Årets første risengrød blev indtaget i går aftes

Det var resten af en pakke grødris, jeg købte i december.
Denne portion smagte guddommeligt.

Risengrød

Vi havde kun en halv sød, hvor jeg skulle have brugt en hel. Heldigvis havde vi også piskefløde og skummetmælk.
Nu har jeg aldrig lavet risengrød på andet en sødmælk, men jeg kan love jer for, at det er en god idé at tynde op med piskefløde og en sjat skummet-mælk 🙂

HjemmebagAmos Solsikke rugbrød var også en fryd at sætte tænderne i.

De melblandinger – “Tilsæt kun vand og gær” – er perfekte til os, som gerne vil bage men ikke har tålmodighed til at bløde kerner op, veje og bokse med dej en formiddag lang. Udover, at smagen er som den skal være, ser brødet jo helt professionelt ud.

Jeg har med vilje ikke kigget på deklarationen…

Rufus

Her har vi ingen faste siddepladser. Vi indretter os efter Rufus. Og dog… Ingen tager husbonds stol – kun besøgende, som ikke ved bedre.

Vores lille dreng har indrettet sig for en stund i sofaen. Han er ved at være træt af pote- og mavevask efter hver luftetur.
Rufus’ tæpper og plaider, som dekorerer de bløde møbler til daglig, bliver fjernet i et snuptag, når dørklokken ringer, så her ser mere ordentligt ud.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

12 Responses to Årets første risengrød blev indtaget i går aftes

 1. MissMuffin skriver:

  Uhm, risengrød! Herhjemme er det en af de fælles livretter, vi har spist det mange gange i december!
  Har i meget sne Lone? Vi er sneet inde…
  Når Emma er i løbetid som nu, har vi møblerne dækket af tæpper og lagner, så de flyver også af hvis der er optræk til gæster, for kønt er det ikke. Men hellere det, end at hun skal pines med at have bukser på…

 2. henriette skriver:

  Kære Lone, jeg forstår godt Rufus for det er da også træls af skulle “bade” flere gange om dagen 🙂

  Risengrød er jo en favorit her og dejligt billigt for en dyr januarmåned, så jeg er blevet inspireret og har bestemt at det skal vi have i aften. Uhmm

  Kan du have en rigtig god dag og tak for billedet af den slappende Rufus, han er så dejlig
  Knus Henriette 😉

 3. MajorogMeg skriver:

  Ah…nå ble jeg sulten…risengrynsgrøt er jo så godt. Og det brødet? Så veldig sunt og godt ut. Jeg har faktisk som mål og bake brød selv…uten hvetemel. Det er Gubben som kjøper brød her. Og han kjøper lyst brød som jeg nekter og spise:)
  Er det ikke snedig..at Rufus ikke tar Husbond`s stol? Han vet hvor grensen går den gutten:)) Det ser jo så rent og pent ut der han ligger på hvitt teppe. Major raste inn på rommet sitt og opp i senga si når vi kom inn fra tur i dag. Han synes det er for kaldt nå. Så jeg sitter alene på stua nå…
  Hva sier Husbond til besøkende som tar stolen hans da? :))
  Ønsker deg & Rufus en fin dag, jeg skal tenne opp i peisen. – 14 her i dag.
  Klem fra meg til deg:)

 4. tovepia skriver:

  Jeg blander også av og til rømme (et syrnet melkeprodukt) i grøten, og det blir også god smak;)
  Vi har noe i butikken som heter Dansk rugbrød..bare å tilsette gjær og vann..nydelig!!
  Rufus ser ut til å nyte tilværelsen, og godt er det;)
  Kos dere vider og klem fra meg;)

 5. Anette skriver:

  Uhm Risengrød! Det får vi også engangimellem 😛 Vi bruger samme trick som jer med tæppe som bare kan fjernes. Rufus er ikke alene om at være træt af pote og mavevask. Kenzo gider heller ikke det vandsjapperi 😛 Hvor er han altså skøn som han ligger der i “hans” sofa 😛

 6. heidi skriver:

  Uuuhmmmm… risengrød siger jeg også! Det har jeg faktisk slet ikke fået endnu. Heller ikke i det gamle år. Måske man skulle en af dagene!

 7. Lone skriver:

  MissMuffin, Vi har noget sne, men slet ikke i den mængde, I har i Nordjylland. Vi har heller ikke haft fygesne, så her er ingen snedriver. Hér lyder det som om her er tøvejr pga. al den salt der er kastet på fortove og vej.
  Nu er du sneet inde? 🙂 Du får travlt, når du sidder bag skrivebordet igen 🙂

  Henriette, Du har noget at glæde dig til i aften 🙂 Det er en himmerigsmundfuld. Har du lidt piskefløde – lidt over en dl – så kom det i gryden. Det gør grøden ekstra lækker. Mange knus og velbekomme til dig 🙂

  MajorogMeg, Hvad bruger du i stedet for hvedemel? Majsmel måske? Jeg må indrømme, at jeg elsker lyst grovbrød, flütes, boller og så videre. Gerne varmt med kold smør og oste af forskellig slags. Jeg bliver faktisk søvnig af rugbrød 🙂
  Rufus ved godt, hvem der er fører af flokken 🙂 Husbond tier, når andre tager hans plads. Han er et venligt menneske 🙂
  Det er herligt, at Major har sit eget værelse og opholder sig der alene. Det er sjældent, at Rufus ligger i et andet rum end dér, hvor vi opholder os. Han vil kunne se os hele tiden.
  Hvordan står det til med Gubbens helbred? Har han det lige så slemt, som du havde? God bedring ønskes 🙂
  Ha’ en dejlig onsdag aften, Guri. Mange klem til dig.

  Tovepia, Det kan jeg godt tænke mig giver en god smag, Tove. – Og det er sundere en piskefløde 🙂 Hvis du kan lide mørkt brød, skulle du prøve at bage blandingen. Det bliver godt 🙂 Hyggelig onsdag aften til dig. Mange klem.

  Anette, Jeg får det desværre kun i december. Jeg glemmer det resten af året. Men nu har jeg også fået det tre gange indenfor en måned 🙂
  Nej, hundene er ikke så begejstrede længere. Rufus begynder at få goood tid ligen inden, han kommer til hoveddøren. Han ved, hvad der venter indenfor – vask og tørring 🙂

 8. Annette skriver:

  Jeg kunne ikke lade være med at le, da jeg læste at Rufus´ puder forsvandt som dug for solen, når dørklokken ringer.
  Vi har været der med årets første risengrød og ris a la mande dagen efter ☺ Men den eneste grund til det er, at jeg denne gang huskede at købe KB Øl med herned (den slags øl kendes ikke her), det vil jeg utroligt gerne have til risengrød. Men jeg forstår din begejstring, risengrød er en suveræn nydelse og så har jeg endda ikke prøvet at tilsætte fløde og skummetmælk ☺

 9. Lone skriver:

  Heidi, Når man ikke selv holder juleaften og skal lave risengrød til ris a la mande, er det også en overvindelse at få taget sig sammen. Efter at have læst om risengrød på bloggene, fik jeg dog taget mig sammen til at købe en pakke ris i december 🙂

  Annette, Det er et værre hus, når nogen ringer på døren. Rufus bliver forvirret, når jeg render rundt og hiver tæpper af møblerne, når der står nogen derude. Vi er kun os tre til hverdag, og da han nu er gammel bliver han endnu mere forklælet og må lægge sig, hvor han har det rarest 🙂
  Så I har både fået det ene og andet i år, Annette :O
  Jeg har helt glemt KB øl. Det købte min mor også den gang. Det er rigtigt, at man fik det til risengrød. Jeg har slet ikke hørt om det, siden jeg boede hjemme. Det er sjovt, at du husker at bruge det. Syntes du ikke, at det er for sødt?
  Skummetmælk kan godt undværes i gryden. Men 1 dl piskefløde foruden sødmælk gjorde underværker 🙂

 10. Sister Bonde skriver:

  Det er da godt nok noget af en forkælet lille dreng i holder jer 😀

  Lone – den ene af de der 2 misser, er kommet retur – vil manden i dit liv mon være interesseret 😉

 11. Lone skriver:

  Det tror jeg, han ville være, hvis jeg spurgte ham, Sister :O Det gør jeg dog ikke, fordi jeg så gerne vil have en rød mis næste gang. Er det ikke Samsons families kat?
  Men tak for tilbudet 🙂

 12. Sister Bonde skriver:

  Jo – der er af Samsons, men den vil ikke være derovre, nu har den lille familie så også 3 katte. Samson er vist også træt af katte og 2 små piger, men så har han et pusterum her hos os. Det nyder han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *