denne jul

 1. MissMuffin skriver:

  Hvor er hyacintherne søde, er det kageservietter der er foldet omkring?
  Jeg har heller ikke holdt igen denne jul Lone og selvom der nærmest må flyde Nutella i mine årer, så er vægten ikke forøget. Desværre har min hud også sendt repræsentanter ud:)

 2. Havehyrden skriver:

  Ja jeg tilslutter mig miss muffins ros, flotte hyacinter og smart med de hjemmelavede urtepotteskjulere.
  Rufus ser nu ikke ud til at være helt tilpas med at blive fotograferet….men han er nu smuk alligevel. Her startede raket affyringen i starten af december. Jeg syntes det er så træls at der fyrer så meget af. For min skyld kunne de godt droppe folks private affyringer og blot lave et stort fælles fyrværkeri på rådhuspladsen. Så var der nok mange dyr der blev lidt mere glade.
  Hav en fortsat god dag.

 3. Madame skriver:

  Jeg synes, det er sådan en god idé, at I tager på landet nytårsaften for Rufus’ skyld. Jeg håber, der er mere stille end i København. Bruger I ikke at give ham lidt beroligende, Lone?

  Uha ja, jeg har ikke turdet at stille mig op på vægten endnu 😉

 4. Lone skriver:

  MissMuffin, Ja, det er det – med et stykke køkkenrulle inderst 🙂
  Det er flot, at du er kommet igennem julen uden vægtøgning. Du tager heller ikke på før du runder 40 år, MissMuffin. Der omkring sker der et eller hormonelt, som gør, at man bliver nødt til at tælle kalorier, har jeg erfaret.
  Og du har også fået repræsentanter på huden? :)) Køb noget propylalkohol på apotektet. Det fjerner dem over et par dage.

  Havehyrde, Jeg bruger som regel aldrig urtepotteskjulere, men netop hyacinterne så så nøgne ud nedenom, så noget måtte jeg finde på 🙂
  Rufus var skuffet over, at der ikke var andre hunde på den plæne, hvor de plejer at være nogle stykker. Så kan han godt blive lidt tvær 🙂
  Jeg tilslutter mig bestemt også et forbud af privat fyrværkeri. Det har de vist nok i Belgien. Nogle få offentlige ville være på sin plads.
  Rigtig god dag til dig!

 5. MajorogMeg skriver:

  Så nydelig pyntet de blomsterkrukkene var.
  Tøfler og morgenkåpe veier ikke 3 kg:)) Men det “går du av deg” sikkert, når januar kommer og du skal gå lengre turer og det ikke er så mye god mat som står fram. Satser på det jeg iallefall:)
  Godt å reise bort nyttårsfeiringen, ikke godt å være hund i bylivet da. Den forrige hunden vi hadde var helt ødelagt rundt nyttårstider. Stakkars… Ser du skriver at du ønsker forbud mot privat fyrverkeri, er så enig med deg!! en ting er våre hunder, enn alle de andre dyrene som lever ute? Nei, dette er jeg i mot. Og tenk på alle de pengene som sendes opp i luften??
  Ha en deilig dag, klem fra meg…som skal støvsuge hundehår og barnåler før besøket kommer….

 6. Annette skriver:

  Hvor er du optimistisk med hensyn til foråret, Lone ☺
  Jeg listede også forsigtigt på badevægten i går morges – uden morgenkåbe og tøfter – gevinsten var på knap 3 ekstra kg. foruden en blomstrende hud, ØV. Men efter en dejlig dansk jul med alt hvad der i følge traditionerne hører til, så kan det nok ikke være anderledes og det med at holde sig tilbage, det var en umulighed. Der skal nok traves og cykles nogle ekstra lange ture i det nye år ☺
  Jeg håber, at der bliver roligere for Rufus på landet nytårsaften, det er så frygtelig synd for dyrene.
  Håber du må nyde de sidste juledage.

 7. Henny skriver:

  Godt, at I tager på landet med Rufus, så han ikke skal generes af fyrværkeri. Så har jeg i øvrigt læst, at den samlede vægt af en morgenkåbe og et par tøfler udgør over 5 kg! 😉

 8. Anette skriver:

  Hvor skønt at i har muligheden for at tage Rufus med på landet. Som du måske har set i mit indlæg i dag blev vi vækket i nat af nogle der synes det var sjovt at skyde raketter af kl. 3. Det synes vi så ikke det var. Smukke hyacinter. Rigtig godt nytår til jer.

 9. Lone skriver:

  Madame, Her er så fredfyldt. Vi ankom ved frokosttid og har bare nydt det. Nu er det lige straks midnat, og Rufus har haft en fredelig aften 🙂
  Vi har tidligere givet ham beroligende piller anbefalet af dyrlægen. Men de gør ham endnu mere angst, når han opdager, at benene ikke vil som han vil. Men at tage herop syntes at være en rigtig god idé 🙂
  Hold dig langt væk fra vægten, Madame!

  MajorogMeg, Min morgenkåbe er meget tung :))
  Nu er vi på landet. Jeg satser også på at gå nogle lange ture. Noget skal der ske. Rufus er helt ved siden af sig selv nytårsaftener. Hvis han var en hest, ville sveden drive af ham. Men du kender det fra din forrige hund.
  Det er forfærdelig synd for de stakkels dyr ude i naturen. De må være frygtelig forskræmte. Fyrværkeri burde forbydes iblandt private.
  Håber, du nu slapper af i et rent hjem med din familie, Guri. Mange klem til dig. – Jeg sender dig en mail inden længe 🙂

  Annette, Jeg har altid fornemmet foråret lige efter nytår 🙂 Når julepynten er fjernet, vinduerne er pudset og primulaer pryder vindueskarmene, så er foråret lige om hjørnet. For ikke at tale om erantisser og vintergækker, som er her lige om lidt 🙂
  Ja, vi må tage cyklerne frem og trave nogle ture. Efter nytår skal kroppen trimmes ud- og indvendigt 🙂

  Henny, Vi ankom ved frokosttid og her er så vidunderligt stille. Langt væk høres et knald engang imellem, men intet som Rufus har taget notits af. Det var en god idé, vi tog herop.
  De 5 kg tror jeg på! :O Så er det alligevel ikke gået helt galt med indtagelsen af al den julemad 🙂

  Anette, Vi er kommet herop og det var et godt valg. Rufus turde endda gå tur i måneskin, selvom der lød et par knald langt væk. Han er tryg her.
  Vi er spændt på, hvordan det forløber nytårsaften. Der er mange mennesker heroppe. Så en helt stille nytårsnat bliver det sikkert ikke.
  Folk der ikke selv har dyr ved ikke, hvad det betyder for dem, når de fyrer det skidt af.

 10. Anja skriver:

  Ja.. ak ja.. det er slemt, når man får forspist sig! Og når folk rejser sig for én i bussen, fordi de tror, man er højgravid *hahaha* 🙂

  Ej.. så galt er det ikke, bare et eksempel på min livlige fantasi 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *