Mathias Knudsen har kun fornøjede medarbejdere

Mathias' kollega :)…som – selvom vågnet for nylig – altid er i tøjet og parat, når morgenklokken ringer, og marken står i damp.

Mathias Knudsen er økologisk land-mand og må ikke bruge gift og kemi i landbruget. Han har derfor opsat bo-liger til 200 familier på sin ejendom, som med stor fornøjelse arbejder al-deles gratis fra tidlig forår uden hjælp af kemikalier.

 

De 200 stærekasser er alle beboet i sæsonen, og udover arbejdet i marken, får beboerne tid til at yngle. – Halvdelen af familierne endda to gange på en sæson.

Dette er et eksempel på, hvordan vi som økologiske landmænd arbejder sammen med naturen, i stedet for at naturen skal indrette sig efter landbruget

… siger Mathias

Det var, hvad jeg kunne læse på mælkekartonet fra Mejeriet, hvor også andre landmænd fortæller om deres måde at dyrke økologisk.

Stærebilledet er herfra.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Mathias Knudsen har kun fornøjede medarbejdere

 1. MajorogMeg skriver:

  Virker som Mathias Knudsen er en fornuftig mann. Vi får nok i oss mye “dritt” som vi ikke vet om.
  Jeg bruker kun økologisk rismelk til min sheik (Herbalife), ren sunn næringsrik mat.
  Middager er jeg på bedringens vei til å lage sunn:)) Man lærer så lenge man lever. Etter jul er det mere salat…så magen kan finne plassen sin igjen:)
  Ha en fin mandagskveld Lone, klem fra meg:)

 2. tovepia skriver:

  Heisan, høres fornuftig ut denne Mathias;)
  Blir mye salat på meg også framover;)
  Da har jeg sendt avgårde, håper posten kommer fram;)
  Ha en god kveld og klem fra den eldste søsteren;)

 3. MajorogMeg skriver:

  Hei igjen:)
  Hører på nyhetene at DK og københavn er i ferd med å gå tom for strøsalt… Da blir det vl kaos på veiene..og gode dager for Rufus:) Man kan ikke gjøre alle til lags:))
  HA en fredelig kveld, klem:)

 4. Torilpia skriver:

  Takk for hilsen på bloggen min :o)

  Et riktig godt nytt år til deg og dine :o)

  Arbeide sammen med naturen er en viktig del av jordbruk – men dessverre skal alt være så sterilt og stort og .. jeg vet ikke hva .. lurer på hvor mye giftstoffer man egentlig får i seg i løpet av et liv … skremmende.

  Salting av veier er et stort onde – selv lastebilsjåfører misliker det og vil heller tilbake til sand og grus. I tillegg blir dyr og naturen i sin helhet påvirket av alt saltet ..

  Du får ha en flott januar-uke :o) Klem!

 5. Madame skriver:

  Det var rigtig dejlig læsning, Lone! Og sikke en fin idé at gøre os klogere ved at skrive den slags på mælkekartonerne. Jeg er selv ‘troende økolog’.

  Ha’ en god tirsdag 🙂

 6. Lone skriver:

  MajorogMeg, Det er alletiders, når landmænd og naturen kan samarbejde 🙂
  Husbond handler hos os. Han køber så vidt muligt økologisk. Det er fint 🙂 Rismælk kender jeg ikke… Det vil jeg kigge efter i butikkerne. Hér er der også komment grønt på bordet igen efter julen. Nu skal jeg bare have taget mig sammen til at få lavet nogle gymnastikøvelser. Så kan det være, man snart finder sit gamle jeg igen 🙂

  Det lyder herligt, hvis vi er ved at udgå for strøsalt. Det ville være lykke :O Men i vores kommune har de vist rigeligt endnu. Her til morgen er der kastet flere ton ud på gaderne. Håber, at det snart får en ende på lagrene 🙂
  Ha’ en herlig tirsdag, Guri. Kram til dig og Major.

  Tovepia, Ja, nu skal vi igang med grøn mad og motion. Man spiser og sidder for meget i julen 🙂
  Hvor jeg glæder mig, Tove! Den ser så sød ud. Jeg håber inderligt, at den passer mig. Under alle omstændigheder vil jeg beholde den for det smukke håndarbejdes skyld. Jeg skal nok forsøge at finde noget alpacagarn til dig. Hvis ikke jeg finder en smuk blå farve, sender jeg bare penge i stedet.
  Herlig tirsdag til dig ældstesøster :O

  Torilpia, Godt nytår til dig, Toril 🙂
  Ja, det er trist, at landbrug er blevet så stort og sterilt. De stakkels dyr står i tusindvis i bure og på tremmer og regnes kun for en produktionsartikel. Foruden landbrugsdyrene er der pelsfarmerne, som opdrætter ræve og mink under ynkelige forhold. Selvom det skader naturen på anden vis, er det ok med mig, at dyreelskere lukker mink ude af deres bure.
  Dejligt at høre, at selv lastbilchauffører misbilliger saltning af vejene og foretrækker grusning. De må vide, hvad som er bedst at køre i om nogen 🙂
  Du må også ha’ en dejlig uge – og klem til dig.

 7. Annette skriver:

  Kære Lone, først og fremmest tak for opskriften på den løse hals. Jeg skal straks i garnkurven, for at se om der er noget brugbart garn.

  Også tak for information om økologisk landbrug. Tidligere da jeg boede i DK og havde stor have, var jeg bidt af økologisk havebrug, til stor moro for naboerne. Jeg måtte i henhold til foreskrifterne bruge kød- og benmel til gødning og vores hund elskede at spise det, det var ikke helt meningen og affødte en kamp imellem hende og mig hver gang vi var på havearbejde. Der kom grøntsager ud af alle anstrengelserne, men hvad der også kom, var de største og flotteste regnorme jeg nogensinde har set. Det var sjovt, men også tidskrævende.

  Jeg beundrer mennesker som Mathias Knudsen, der tør gå imod de vanlige dyrkningsformer og vise mere respekt for mennesker og dyr. Bare der var flere som ham.
  En rigtig god dag til dig.

 8. Lone skriver:

  Madame, Jeg blev da helt fanget af historien på kartonet, under morgenmaden og måtte ind på Naturmælk’s hjemmeside for at se, om Mathias Knudsen eksisterede i det virkelige liv. Det gjorde han – og mejeriets andre leverandører – hver med deres historie 🙂

  Annette, Jeg ville gerne have set dig og jeres hund på havearbejde :))
  Hun har nydt at lege findeleg, når mor gik og “gemte” maden i haven 🙂
  Regnormene har også elsket det, siden de voksede sig store og flotte. Du har jo været en slags Mathias Knudsen, hvor du også har samarbejdet med naturen. Regnormene gør stor gavn i jorden.
  Ja, jeg beundrer også landmænd, som tør kaste sig ud i at lave produktionen om. Det tager år, før det giver afkast.
  Især beundrer jeg dem, som tænker på landbrugsdyrenes ve og vel, mens de (dyrene) er på jord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *