Turen går næsten altid til

… Frederiksberg Have.

Under weekend-morgenmaden planlægger vi (husbond), hvor Rufus skal hente sine oplevelser den pågældende dag. Der foreslås Dyrehaven, Søndermarken (hans yndlingssted)  Amager Strandpark, Kastellet, Damhussøen/-engen, Rosenborg, en tur gennem indre by osv. Bilturen må ikke blive for lang, så han bliver utålmodig og hyler hver gang han ser et par træer og tror, det er skoven.

I går blev det atter Frederiksberg Have.

Frederiksberg Have

Dér kan man parkere så tæt på, at han ikke skal gå gennem saltlage først. I haven gruses på stierne og der er ingen løftede poter undervejs.

Omkring vores ejendom saltes, som om vedligeholdelsesselskabet bliver betalt for det. Det gør de også – desværre pr. gang de rykker ud. Dvs. de nogle gange kommer et par gange om dagen. Fortovene her omkring er hvide af salt.

Jeg er blevet færdig med min “løse hals”, som den hed i opskriften. Den er en halv meter lang, så der er nok at hive ud over hovedet af, hvis jeg kommer ud i snestorm. Kanten har fået en tungekant, så det ser ud som om, jeg har en glorie om hovedet 🙂

Sådan skal den ikke stritte, når jeg er ude…

Løs hals

men ligge pænt til hovedet.

Løs hals

Nu er jeg ved at få has på de tolv nøgler uldgarn, som har ligget i 10-15 år og som skulle have været en lækker sweater med snoninger. Lysten har ikke været der, fordi vi vintrene har været lune i mange år.

Nu er der slået 48 m op på strømpepinde. De skal ende op som muffediser. Så er de garnnøgler af vejen.

Dette indlæg blev udgivet i Weekend og tagget . Bogmærk permalinket.

14 Responses to Turen går næsten altid til

 1. MissMuffin skriver:

  Tålmodighed er vidst ikke en af Rufus’ stærke sider kan jeg høre:)
  Emma er på samme måde, så snart bilen holder stille sætter hun sirenen igang, så igennem Aalbors mange lyskryds på vej til kolonihaven får hun sunget et par sange:)

  Den “løse hals” er bar så flot og den klæder dig utroligt godt:)

 2. Sister Bonde skriver:

  Tager lige MissMuffin ord og synes du klæder den løse hals utroligt godt.
  Dejligt billede.

 3. tovepia skriver:

  Kjempeflott hals, Lone!!! Hva skal du med min tovede hatt, du er jo en mester i strikking selv!
  Det så vakkert ut der dere gikk på tur.
  Ønsker deg en flott søndag videre og klem fra meg;)

 4. MajorogMeg skriver:

  Fredriksberg Have så vakker ut. Må være godt å finne et sted hvor de ikke salter så til de grader! Her finnes ikke sorten men så har vi til gjengjeld vanskelige kjøreforhold:) I dag fyker snøen rundt oss…lurer på hvordan føre vi får da.
  Både du og den strikkede halsen var knallfine:)) Den holder deg god og varm i vinter ja Lone.
  Major har hentet løva si, Lars sto opp og da ble han så glad:)) Det blir stille og rolig her i dag etter at han har dratt.
  ER glad vi har mest hverdager jeg….
  Stor klem til deg Lone:)

 5. Madame skriver:

  Sikke nogle smukke billeder, Lone! Du ser hamrende dejlig ud i din nye ‘løse hals’. Og Frederiksberg Have er skøn også i vinterdragt.

  Rigtig god søndag til dig og Rufus!

 6. Anita skriver:

  WAUU! Når jeg ser billedet af dig, får jeg en brændende lyst til at skyde en serie af dig, forklædt som en slags isdronning. Du er simpelthen så smuk og du har bare noget over dig, som giver mig lyst til at forevige dit ansigt 🙂

 7. havehyrden skriver:

  Dejlige billeder fra Frederiksberg have og jeg måtte trække på smilebåndet da jeg læste om Rufus og hans hylen i bilen, når i ser træer han tror er en skov. Damhussøen er rigtig overrendt for tiden. Alle har jo fri. Ja Frederiksberg have er ingen undtagelse. Savner du andre gå-tur steder. Kan jeg anbefale Vigerslevparken. Hvis du kører ud af Roskildevej og drejer til venstre i krydset før damhussøen, så kan du kører ind og parkere i starten af haven og gå hele vejen igennem til Gl. Køgelandevej. Ja hvis det frister. Der er lidt mere fredeligt, men også en masse hunde venner.
  Fortsat god søndag.

 8. Lone skriver:

  MissMuffin, Ja, han har det på samme måde som Emma – undtagen på hjemvejen, hvor han er træt 🙂 Så snart bilen sagtner farten – og hver gang blinklyset bruges, så sættes koncerten igang :)) Tak for rosen 🙂

  Sister, Tak skal du have 🙂

  Tovepia, Tak Tove. Jeg kan strikke men ikke filte (tove), som du kan. Jeg har ofte været uheldig med det, jeg har lavet, så lysten er ikke så stor længere. Jeg vil hellere købe de smukke ting, du laver :O
  God søndag aften til dig. Klem 🙂

  MajorogMeg, Det er nemmere at færdes, når gade og vej ryddes, men ikke nær så charmerende, som når sneen får lov at ligge. Jeg har nogle decembermåneder været i USA, hvor vejene ikke blev ryddet, selvom der faldt meget sne. Bilerne måtte køre med snekæder på, men dengang var det heller ikke almindeligt, at folk gik på gaden. Smukt var det ihvertfald. Vinteren var hvid i lang tid 🙂
  Ej, hvor trist for Major, at Lars er draget afsted… Det var rørende at se, hvor glad han var for sin storebror 🙂
  Ha’ en hyggelig søndag aften, Guri. I morgen er det hverdag igen 🙂 Klem.

  Madame, Tak for det, Madame. Frederiksberg Have er meget smuk. Jeg håber, I får mulighed for at komme forbi i det nye år. Haveselskabets have ligger jo lige ved siden af indgangen til Frbg. Have. Det sted vil du bestemt syntes om 🙂
  Rigtig god søndag aften.

  Anita, Hvor er du sød :)) Tak – og mange knus til dig, Anita.

  Havehyrde, Vi gik faktisk en tur langs Damhussøen i dag! 🙂 Og ja, der var rigtig mange mennesker ude at gå tur – og mange joggere samt enkelte cyklister. Så der var trængsel. Husbond gik og fortalte om, hvordan han og nogle kammerater som små gik langt ud på isen, og at folk stod inde på land og råbte, at de skulle komme ind. Han boede som barn på Peter Bangs Vej nær ved søen.
  Tak for tippet om Vigerslevparken. Det er rigtigt, at det også ville være et godt sted at lufte hund! Det har vi ikke tænkt på, men vi cykler der et par gange om sommeren – fra Gl. Køgelandevej og videre gennem Damhusengen. Det er en skøn cykeltur. Jeg tror, Rufus skal luftes derude næsete weekend 🙂
  Fortsat god søndag til dig, Havehyrde.

 9. Henny skriver:

  Den er rigtig flot, din “lange hals”. Jeg synes da, det ser flot ud, når der er glorie på.

 10. Annette skriver:

  Lone, hvor er den skøn din “løse hals”. Jeg glemte at spørge dig i går om du ville afsløre hemmeligheden om, hvor mange masker du slog op til den, for jeg kunne sagtens bruge sådan en. Jeg kan især godt lide tungekanten, det ville jeg ikke have tænkt på. Jeg kom til at tænke på, om det egentlig er sådan en min mor kaldte for en halsdisse?
  Åh ja, den salt. Jeg ved godt, at det er nødvendigt nogle steder, men jeg tror det vil kunne undgå´s en del steder, hvis der bare blev lagt lidt flere kræfter i snerydningen. Der er ikke lovmæssigt bestemt, at der skal ryddes sne hernede, men de der gør det fylder det ryddede fortov med læssevis af salt – uden tanke for de stakkels 4-benede.

 11. Lone skriver:

  Annette, Jo, det er en halsdisse. Opskriften er norsk, derfor det spøjse navn. Jeg kunne ikke huske, hvad det hed på dansk 🙂

  Der slås 116 masker op med garn, som passer til rundpinde 3,5.
  Der strikkes 2 ret og 2 vrang ca. 15 cm.
  Derefter tages ud i midten af hver ret-felt ved at tage tværtråden mellem de 2 retmasker op omgangen rundt.
  Fortsæt med 3 ret og 2 vrang masker til arbejdet måler 25 cm.
  Nu øges maskeantallet ved at tage ud i hver vrangmaske-felt omgangen rundt.
  Fortsæt til arbejdet måler 50 cm.

  (Jeg øgede maskeantallet en ekstra gang ca. 40 cm oppe ved at tage endnu en tværtråd op i retmaske-feltet, så der var 4 ret og tre vrang.
  Jeg ville ikke have det til at sidde for tæt på hovedet)

  Hæklet kant:

  lm = luftmaske
  fm = fastmaske
  Stgm = stangmaske

  Hækl fra vrangen i åbningen ved ansigtet:

  *1 fm, hop to masker over og hækl 2 stgm + 1 picot = ( 3 lm 1 fm i første lm) 2 stgm i samme maske*
  Gentag fra *

  Jeg kunne godt have tænkt mig, at den fladede lidt mere ud forneden på halsen, så den gik ind under kraven på frakken. Man bliver næsten nødt til at have halstørklæde på også for at dække en bar trekant.

 12. henriette skriver:

  Ej hvor er den blevet flot. Herligt at læse om at du er gået i gang med strikkeriet og muffedisserne glæder jeg mig til at se 🙂

  Jeg elsker også Frb. Have og savner de daglige gåture jeg tog da jeg boede ved siden af. Uanset årstiden er der bare altid så smukt.

  Mange knus
  Henriette

 13. henriette skriver:

  PS: næste gang du går tur om Damhussøen, så vil jeg stå og vinke til dig fra min altan:) Jeg kan nemlig næsten se den herfra hihi

  Knus

 14. Lone skriver:

  Henriette, Jeg var glad for halsdisen forleden, hvor vi havde snevejr, og jeg var ude at cykle. Jeg havde hevet halsdisen ud over ansigtet for at beskytte øjnene. Da jeg så mig selv i et butiksvindue, lignede jeg et ventilationsrør på cykel :O
  Frbg. Have er smuk på alle årstider, ja. Men det er der jo også omkring Damhussøen og i Vigerslevparken, så du har stadig gode muligheder for en dejlig gåtur, Henriette 🙂
  Det kunne være sjovt at vinke til hinanden. Det ville være endnu bedre at gå tur sammen en dag til sommer måske. Vi kan tale om det ved lejlighed 🙂
  Kram til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *